ΣΕΛΙΔΕΣ

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

ΤΟΠΙΚΑ ΟΣΠΡΙΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΣΕΡΡΩΝ....ΟΡΥΖΟΜΥΛΟΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

ΟΡΥΖΟΜΥΛΟΙ  ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Α.Ε.ΟΣΠΡΙΑΜε έδρα της το χωριό Αναγέννηση του Νομού Σερρών, απ’ όπου και πήρε το όνομά της, η εταιρία «ΟΡΥΖΟΜΥΛΟΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Α.Ε.» αποτελεί μια πρότυπη βιομηχανία επεξεργασίας ρυζιού η οποία βρίσκεται στην καρδιά των ορυζώνων στις παρόχθιες περιοχές του ποταμού Στρυμόνα.
Λίγα λόγια για την εταιρία μας To 1990 ιδρύεται η ομόρρυθμη εταιρία Δ. Καλαϊτζίδης - Β. Απιδόπουλος Ο.Ε. από τους
Καλαϊτζίδη Δημήτριο και Απιδόπουλο Βασίλειο με κύρια δραστηριότητα της την επεξεργασία ρυζιού.
Το 1995 η εταιρεία μετατρέπεται σε ανώνυμος εταιρεία με διακριτικό τίτλο ΟΡΥΖΟΜΥΛΟΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Α.Ε, προχωρά στην δημιουργία νέων σύγχρονων αποθηκευτικών εγκαταστάσεων και εις έρχεται δυναμικά στον τομέα των οσπρίων κάνοντας εισαγωγές, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την εμβέλεια και το δίκτυο διανομής.
Το 2004 ανανεώνεται ο μηχανολογικός εξοπλισμός στοχεύοντας ακόμη περισσότερο στην βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων μας.
Το 2006 συνεχίζεται το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας μας με την δημιουργία ξηραντήριων και σιλό όπως επίσης και την προσθήκη υπερσύγχρονων ηλεκτρονικών χρωματοδραλογέων.
Το 2010 προχωράει σε επένδυση ύψους 1.000.000, δημιουργώντας νέες υπερσύγχρονες αποθηκευτικές εγκαταστάσεις, εκσυγχρονίζοντας εκ νέου το μηχανολογικό εξοπλισμό, στοχεύοντας στην λειτουργική αναβάθμιση της εταιρίας, καλύτερη εξυπηρέτηση συνεργατών, φυσικά στην παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας.
Το 2012 η εταιρία μας δημιουργεί μια νέα σειρά πιστοποιημένων προϊόντων ρυζιού ολοκληρωμένης διαχείρισης με την ονομασία AGROTOPOS όπου προσφέρονται σε συσκευασίες 20 και 5 κιλών. Αλλά και της σειράς AGROTOPOS με όσπρια και λοιπά προϊόντα με την ονομασία ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ.
Σήμερα την διοίκηση της εταιρίας έχουν αναλάβει οι υιοί των ιδρυτών, Καλαιτζίδης Βασίλειος και Απιδόπουλος Αλέξανδρος.
Η εταιρία διαθέτει υπερσύγχρονο εργοστάσιο επεξεργασίας και τυποποίησης ρυζιών και οσπρίων 4.000 τετραγωνικών μέτρων, ιδιόκτητο στόλο που 10 φορτηγών για την άμεση εξυπηρέτηση συνεργατών.
Λειτουργεί σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 22.000 : 2005 αλλά και τα πρότυπα Πρότυπα AGRO 2-1 & 2-2 για την σειρά Agrotopos.
Τα ποιοτικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, η εμπειρία σε συνδυασμό με την εξειδίκευση την έχουν αναδείξει στις κορυφαίες του κλάδου.

ΡΥΖΙ

ΡΥΖΙ
Δείτε τα είδη ρυζιού που παράγουμε
Παρόλο που η καλλιέργεια του ρυζιού αναφέρεται από την αρχαιότητα σε κείμενα του Θεόφραστου (βοτανολόγος 370-285 π.Χ.), του Διοσκουρίδη (φυσιοδίφης 1ος αιώνας μ.Χ.) και του Γαληνού (γιατρός 130-200 μ.Χ.) που είχαν μελετήσει αρκετά το ρύζι ως φυτό, προϊόν διατροφής και μέσο θεραπείας ασθενειών του πεπτικού συστήματος, η συστηματική καλλιέργεια ρυζιού στη Ελλάδα ξεκίνησε από τη δεκαετία του 1950 που άρχισε να αυξάνει σιγά-σιγά η κατανάλωση του.
Σήμερα το ρύζι καταγράφεται στις δυνατές ελληνικές καλλιέργειες, αφού παράγονται 120 χιλιάδες τόνοι ετησίως. Στο νομό Σερρών καλλιεργούνται περίπου 40.000 στρέμματα ρύζι και παράγονται περίπου 20.000 τόνοι ρυζιού ετησίως. Το ρύζι των Σερρών θεωρείται το πλέον εύγευστο λόγω του ότι φύεται μέσα στην εύφορη πεδιάδα του ποταμού Στρυμώνα.


Στους Ορυζόμυλους Αναγέννησης τα είδη ρυζιού που παράγουμε είναι:
DSC 5268
  • Καρολίνα (για χυλωμένο πιλάφι): Το ρύζι Καρολίνα καλλιεργείται στις παράχθιες περιοχές του ποταμού Στρυμόνα. Το χρώμα του είναι λευκό και το σχήμα του μεσόσπερμο. Η βασική ιδιότητα του ρυζιού αυτού είναι η μεγάλη ικανότητα του να απορροφά τα λίπη και γι’ αυτό είναι κατάλληλο για πιλάφι και φαγητά φούρνου αλλά και για γεμιστά και ριζότο. Μαγειρεύεται με αναλογία 1:2,5 ή 1:3 ανάλογα με το γούστο.



DSC 5186
  • Νυχάκι: Το χρώμα του είναι λευκό - κρυσταλλιζέ και το σχήμα του μακρύσπερμο. Είναι ρύζι σκληρό και κατάλληλο για βράσιμο σε νερό που κοχλάζει ή σε ατμό. Ενδείκνυται κυρίως για μέτρια χυλωμένο πιλάφι και μαγειρεύεται με αναλογία 1:2,5 ή 1:3 ανάλογα με τις προτιμήσεις. 




DSC 5183
  • Μπόνετ ή parboiled: Το χρώμα του ρυζιού αυτού, κίτρινο ή υποκίτρινο προκύπτει από τον βρασμό του πριν αποφλοιωθεί ενώ ο εξωτερικός φλοιός απομακρύνεται στη συνέχεια κατά την επεξεργασία. Θεωρείται ιδανικό για πιλάφι και για κάθε συνταγή, λόγω του ότι παραμένει σπυρωτό. Το σχήμα του είναι μακρύσπερμο. 




DSC 5179
  • Γλασέ είναι από τα παλαιότερα είδη ρυζιού στην ελληνικη αγορά. Το χρώμα του είναι λευκό και το σχήμα του μεσόσπερμο. Οι κόκκοι αυτού του ρυζιού τείνουν να προσκολλώνται μεταξύ τους κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και γι'αυτό ενδείκνυται για σούπες (τις κάνει πιο πηχτές και πολύ νόστιμες), και γλυκά όπως το ρυζόγαλο.




DSC 5225
  • Μπασμάτι: Λευκό και μακρύσπερμο ρύζι. Ιδιαίτερα αρωματικό, χαρακτηριστικό των περιοχών που καλλιεργείται. Προτείνεται για πιάτα εθνικ κουζίνας. Το άρωμα του αναδεικνύεται όταν τηγανιστεί ή όταν μαγειρευτεί με λαχανικά ή κρέας στο φούρνο.




  • DSC 5190Κάργκο (cargo – brown) ή καστανό ρύζι: Προκύπτει μετά την απομάκρυνση του φλοιού, αλλά διατηρώντας τη στοιβάδα του περικάρπιου, που του προσδίδει το χαρακτηριστικό καφέ χρώμα, το άρωμα ξηρών καρπών και την τραχεία υφή. Το καστανό ρύζι θεωρείται ότι ανήκει στην κατηγορία των προϊόντων ολικής άλεσης, αφού δεν έχει χάσει την «ακεραιότητά» του από την επεξεργασία. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και προτείνεται στα πλαίσια μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής. Απαιτεί περισσότερο χρόνο μαγειρέματος και διατηρείται καλύτερα και περισσότερο όταν καταψύχεται, αφού έτσι αποφεύγεται η οξείδωση των λιπαρών του. Μαγειρέψτε το με καρυκεύματα για να αναδείξετε τη γεύση του. 



DSC 5206
  • Ρύζι μπριζέ ή σπασμένο ρύζι είναι υποπροιόν της επεξεργασίας του ρυζιού ειδικότερα είναι τα υπολείμματα του ρυζιού τα οποία απομένουν μετά από την διαδικασία της αποφλοίωσης και χρησιμοποιείται κυρίως σαν ζωοτροφή (κυρίως για σκύλους).



ΟΣΠΡΙΑ

ΟΣΠΡΙΑ
Δείτε τα είδη οσπρίων που παράγουμε

Τα όσπρια είναι άλλη μια διαδεδομένη τροφή στους αρχαίους Έλληνες, η καλλιέργεια τους άρχισε σχεδόν παράλληλα με αυτή των δημητριακών. Τα όσπρια κατέχουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή του ανθρώπου, χάρη στο ότι έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και σχεδόν μηδενική περιεκτικότητα σε λιπαρά μία συνδυασμένη κατανάλωση οσπρίων με δημητριακά (πχ φακές με ρύζι) ή οσπρίων με κάποιο ζωικό τρόφιμο (πχ φασόλια με τυρί) δίνει ένα ικανοποιητικό συνδυασμό αμινοξέων, που καλύπτει σε σημαντικό βαθμό τις ανάγκες του οργανισμού σε πρωτεΐνη. Σήμερα στην Ελλάδα η χρησιμοποίησή τους είναι ευρύτατη. Η Ελληνική κουζίνα είναι γεμάτη συνταγές μαγειρικής με βάση τα όσπρια. Η φαντασία και η μαγειρική τέχνη των προγόνων μας, μας έχουν αφήσει μια τεράστια κληρονομιά.



Στους Ορυζόμυλους Αναγέννησης τα όσπρια που παράγουμε είναι:
DSC 5209

  • Φασόλια μέτρια (με λεπτή φλούδα), τα πιο ιδανικά φασόλια για παραδοσιακή Ελληνική φασολάδα.




DSC 5204

  • Μπαρμπούνια. Μαγειρεύονται στην κατσαρόλα με λαχανικά και ρύζι, αρωματισμένα με βασιλικό.




DSC 5212

  • Φασόλια πλακέ μεγαλόσπερμα, γνωστά και ως «τσαλιά». Ιδανικά για φασολάδα ή σαλάτες.




DSC 5202

  • Φασόλια μαυρομάτικα τα οποία είναι ιδιαίτερα στην γεύση, ιδιαίτερα και στην εμφάνιση. Τα μαυρομάτικα φασόλια μπορούν να γίνουν μια απαραίτητη σαλάτα στο καθημερινό μας τραπέζι.



  
DSC 5219

  • Φασόλια Γίγαντες. Μαγειρεύονται στο φούρνο κοκκινιστά, χορταστικά και υγιεινά, σύμφωνα με τις αρχές της μεσογειακής διατροφής.




DSC 5237

  • Ρεβίθια. Αχνιστή ρεβιθάδα, σωστά μαγειρεμένη είναι ένα πολύ υγιεινό και ελκυστικό πιάτο.




DSC 5229

  • Φακές ψιλές & χοντρές. Φακές σούπα - μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή.




DSC 5223
  • Ποπ κορν
Το Ποπ Κορν ή Παπαρδέλα ή Πατλάκα ή Πασπάτα είναι καλαμπόκι το οποίο έχει φουσκώσει αφού έχει θερμανθεί, είναι ένα γρήγορο και καλό σνακ που δεν ξεπερνάει τις 60 θερμίδες Το καλαμπόκι είναι σε θέση να σκάσει γιατί, σε αντίθεση με άλλα δημητριακό, οι πυρήνες του έχουν φλοιό που προστατεύει από την υγρασία και μια παχιά αμυλούχο γέμιση. Αυτό επιτρέπει στην πίεση να αυξάνεται σταδιακά στο εσωτερικό μέχρι τελικά να «σκάσει», θεωρείται αγαπημένο σνακ των παιδιών και των cinefil. 



DSC 5246
  •  Πλιγούρι
Είναι το αλεσμένο σιτάρι, πλούσιο σε φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες. Έχει αποδειχθεί ότι μετά την κατανάλωσή η γλυκόζη του αίματος ανεβαίνει πολύ πιο ήπια, με αποτέλεσμα να θεωρείται άριστη πηγή υδατανθράκων για διαβητικούς, επίσης μικρή ποσότητα από πλιγούρι προσφέρει αίσθημα πληρότητας, οπότε συνιστάται και για δίαιτες. Tο καλό πλιγούρι δεν πρέπει να πετρώνει, ενδείκνυται ως για σαλάτες
Κορκότο
Το κορκότο είναι αποφλοιωμένο και σπασμένο σκληρό σιτάρι το οποίο αφού αποφλοιωθεί και έπειτα αλεσθεί, κοσκινίζεται και είναι έτοιμο προς χρήση. Στην πράξη είναι σαν το πλιγούρι, με τη διαφορά ότι το πλιγούρι είναι βρασμένο, ενώ το κορκοτο απλά αφήνεται για λίγο στο νερό και επακολουθεί αποφλοίωση. Χρησιμοποιείται κυρίως στην ποντιακή κουζίνα για την παρασκευή διαφόρων φαγητών.


DSC 5243

  • Φάβα-κομμένο μπιζέλι
Το κομμένο μπιζέλι χρησιμοποιείται για την παραγωγή της πράσινης φάβας η οποία καταναλώνεται κυρίως σε περιόδους νηστείας, επίσης ονομάζεται και μπιζελόφαβα ή πράσινη φάβα καθώς μετά το μαγείρεμα έχει την ίδια μορφή με την φάβα., ενώ λόγω του έντονου χρώματος της δίνει ξεχωριστή γεύση στο τραπέζι και μπορεί να γίενι η βάσει πολλών πιάτων


DSC 5239

  • Αποφλοιωμένο σιτάρι
Είναι το προϊόν που προκύπτει από την αποφλοίωση του σκληρού σίτου το οποίο αποτελεί την τη βάση από την οποία προέρχονται σχεδόν όλα τα άλευρα αλλά και τα ζυμαρικά. 

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
Τα παραδοσιακά ζυμαρικά που παράγουμε είναι:


DSC 5162Χυλοπίτες
Αν κάποιο ζυμαρικό μπορεί να χαρακτηριστεί ελληνικό, αυτές είναι σίγουρα οι χυλοπίτες! Οι χυλοπίτες λοιπόν παρασκευάζονται από αλεύρι, αυγά, γάλα και αλάτι. Η ζύμη ανοίγεται σε λεπτό φύλλο, και έπειτα κόβεται σε λωρίδες.. Οι χυλοπίτες απλώνονται για ορισμένες μέρες σε καθαρά σεντόνια, μακριά από σκόνες και έντομα για να στεγνώσουν και να ξεραθούν τελείως.

Υβριστόν
Το υβρίστον ή Ευριστόν είναι μια ποντιακή συνταγή, ειδικότερα είναι οι παραδοσιακές σπιτικές χυλοπίτες. Παρασκευάζονται από αλεύρι και σιμιγδάλι, τα οποία δίνουν απαλά φύλλα ανοιγμένα στο χέρι. Αποτελεί ενα γρήγορο νόστιμο υγιεινό πιάτο στην κουζίνα σας.
DSC 5160Τραχανάς (ξινός- γλυκός)
Ο παραδοσιακός τραχανάς έχει μεγαλώσει γενιές Ελλήνων. Είναι ζυμαρικό φτιαγμένο από αλεύρι και γάλα και έχει σχήμα κοκκώδες και ακανόνιστο. Οι κόκκοι έχουν διάμετρο περίπου 2-3 χιλιοστά. Υπάρχει σε διάφορες ποικιλίες: ξινός και γλυκός, χοντρός και ψιλός. Ο ξινός τραχανάς ζυμώνεται με γιαούρτι.
Κατά την παρασκευή του τραχανά, το τελευταίο στάδιο είναι το στέγνωμά του. Για να γίνει αυτό ο τραχανάς απλώνεται ώστε να έχει τη μέγιστη δυνατή επιφάνεια.
Είναι πλούσιος σε υδατάνθρακες, όμως περιέχει και λιπαρά κάτι που καθιστά αναγκαία τη μη χρήση μεγάλης ή καθόλου ποσότητας ελαιολάδου και λοιπών λιπαρών για την παρασκευή του.

Η παρουσία του γάλακτος στη συνταγή του τραχανά αυξάνει την παρουσία πρωτεΐνης και ασβεστίου, γι’ αυτό αποτελεί κατάλληλη και θρεπτική τροφή για παιδιά. Επιπρόσθετα είναι πλούσιος σε μαγνήσιο που είναι απαραίτητο για ανάπτυξη, σύσπαση μυών, ρύθμιση αρτηριακής πίεσης.


DSC 5165Κους κους






Ορυζόμυλοι Αναγέννησης Α.Ε
Αναγέννηση Σερρών
ΤΚ 62100
Τηλ: 23210 84181
Φαξ: 23210 84540
E-mail: rizomilos@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου