ΣΕΛΙΔΕΣ

Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2016

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ ΑΕ ΕΒΑ

Ε.Β.Α.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ ΑΕ ή αλλιώς “ΕΒΑ” αποτελεί γενεσιουργό βάση όλων των παραπάνω προϊόντων, ταυτόσημων με την ίδια την κουλτούρα της Λέσβου. “ΕΒΑ”είναι μία σύντομη εκφορά του γνωστού “εβίβα”. Υποδηλώνει την ζεστή κίνηση τσουγκρίσματος των ποτηριών μέσω της οποίας ανοίγουν οι ορίζοντες στις σχέσεις των ανθρώπων, τη
μοναδικότητα της στιγμής, την ίδια τη ζωή.
Η εταιρεία που εκφέρεται στο μυαλό των ντόπιων ως μία
μεγάλη οικογένεια ιδρύθηκε το 1995 αποτελώντας μία ακόμη εύστοχη κίνηση στην ήδη επιτυχημένη και πολύμορφη επιχειρηματική διαδρομή που χάραξαν από κοινού οι Αδελφοί Πατρικόπουλοι. Ο παππούς των ιδρυτών με καταγωγή από την Πέργαμο της Μ. Ασίας άφησε στις επόμενες γενιές μια σπουδαία κληρονομιά, την απόσταξη, το μεράκι και την παράδοση στο ούζο. Η ίδρυση της “ΕΒΑ” ακολούθησε την μέχρι τότε 26άχρονη επιχειρηματική τους δράση στον τομέα των τροφίμων και ποτών.

OUZO SERTIKO

Οι πρόσφυγες της Μ. Ασίας, με τον ερχομό τους έφεραν μαζί με το διαφορετικό τρόπο ζωής τους και τα μυστικά της απόσταξης. Ακολουθώντας τις συμβουλές των παππούδων μας φέραμε στο φως τη μυστική πατροπαράδοτη συνταγή του ούζου SERTIKO. Εξολοκλήρου εμπνευσμένο από τα ανατολίτικα μυστήρια το απόσταγμα φτιάχνεται με μπόλικο μυτιληνιό μεράκι.
Το ούζο SERTIKO, με το άρωμα του σε μεταφέρει στον τόπο και σ’εκείνη την εποχή της δημιουργίας του. Κλείνοντας τα μάτια και γεύοντάς το, εικόνες από τον καφενέ του μαχαλά σου έρχονται νοσταλγικά. Το ούζο SERTIKO με τον χαρακτήρα του και την κυρίαρχη γεύση του μπορεί να συνοδεύει ευχάριστα πέρα από θαλασσινούς μεζέδες και πικάντικη κουζίνα σε απόλυτη αρμονία. Δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη γεύση, το ούζο SERTIKO χαρακτηρίζεται ως εύγευστο, δυνατό και άκρως παραδοσιακό ούζο. Ο γλυκάνισος από το Λισβόρι της Λέσβου, αρωματικοί καρποί και φυτά από την Αιολική Γη και άλλοι εξωτικοί σπόροι και ρίζες χαρίζουν στο ούζο SERTIKO το έντονο άρωμα του και την ανατολίτικη γεύση του.
Διπλής Απόσταξης (Double distilled) και δυνατό, με έντονο χαρακτήρα, για τους λάτρεις του δυνατού ποτού και της έντονης ζωής.

MASTIC TEARS

Classic, Lemon & Dry

Classic
Κομψό, αρωματικό από απόσταγμα μαστίχας με γλυκιά & δροσερή επίγευση. Πίνεται παγωμένο, σε σφηνάκι ή κοκτέιλ & μετά το φαγητό.
ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΩΝ 
200 ml, 500 ml, και 700ml , 24% vol
Lemon
Εκλεκτό και αρωματικό, λικέρ μαστίχας με λεμόνι και δροσερή επίγευση, που φέρνει επανάσταση στις αισθήσεις. Πίνεται παγωμένο, σε σφηνάκι ή κοκτέιλ & μετά το φαγητό.
ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΩΝ
200 ml και  500 ml , 24% vol
Dry
Αυτό το μοναδικό ποτό παράγεται αποστάζοντας τα δάκρυα μαστιχόδεντρων Pistacia lentiscus var. Chia, πολύτιμα εδώ και αιώνες. Ξηρό, με κομψό αλλά έντονα αρωματικό χαρακτήρα, με προϊόν απόσταξης μαστίχας, ιδανικό για κοκτέιλ σε απίθανους και πρωτόγνωρους συνδυασμούς. Απολαύστε το και σκέτο, παγωμένο πριν ή και μετά το γεύμα.
ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΩΝ 
700ml, 30% vol

ΟΥΖΟ ΔΙΜΗΝΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Η καρδιά της απόσταξης μεστώνει για δυο μήνες, εξού και το όνομά του, ούζο Δίμηνο για να δέσουν τ'αρώματα και να αποκτήσει σταθερό, εξαίρετο χαρακτήρα. Το ούζο Δίμηνο, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, απαλό, γλυκόπιοτο, μεγάλης γευστικής διάρκειας, με έντονη παρουσία γλυκάνισου και μάραθου, με κρυστάλλινη διαύγεια, αφήνει στον ουρανίσκο μια ανεπανάληπτη αίσθηση. Υπέροχη ουζοποσία, που κληροδοτεί στην επόμενη μέρα ανάλαφρο κεφάλι.
Προϊόν δίμηνης παλαίωσης 100% απεσταγμένο , δεμένο και μεστό για απόλυτη απόλαυση. Κάθε σταγόνα που βρέχει τον ουρανίσκο κλείνει μέσα της σε εύστοχες αναλογίες αρώματα σπόρων και φυτών κυρίως της λεσβιακής γης. Τα επιβλητικά αρώματα του γλυκάνισου Λισβορίου, η φρεσκάδα των εσπεριδοειδών, η πικάντικη γεύση της πιπερόριζας, το αλάτι Καλλονής, σύμμαχος σιγανού βρασμού, ποτισμένα με μεράκι, αγάπη και άλλες μικρές μυστικές πινελιές, συνθέτουν τον καμβά του ούζου «Δίμηνο». Συνδυάστε το με όστρακα, θαλασσινά …

ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΩΝ
50, 200, 700ml & 1 lt 40 % Vol 

OUZO MITILINI

 Απαλό, παραδοσιακό, γλυκόπιοτο ούζο, με απόσταγμα από χάλκινους άμβυκες. Η μυστική συνταγή με γλυκάνισο από το Λισβόρι της Λέσβου και άλλους αρωματικούς σπόρους της Αιολικής Γης, ο σιγανός βρασμός της απόσταξης, είναι η πανάκριβη κληρονομιά του χθες. Είναι εκείνη η παλιά καλή συνταγή που φέρνει επανάσταση στις αισθήσεις.

ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΩΝ:
 50, 200, 700ml & 1 lt 40 % Vol  

  • Παγανή Μυτιλήνη
  • +30 22510 23700
  • +30 22510 41343