ΣΕΛΙΔΕΣ

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΦΕΤΑ "ΠΑΛΙΟΣ": Από το Αργυροπούλι, στα delicatessen της Ευρώπης

Η ιστορία της φέτας «Παλιός» με τη χαρακτηριστική, παραδοσιακή γεύση, που έγινε γνωστή και στο εξωτερικό, ξεκίνησε από τη Βλάστη Κοζάνης το 1955.

Ο Χρήστος Παλιός, με σπουδές στα οικονομικά συνεχίζει την παράδοση της οικογενειακής επιχείρησηςΟ κτηνοτρόφος Χρίστος Παλιός έφτιαχνε τόσο νόστιμο τυρί που γινόταν ανάρπαστο και τον ανάγκασε να αγοράζει γάλα και από άλλους παραγωγούς για να καλύψει τη ζήτηση. Το 1959 μετέφερε το
ζωικό του κεφάλαιο στο Αργυροπούλι Τυρνάβου και άνοιξε τυροκομείο απορροφώντας σχεδόν όλο το γάλα των κτηνοτρόφων της περιοχής. Η φήμη του τυροκομείου ξεπέρασε τα τοπικά όρια και το πελατολόγιο μεγάλωνε συνεχώς περιλαμβάνοντας καταστήματα από τη Θεσσαλονίκη , την Αθήνα και όλη την Κρήτη.

Ήταν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτού του τυριού που το έκαναν μοναδικό και περιζήτητο. Σκληρή φέτα με μουρόξινη , μεστή , έντονη γεύση, που αφήνει στο στόμα όλα τα αρώματα της Ελληνικής φύσης.  Στα μυστικά της τέχνης γι αυτό το γευστικό αποτέλεσμα μυήθηκε από μικρός ο γιός του Γιώργος, ο οποίος ανέλαβε την επιχείρηση το 1980.
 Το τυροκομείο εκσυγχρονίστηκε και επεκτάθηκε. Συγχρόνως ανέπτυξε συνεργασίες με μεγάλες αλυσίδες super market και απέκτησε αντιπροσώπους σε όλη την Ελλάδα.
Με συνεχείς επενδύσεις σε εξοπλισμό και εγκαταστάσεις για τη διασφάλιση της ποιότητας η επιχείρηση έφτασε να εξάγει φέτα σε χώρες με παράδοση στα γαλακτοκομικά, όπως Ολλανδία, Γερμανία και Αγγλία.
Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας πλέον είναι υπερσύγχρονες με όλα τα νέα συστήματα τυροκόμησης ενώ ακολουθείται πιστά το σύστημα διασφάλισης ποιότητας ISO 22000.
 Ο Γιώργος Παλιός σήμερα συνεχίζει δυναμικά στη διοίκηση της εταιρίας, βάζοντας στη δουλειά και το γιό του Χρήστο, ο οποίος έχει σπουδάσει οικονομικά.
Η επιχείρηση βρίσκεται, επίσης, σε συνεχή συνεργασία με υπηρεσίες όπως ο ΕΦΕΤ , ΕΛΟΓΑΚ , AGROCERT , διεύθυνση κτηνιατρικής , ώστε να εγγυάται την ανώτερη ποιότητα και προπάντων την πλούσια γεύση των προϊόντων της.
Η πρώτη υλη της εταιρείας, το γάλα, συλλέγεται καθημερινά με ιδιόκτητα βυτία ώστε να καταφθάνει φρέσκο σε λίγες ώρες και να τυροκομείται αμέσως.


Το γάλα είναι πρόβειο και γίδινο σε αναλογία 80% πρόβειο και 20% γίδινο και επιλέγεται από κοπάδια που τηρούν αυστηρούς κανόνες υγιεινής και έχουν τις καλύτερες γεύσεις γάλακτος αποκλειστικά και μόνο από τη Θεσσαλία.
Στόχος της εταιρείας δεν είναι η συνεχής αύξηση της παραγωγής με απώτερο σκοπό το κέρδος. Είναι η σταθερά ανοδική πορεία χωρίς να θυσιάζεται η ποιότητα αλλά να διατηρείται η ίδια παραδοσιακή γεύση που έγινε γνωστή και καθιερώθηκε το 1955. Γι αυτό και η τιμή της φέτας Παλιός ήταν, είναι και θα είναι πάντα προσιτή στους πελάτες της.
Κέρδος για τον τυροκόμο είναι η αναγνωσιμότητα και η διάρκεια στο χρόνο έτσι ώστε από την τρίτη γενιά που βρίσκεται τώρα η συνταγή της φέτας να περάσει στην τέταρτη αλλά και στη πέμπτη γενιά της.
Διεύθυνση Τυροκομείου: Αργυροπούλι Τυρνάβου Τηλ. 24920 41290  ΠΗΓΗ http://thessalikesepiloges.gr/advertorial/item/172-%CF%86%CE%AD%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%8C%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%81%CE%B3%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B9,-%CF%83%CF%84%CE%B1-delicatessen-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B7%CF%82

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου