ΣΕΛΙΔΕΣ

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ....ΠΟΛΥΚΑΛΑ

Απ' την καρδιά μας ξεκινάει η λαχτάρα για γεύσεις και αρώματα… Ανεβαίνει στο μυαλό και γίνεται αναζήτηση... Συναντιέται με την παράδοση, τη γνώση και το μεράκι 100 και πλέον χρόνων… Και γίνεται Αγάπη, που αποδεικνύει την ιστορία, την αφοσίωση και την εξέλιξη
Η ποτοποιία Πολυκαλά ξεκίνησε την ιστορία της στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς στα τέλη του προπερασμένου αιώνα. Εκεί ο Βασίλης Πολυκαλάς, έμπορος κρασιών την εποχή εκείνη, άρχισε να
συγκεντρώνει παραδοσιακές συνταγές για λικέρ απ' όλα τα μέρη της Ελλάδας που επισκέπτονταν. Μελετώντας προσεκτικά τα συστατικά τους, βρήκε τρόπους για να τις κάνει ακόμα καλύτερες, τρόπους τους οποίους κατέγραφε σχολαστικά στα μυστικά του συνταγολόγια. Το ανήσυχο πνεύμα και η λαχτάρα του για ανακάλυψη και δημιουργία τον ώθησαν στην ίδρυση της ποτοποιίας Πολυκαλά στο Ληξούρι, το 1897. Τα προϊόντα του έγιναν γρήγορα γνωστά για την εξαιρετική ποιότητα τους και η ποτοποιία απόκτησε μεγάλη πελατεία γεγονός που τον οδήγησε στην μεταφορά της επιχείρησης στην Αθήνα. Η φήμη των προϊόντων του καλόκαρδου Κεφαλλονίτη εξαπλώθηκε γρήγορα, μετατρέποντας το μαγαζί του σε σημείο συνάντησης, ακόμα και για γνωστά ονόματα της τότε πολιτικής και κοινωνικής εποχής,
οι οποίοι μαζευόντουσαν στο Ποτοποιείο για να πιούνε το ποτό ή το κρασί τους απευθείας από τα βαρέλια, και να συζητήσουνε τα προβλήματα που απασχολούσαν την χώρα. Η σύγχρονη εποχή, βρίσκει την ποτοποιία Πολυκαλά στην περιοχή του Βοτανικού, στην Αθήνα. Η Ρένα Πολυκαλά, αισίως 4η γενιά ποτοποιών, μαζί με τον πατέρα της Γιώργο Πολυκαλά, συνεχίζει με αμείωτο κέφι και μεράκι την παραγωγή αλκοολούχων ποτών, σε ένα δίκτυο πελατών που καλύπτει πλέον όλη την Ελλάδα. Οι μυστικές συνταγές των λικέρ του προπάππου Β. Πολυκαλά δουλεύονται με την ίδια αφοσίωση και βαφτίζονται «Συλλογή Πολυκαλά 1897», συνδυάζονται με τη σύγχρονη εποχή και οι γεύσεις εξελίσσονται και απογειώνονται, οι συσκευασίες αντικαθίστανται με νέες πολυτελείς φιάλες, νέα προϊόντα και προτάσεις μπαίνουν στο προσκήνιο και το όνομα Πολυκαλά γίνεται συνώνυμο με την ποιότητα και το καλό γούστο.
Το όραμά μας λειτουργεί ως οδηγός για κάθε μας συνταγή, αφού μέσα από αυτές αποδεικνύεται η ποιότητα των προϊόντων μας. Μια ποιότητα που υποστηρίζουμε και γευστικά αλλά και εμφανισιακά, μέσω των νέων πολυτελών φιαλών και προσεγμένων στοιχείων που συνολικά κάνουν τις συσκευασίες μας μοναδικές και αξιοζήλευτες.Μέσω της συνεχούς αναζήτησης και της αξιοποίησης των γνώσεών μας, νιώθουμε πως έχουμε φτάσει στην εκπλήρωση του ονείρου μας, το οποίο δεν είναι άλλο από την καθολική αναγνώριση των προϊόντων μας ως αυθεντικά και ποιοτικά.
Μέσα στην πολυτελή φιάλη του, κρύβεται μια μυστική συνταγή 100 και πλέον χρόνων… Η γνώση συναντά το μεράκι, ζεστές νότες από εκχυλίσματα φουντουκιού συνδυάζονται με διακριτικά αρώματα μπαχαρικών και δρυ και το «Λικέρ Φουντούκι Πολυκαλά, Συλλογή 1897» συντροφεύει με τη γεύση του κάθε σας διάθεση. Προσφέρεται σαν απεριτίφ σκέτο ή και με τριμμένο πάγο, δίνει ιδιαίτερο άρωμα στη ζεστή σοκολάτα, τον καφέ και τα καλοκαιρινά κοκτέιλ.
Με ρίζες στις παραδοσιακές, κεφαλλονίτικες συνταγές της ποτοποιίας Πολυκαλά, η Πικρομάντολα κατακλύζει τις αισθήσεις με το ευωδιαστό άρωμα του πικραμύγδαλου, την εξαιρετική της γεύση που γλυκαίνει τον ουρανίσκο και την πολυτελή εμφάνισή της. Η ονομασία της προέρχεται από τις λέξεις πικρό και μάντολα, όπως επικράτησε να λέγεται στην Κεφαλονιά το αμύγδαλο! Πίνεται παγωμένο και μπορεί να συνδυαστεί με φρέσκο χυμό εσπεριδοειδών και άλλων φρούτων. Δοκιμάστε την ακόμα στον καφέ, στη σοκολάτα και σε διάφορα κοκτέιλ, για ξεχωριστή γεύση στα ροφήματά σας.








Ένα φρούτο με ζουμερή, ντελικάτη γεύση, μια παραδοσιακή συνταγή 100 και πλέον χρόνων, μεράκι που πηγάζει από την πολυετή εμπειρία μας. Αυτή είναι η μυστική συνταγή για το «Λικέρ Αζέν Δαμάσκηνο Πολυκαλά, Συλλογή 1897», ένα λικέρ με πλούσιο αρωματικό προφίλ, και πολυτελή εμφάνιση.Προσφέρεται σαν απεριτίφ αλλά και σαν χωνευτικό, μετά από ένα πλούσιο γεύμα. Δοκιμάστε το σκέτο με τριμμένο πάγο, σε δροσερά κοκτέιλ.






Πρώτο υλικό είναι η αγάπη μας… την αναμειγνύουμε με κέφι κ μεράκι… προσθέσαμε την παιχνιδιάρικη γεύση της κανέλας και την ανακατέψαμε με νότες αρωμάτων γαριφάλου, μελιού και μοσχοκάρυδου. Έτσι φτιάχνεται η αυθεντική Τεντούρα της Συλλογής Πολυκαλά 1897! Μια συναρπαστική, πικάντικη γεύση που θα κλέψει τις εντυπώσεις σαν χωνευτικό μετά από ένα πλούσιο γεύμα, θα προσφερθεί σαν απεριτίφ σκέτο, με πάγο ή με κρέμα γάλακτος και θα δώσει ένα ξεχωριστό άρωμα στον καφέ και στα καλοκαιρινά σας κοκτέιλ. Η κρυστάλλινη, πολυτελής φιάλη της αποτελεί ένα μοναδικό δώρο για την προσωπική σας συλλογή..



Τα φραγκοστάφυλα δίνουν το βαθυκόκκινο χρώμα τους… Η τρίμηνη βελτίωση στα δρύινα βαρέλια, δίνει το ξεχωριστό άρωμα… Το Ποτοποιίο Πολυκαλά βάζει τη γνώση, την αγάπη και το μεράκι, ξεχωρίζει ένα ένα τα αρώματα και τα παντρεύει όλα μαζί σε μια γιορτή γεύσης! Το «Λικέρ Φραγκοστάφυλο Πολυκαλά, Συλλογή 1897» είναι ένα λικέρ με πλούσιο αρωματικό προφίλ, με σώμα και διάρκεια, μεστή γεύση και πολυτελή εμφάνιση, που σας κάνει να ψάχνετε αφορμές για να το βάλετε στο ποτήρι! Δοκιμάστε το σκέτο με τριμμένο πάγο, σε δροσερά κοκτέιλ. Προσφέρεται σαν απεριτίφ αλλά και σαν χωνευτικό, μετά από ένα πλούσιο γεύμα.


Η ποτοποιία Πολυκαλά παρουσιάζει μια ακόμη αρωματική, δροσερή γεύση, το Λικέρ Περγαμόντο. Φρουτώδης και ελαφρύς, ο καρπός του περγαμόντου, δίνει το γλυκό του άρωμα στην μυστική συνταγή της ποτοποιίας Πολυκαλά και σε συνδυασμό με την εμπειρία τεσσάρων γενεώνφέρνουν στον ουρανίσκο σας ένα γνήσιο νέκταρ με διακριτικά αρώματα μπαχαρικών. Απολαύστε το με πάγο, σε συνδυασμό με χυμούς και συνοδεύστε το με Σοκολάτα Μπίτερ (υγείας).




Η ποτοποιία Πολυκαλά, με τη γνώση και το μεράκι της, φρόντισε να εξελίξει μια παραδοσιακή, σπιτική συνταγή και να την φέρει στο σύγχρονο προσκήνιο των γεύσεων. Το Ρακόμελον Πολυκαλά παράγεται με μια μοναδική τεχνική που του χαρίζει το βαθύ χρώμα του χαλκού και το κάνει ξεχωριστό. Η σύνθεση του φρουτώδες τσίπουρου και η γλυκιά γεύση του μελιού, συναντούν διακριτικά αρώματα φρούτων και μπαχαρικών και διαχέονται ευχαρίστα στον ουρανίσκο, αφήνοντας μια αξέχαστη επίγευση. Απολαύστε το παγωμένο, σε ψηλό ποτήρι με μια λεπτή φέτα λεμόνι αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου, σε ένα ποτήρι τουλίπα. Η θερμότητα του χεριού, που κρατάει το ποτήρι, μεταφέρεται στο ρακόμελο, αναδεικνύει τα πλούσια αρώματά του και ζεσταίνει τις καρδιές μας!

Ανοίξαμε το ντουλαπάκι του χρόνου… και βρήκαμε μέσα γεύσεις και αρώματα που λείπουν από την εποχή μας… Κλείσαμε την γνώση 4 γενεών σε ένα μπουκάλι, και σας προσφέρουμε ακόμα μια συνταγή της οικογένειας Πολυκαλά.
Διαλεγμένα βύσσινα, δουλεμένα με αγνά αρώματα μπαχαρικών και μεράκι,σας προσφέρονται μέσα σε αυτή την πολυτελή φιάλη και σας περιμένουν να τα απολαύσετε σαν απεριτίφ ή σαν χωνευτικό.
«Λικέρ Βύσσινο, Συλλογή 1897»… και αφήστε το γλυκό άρωμα και το ζωηρό χρώμα του να σας ταξιδέψει!


Με παραδοσιακή διάθεση αλλά σύγχρονη σκέψη, η ποτοποιία Πολυκαλά αξιοποιεί τις πολύτιμες συνταγές της και κλείνει σε αυτό το μπουκάλι ιστορία τεσσάρων γενεών, ποιότητα, μεράκι και αγάπη! Μια κλασική γεύση με πλούσιο άρωμα, κρυστάλλινη όψη και έντονη τη χαρακτηριστική γεύση της μοναδικής Μαστίχας Χίου. Πίνεται ευχάριστα σκέτο ή με πάγο. Δοκιμάστε το επίσης στον καφέ ή στα καλοκαιρινά κοκτέιλ για να τους δώσετε ξεχωριστό άρωμα και γεύση.




Ψάχνοντας τα μυστικά συνταγολόγια του προπάππου Πολυκαλά βρεθήκαμε μπροστά σε μια ιστορική για την οικογένειά μας, ανακάλυψη. Ο Οίκος Πολυκαλά έχει τις ρίζες του στην ανώτερη τάξη ευγενών της Κεφαλονιάς και στις αρχές της Αναγέννησης πολλά από τα μέλη της σπούδασαν στην Πάντοβα της Ιταλίας, με οικογενειακούς τίτλους να έχουν καταγραφεί στο φημισμένο Λίμπρο Ντ' Όρο. Από εκεί ξεκινάει κι η ιστορία της συνταγής του Λικέρ Λεμόνι, η οποία, σύμφωνα με τα γραφόμενα του προπαππού, προέρχεται από μια ευγενή κυρία της Πάντοβα, γνωστή για το εξαιρετικό της ταλέντο στην παρασκευή εδεσμάτων και λικέρ, συμπεριλαμβανόμενου και του Λικέρ Λεμόνι (ή Limoncello όπως λέγεται στα ιταλικά).


ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΠΟΛΥΚΑΛΑ
ΟΔΟΣ: ΕΛΑΙΩΝΟΣ 53, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΥΠΟΥ Γ΄ ΚΕΡΑΤΕΑΣ.
ΚΕΡΑΤΕΑ 19001. Τ.Θ. 87. Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ
Τηλ.:+30 210 3452750 και 2299 301983 
Fax: +30 210 3452709 
EMAIL: rena@polykalas.gr
www.polykalas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου