ΣΕΛΙΔΕΣ

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ ΛΗΜΝΟΥ...Η ΛΗΜΝΟΣ ΑΦΟΙ ΠΟΡΙΑΖΗ

Το παξιμάδι έχει ορισμένα συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με το ψωμί, τα οποία θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι του δίνουν ένα προβάδισμα. μπορεί να περιέχουν αντίστοιχα θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες με το ψωμί, το γεγονός όμως ότι είναι αφυδατωμένα τρόφιμα (δηλαδή περιέχουν πολύ λιγότερο νερό) έχει ως αποτέλεσμα να έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά σε σχέση με την ίδια ποσότητα ψωμιού.
Το παξιμάδι λόγω της πιο σκληρής υφής απαιτεί μεγαλύτερο χρόνο μάσησης. Το γεγονός αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς κατ’ αυτόν τον τρόπο παράγεται περισσότερο σάλιο και πεπτικά υγρά με αποτέλεσμα να γίνει καλύτερη πέψη της τροφής.
Παράλληλα, επιμηκύνεται ο συνολικός χρόνος του γεύματος, οπότε τρώγοντας πιο αργά χορταίνουμε πιο εύκολα, καθώς για να φτάσει το μήνυμα από το στομάχι στον εγκέφαλο ότι υπάρχει τροφή και να επέλθει κορεσμός απαιτείται φυσιολογικά ένα χρονικό διάστημα 18 – 20 λεπτών.Θα μπορούσε δηλαδή κανείς να υποστηρίξει ότι το
παξιμάδι μας χορταίνει καλύτερα δίνοντας μεγαλύτερη ποσότητα θρεπτικών συστατικών και βιταμινών σε σχέση με το ψωμί, ακόμη και της ίδιας κατηγορίας και πρώτης ύλης.
Με τι μπορείτε να το συνδυάσετε;
Οι επιλογές πολλές, όσες και τα υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα σας!
Παξιμάδι με ντομάτα, καλαθάκι Λήμνου και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο!
Ένας δυνατός συνδυασμός με ισορροπία μακροθρεπτικών συστατικών και ένα πακέτο ισχυρών αντιοξειδωτικών.Παξιμάδι με Κασκαβάλι!
Ένα γεύμα που μπορεί να σας ικανοποιήσει όλες τις ώρες της μέρας, να σας γεμίσει με ενέργεια και να καλύψετε σημαντικό ποσοστό των ημερήσιων αναγκών σε ασβέστιο.Παξιμάδι με την σούπα!
Για τους χειμερινούς μήνες, που συνηθίζουμε να καταναλώνουμε αρκετές σουπίτσες, για να ζεσταθούμε και να απολαύσουμε καλύτερα τα χειμωνιάτικα λαχανικά. Παξιμάδι με γιαούρτι και θυμαρίσιο μέλι Λήμνου!
Για τους συντηρητικούς στην γεύση, που θέλουν ένα απλό και εύκολο γεύμα που θα τους ικανοποιήσει τις ενεργειακές τους ανάγκες αλλά και σημαντικές ποσοστό πολύτιμων βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων που θα δώσει το πολύτιμο μέλι.
Παξιμάδι με κομπόστα φρούτων και Μελίχλωρο!
Σε ένα αυτοσχέδιο και απλό γλύκισμα για όσους αποφεύγουν την κατανάλωση της ζάχαρης και αποφεύγουν τα πολύ λιπαρά γλυκά. Ένα αυτοσχέδιο – παραδοσιακό τσιζ κέικ στην ουσία που θα σας ενθουσιάσει!
Παξιμάδι με ρόφημα βοτάνων!
Για ένα απλό σνακ που θα τονώσει τον οργανισμό με τα ισχυρά φυτοχημικά των βοτάνων που θα ευεργετήσουν τον οργανισμό σας. Μην ξεχάσετε να ρωτήσετε ποιο βότανο ταιριάζει στην περίπτωση σας. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε θυμαρίσιο μέλι Λήμνου για μια πιο γλυκιά γεύση και όχι μόνο! Παξιμάδι με Λημνιό κρασί!
Όπως οι αρχαίοι! Για την ακρίβεια νερωμένο κρασί αλλά πολλές φορές ακόμα και για πρωινό κατανάλωναν αυτό τον συνδυασμό. Τα θρεπτικά συστατικά του παξιμαδιού σε συνδυασμό με την ισχυρή αντιοξειδωτική δράση του κρασιού πρέπει να ήταν ένα από τα μυστικά της μακροζωίας των παλιών!
Παξιμάδι με… Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε επ’ άπειρον!
Το παξιμάδι είπαμε, πάει με όλα! Και δεν έχετε παρά να το εντάξετε στο διαιτολόγιο σας και να επωφεληθείτε από την γεύση του και την πλούσια διατροφική του αξία.
Αρτοποιία ''Η ΛHMNOΣ'' 
ΑΦΟΙ Ποριάζη Ο.Ε.
Πορτιανού
Τηλ. Επικοινωνίας : 22540-51110  http://www.lemnosbakery.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου