Στους πρόποδες της οροσειράς της Ροδόπης και βορειοδυτικά της λίμνης Βιστωνίδας, στο Σούνιο Ξάνθηςδημιουργήσαμε μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση το εργαστήριο παρασκευής παραδοσιακών ζυμαρικών με την ονομασία «ΣΟΦΙΑΣ ΓΕΥΣΕΙΣ»
Προϊόντα τα οποία παρασκευάζονται αποκλειστικά και
μόνο με αγνά υλικά χωρίς συντηρητικά και χρωστικές τα οποία και αποτελούν μια υγιεινή διατροφή για όλες τις ηλικίες.
Φιλοδοξώντας να αναβιώσουμε την ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗ γαστρονομία παρασκευάζουμε ζυμαρικά όπως χυλοπίτες, τραχανάδες, κους κους, χυλοπίτες λαχανικών κλπ, όπως τα φτιάχνανε παλιά χρησιμοποιώντας αγνά τοπικά υλικά ικανοποιώντας και τα ποιό απαιτητικά γούστα.
Κους Κους - Τραχανάς - Μακαρονάκι κοφτό - Χυλοπίτες - Βίδες - Κριθαράκι
Στο 14º χιλιομετρο της επαρχιακής οδού Ξάνθης-Ιάσμου-Κομοτηνής στο Σούνιο Ξάνθης φτιάξαμε με πολύ μεράκι το παραδοσιακό εργαστήριο ζυμαρικων «ΣΟΦΙΑΣ ΓΕΥΣΕΙΣ». Εργαστήριο βασισμένο σε αυστηρούς κανόνες υγιεινής και ασφάλειας των τροφιμων,συμφωνα με τις οδηγίες οργανισμού πιστοποίησης. Είναι ένα σύγχρονο εργαστήριο όπου χρησιμοποιούμε άριστα την τεχνολογία για τη παραγωγή παραδοσιακών ζυμαρικων, με μηχανήματα πιστοποιημένα σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε.
ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΓΑΛΑΤΕΝΙΟΣ(ΓΛΥΚΟΣ)
Συστατικά: αλεύρι, σιμιγδάλι, γάλα, αλάτι.
|
ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΓΙΑΟΥΡΤΕΝΙΟΣ(ΞΙΝΟΣ)
Συστατικά: αλεύρι ,σιμιγδάλι, αγελαδινό γιαουρτι, αλάτι.
Χ |
ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΟΣ(ΠΙΚΑΝΤΙΚΟΣ—ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ)
Συστατικά: αλεύρι, σιμιγδάλι, πιπέρια Φλωρίνης, κολοκύθι, πατάτα, κρεμμύδι, καρότο, ταχίνι, ντομάτα, μπαχάρι, κόκκινο πιπέρι, αλάτι.
Χρόνος βρασίματος : 15 |
ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΟΣ(ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ-ΓΛΥΚΟΣ—ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ)
Συστατικά: αλεύρι, σιμιγδάλι, κολοκύθι, πιπεριά Φλωρίνης καρότο, ντομάτα, πατάτα, κρεμμύδι, ταχίνι , αλάτι.
|
ΧΥΛΟΠΙΤΑ (ΓΙΟΥΦΚΑΣ)
Συστατικά: αλεύρι, σιμιγδάλι, αυγά, γάλα, αλάτι.
Χρόνος βρασίματος 4-5 λεπτά σε βραστό |
ΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ
Συστατικά: αλεύρι, σιμιγδάλι, αυγά, γάλα, αλάτι.
Χρόνος βρασίματος 4-5 λεπτά σε βρασ |
ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΚΑΡΟΤΟ
Συστατικά: αλεύρι, σιμιγδάλι, αλάτι και πολτό από καρότο.
Χρόνος βρασίματος : 4-5 λεπτά σε βρα |
ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΜΕΛΑΝΙ ΣΟΥΠΙΑΣ
Συστατικά: αλεύρι, σιμιγδάλι, αλάτι και μελάνη σουπιάς.
Χρόνος βρασίματος : 4-5 λεπτά σε βραστό νερ |
ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ
Συστατικά: αλεύρι, σιμιγδάλι,πολτό από παντζάρι ,αλάτι.
Χρόνος βρασίματος : 4-5 λεπτά σε β |
ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ
Συστατικά: αλεύρι, σιμιγδάλι, αλάτι και πολτό από σπανάκι.
Χρόνος βρασίματος : 4-5 λεπτά σε βραστό |
ΒΙΔΕΣ
Συστατικά: αλεύρι, σιμιγδάλι, αυγά, γάλα, αλάτι.
Χρόνος βρασίματος : 4-5 λεπτά σε βρ |
ΚΟΥΣ-ΚΟΥΣ
Συστατικά: αλεύρι, σιμιγδάλι, αυγά, γάλα, αλάτι.
Χρόνος βρασίματος : 4-5 λεπτά σε βρασ |
ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ
Συστατικά: αλεύρι, γάλα, σιμιγδάλι, αυγά, αλάτι.
Χρόνος βρασίματος : 3-4 λεπτά σε βραστ |
MΠΛΙΓΟΥΡΙ
Συστατικά: σκληρό σιτάρι βρασμένο, αποφλοιωμένο, σπασμένο.
Χ |
ΚΡΙΚΑΚΙ
Συστατικά: αλεύρι, γάλα, σιμιγδάλι, αυγά, αλάτι.
Χρόνος βρασίματος : 3-4 λεπτά σε βρ |
ΠΕΤΟΥΡΑ ΞΑΝΘΗΣ (ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ)
Συστατικά: αλεύρι, σιμιγδάλι, σκόρδο, αλάτι.
Χρ |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου