Η ΦΛΕΓΓΑ έχει βάλει υψηλό στόχο την προστασία των ελληνικών παραδοσιακών τυριών και τη δημιουργία των πιο νόστιμων, γνήσιων ελληνικών γεύσεων, με υψηλές προδιαγραφές ποιότητας. Συνδυάζει την παράδοση με τον εκσυγχρονισμό, με αποτέλεσμα τη σταθερή ποιότητα και γεύση.
Το όνομα ΦΛΕΓΓΑ προέρχεται από την ομώνυμη βουνοκορφή, που
βρίσκεται στην καρδιά του εθνικού δρυμού της πανέμορφης Βάλια Κάλντα στην Πίνδο. Εκεί, δίπλα στα παρθένα δάση, στα αμόλυντα και μακριά από ανθρώπινη παρέμβαση λιβάδια, από τα μέσα της άνοιξης μέχρι τα μέσα του φθινοπώρου βόσκουν τα κοπάδια των αιγοπροβάτων. Τους υπόλοιπους μήνες του έτους μεταφέρονται στην περιοχή του Βελεστίνου, όπου ξεχειμωνιάζουν για να αποδώσουν το πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά γάλα, από όπου παράγονται τα υψηλής ποιότητας προϊόντα ΦΛΕΓΓΑ..
Η οικογένεια Λαϊτσου, έχοντας μια μακροχρόνια παράδοση - που η αρχή της χάνεται στα βάθη των χρόνων - στην παρασκευή τυριών, τελειοποίησε πρόσφατα στο Βελεστίνο τις εγκαταστάσεις και την υποδομή της, έτσι ώστε να αποτελέσουν υπόδειγμα στο χώρο της τυροκομίας. Εκεί, στο παραδοσιακό «φυσικό» τους περιβάλλον «γεννιούνται» τα παραδοσιακά ελληνικά τυριά της ΦΛΕΓΓΑ, Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.).
Στις εγκαταστάσεις της ΦΛΕΓΓΑ παρασκευάζονται μια μεγάλη γκάμα παραδοσιακών τυριών όπως: Φέτα, Κασέρι, Κεφαλοτύρι, Βούτυρα, Μανούρι, Γιαούρτια, καθώς και μια σειρά από ελαφρύτερα σε περιεκτικότητα λιπαρών προϊόντα, αντίστοιχα με τις απαιτήσεις των πελατών. Τα παραπάνω διατίθενται στην αγορά σε διάφορες συσκευασίες, με τη δυνατότητα προσαρμογής σε ακόμη περισσότερες, αν ζητηθεί από το καταναλωτικό κοινό.
Τα προϊόντα ΦΛΕΓΓΑ φτάνουν στους καταναλωτές κυρίως μέσω των πέντε καταστημάτων λιανικής που διαθέτει η εταιρεία σε Βόλο και σε Βελεστίνο, καθώς και μέσω επιλεγμένων καταστημάτων - που θέλουν να διατηρούν το επίπεδο των προϊόντων που παρέχουν σε υψηλές προδιαγραφές ποιότητας - σε όλη την Ελλάδα. Τελευταία, τα προϊόντα ΦΛΕΓΓΑ άνοιξαν τα φτερά τους ταξιδεύοντας σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, προσφέροντας έτσι τις ιδιαίτερες γεύσεις και σε άλλους λαούς.
Φέτα
Παραδοσιακό προϊόν Π.Ο.Π. το οποίο παράγεται από παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα. Είναι ένα εκλεκτό γευστικό τυρί, πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες, με μέγιστη υγρασία 56% και ελάχιστη λιποπεριεκτικότητα 24%.
Η ΦΕΤΑ καταναλώνεται σαν ορεκτικό, σαν συνοδευτικό πιάτο, σαν συστατικό της σαλάτας κυρίως της χωριάτικης, αλλά και σαν γέμιση σε πίττες.
Φέτα Π.Ο.Π σε μεταλλικά δοχεία
Παραδοσιακό προϊόν Π.Ο.Π. το οποίο παράγεται από παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα. Είναι ένα εκλεκτό γευστικό τυρί, πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες, με μέγιστη υγρασία 56% και ελάχιστη λιποπεριεκτικότητα 24%.
Η ΦΕΤΑ καταναλώνεται σαν ορεκτικό, σαν συνοδευτικό πιάτο, σαν συστατικό της σαλάτας κυρίως της χωριάτικης, αλλά και σαν γέμιση σε πίττες.
Φέτα Π.Ο.Π σε βαρέλια
Παραδοσιακό προϊόν Π.Ο.Π. το οποίο παράγεται από παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα. Είναι ένα εκλεκτό γευστικό τυρί, πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες, με μέγιστη υγρασία 56% και ελάχιστη λιποπεριεκτικότητα 24%.
Η ΦΕΤΑ καταναλώνεται σαν ορεκτικό, σαν συνοδευτικό πιάτο, σαν συστατικό της σαλάτας κυρίως της χωριάτικης, αλλά και σαν γέμιση σε πίττες.
Φέτα Π.Ο.Π σε πλαστικά δοχεία
Παραδοσιακό προϊόν Π.Ο.Π. το οποίο παράγεται από παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα. Είναι ένα εκλεκτό γευστικό τυρί, πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες, με μέγιστη υγρασία 56% και ελάχιστη λιποπεριεκτικότητα 24%.
Η ΦΕΤΑ καταναλώνεται σαν ορεκτικό, σαν συνοδευτικό πιάτο, σαν συστατικό της σαλάτας κυρίως της χωριάτικης, αλλά και σαν γέμιση σε πίττες.
Φέτα Π.Ο.Π σε αεροστεγής συσκευασία
Παραδοσιακό προϊόν Π.Ο.Π. το οποίο παράγεται από παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα. Είναι ένα εκλεκτό γευστικό τυρί, πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες, με μέγιστη υγρασία 56% και ελάχιστη λιποπεριεκτικότητα 24%.
Η ΦΕΤΑ καταναλώνεται σαν ορεκτικό, σαν συνοδευτικό πιάτο, σαν συστατικό της σαλάτας κυρίως της χωριάτικης, αλλά και σαν γέμιση σε πίττες.
Γίδινο τυρί
Σχεδόν όλα τα λευκά τυριά διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία συσκευασιών όμοιων με εκείνων της ΦΕΤΑΣ. Έχουν λευκό χρώμα και πλούσια κρεμώδη γεύση. Το γίδινο τυρί παρασκευάζεται από παστεριωμένο γίδινο γάλα, ενώ τα αιγοπρόβεια τυριά από παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα, που στην περίπτωση των χαμηλών σε λιποπεριεκτικότητα τυριών χρησιμοποιείται παστεριωμένο αποβουτυρωμένο αιγοπρόβειο γάλα. Η αποβουτύρωση γίνεται με μηχανικό τρόπο και δεν επηρεάζει τα υπόλοιπα συστατικά του γάλακτος.
Αιγοπρόβειο τυρί με μισά λιπαρά (50% λιγότερα λιπαρά)
Σχεδόν όλα τα λευκά τυριά διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία συσκευασιών όμοιων με εκείνων της ΦΕΤΑΣ. Έχουν λευκό χρώμα και πλούσια κρεμώδη γεύση. Το γίδινο τυρί παρασκευάζεται από παστεριωμένο γίδινο γάλα, ενώ τα αιγοπρόβεια τυριά από παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα, που στην περίπτωση των χαμηλών σε λιποπεριεκτικότητα τυριών χρησιμοποιείται παστεριωμένο αποβουτυρωμένο αιγοπρόβειο γάλα. Η αποβουτύρωση γίνεται με μηχανικό τρόπο και δεν επηρεάζει τα υπόλοιπα συστατικά του γάλακτος.
Αιγοπρόβειο τυρί σχεδόν άπαχο (5% λιπαρά)
Σχεδόν όλα τα λευκά τυριά διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία συσκευασιών όμοιων με εκείνων της ΦΕΤΑΣ. Έχουν λευκό χρώμα και πλούσια κρεμώδη γεύση.
Το γίδινο τυρί παρασκευάζεται από παστεριωμένο γίδινο γάλα, ενώ τα αιγοπρόβεια τυριά από παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα, που στην περίπτωση των χαμηλών σε λιποπεριεκτικότητα τυριών χρησιμοποιείται παστεριωμένο αποβουτυρωμένο αιγοπρόβειο γάλα. Η αποβουτύρωση γίνεται με μηχανικό τρόπο και δεν επηρεάζει τα υπόλοιπα συστατικά του γάλακτος.
Κασέρι ΠΟΠ
Κεφαλογραβιέρα ΠΟΠ
Η ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ και η ΓΡΑΒΙΕΡΑ είναι σκληρά τυριά από παστεριωμένο πρόβειο γάλα με πλούσια γεύση και άρωμα.
Γραβιέρα ΠΟΠ
Η ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ και η ΓΡΑΒΙΕΡΑ είναι σκληρά τυριά από παστεριωμένο πρόβειο γάλα με πλούσια γεύση και άρωμα.
Ημίπαχο ημίσκληρο (50% Λιπαρά)
Το ΗΜΙΠΑΧΟ ΗΜΙΣΚΛΗΡΟ παράγεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο με εκείνο του κασεριού, με τη διαφορά ότι το γάλα που χρησιμοποιείται είναι ημιαποβουτυρωμένο πρόβειο. Η γεύση του πλησιάζει σε εκείνη την αυθεντική γεύση του κασεριού, ενώ διαφοροποιείται αρκετά από τα υπόλοιπα ημίσκληρα τυριά του εμπορίου.
Μανούρι ΠΟΠ
Τα τυριά τυρογάλακτος παράγονται από το τυρόγαλα που προκύπτει από την κύρια παραγωγική διαδικασία της ΦΕΤΑΣ, των λευκών τυριών και των κίτρινων τυριών. Για το ΜΑΝΟΥΡΙ Π.Ο.Π. γίνεται εμπλουτισμός στο τυρόγαλα με παστεριωμένη κρέμα αιγοπρόβειου γάλακτος, ενώ για το ΑΝΘΟΤΥΡΟ με αιγοπρόβειο παστεριωμένο γάλα. Καταναλώνονται σαν ορεκτικά, σαν συνοδευτικά πιάτα, καθώς και σε σάντουιτς.
Η ΜΥΖΗΘΡΑ και η ΓΚΙΖΑ είναι διαιτητικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά και χρησιμοποιούνται κυρίως στις πίττες.
Ανθότυρο
Τα τυριά τυρογάλακτος παράγονται από το τυρόγαλα που προκύπτει από την κύρια παραγωγική διαδικασία της ΦΕΤΑΣ, των λευκών τυριών και των κίτρινων τυριών. Για το ΜΑΝΟΥΡΙ Π.Ο.Π. γίνεται εμπλουτισμός στο τυρόγαλα με παστεριωμένη κρέμα αιγοπρόβειου γάλακτος, ενώ για το ΑΝΘΟΤΥΡΟ με αιγοπρόβειο παστεριωμένο γάλα. Καταναλώνονται σαν ορεκτικά, σαν συνοδευτικά πιάτα, καθώς και σε σάντουιτς.
Η ΜΥΖΗΘΡΑ και η ΓΚΙΖΑ είναι διαιτητικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά και χρησιμοποιούνται κυρίως στις πίττες.
Μυζήθρα
Τα τυριά τυρογάλακτος παράγονται από το τυρόγαλα που προκύπτει από την κύρια παραγωγική διαδικασία της ΦΕΤΑΣ, των λευκών τυριών και των κίτρινων τυριών. Για το ΜΑΝΟΥΡΙ Π.Ο.Π. γίνεται εμπλουτισμός στο τυρόγαλα με παστεριωμένη κρέμα αιγοπρόβειου γάλακτος, ενώ για το ΑΝΘΟΤΥΡΟ με αιγοπρόβειο παστεριωμένο γάλα. Καταναλώνονται σαν ορεκτικά, σαν συνοδευτικά πιάτα, καθώς και σε σάντουιτς.
Η ΜΥΖΗΘΡΑ και η ΓΚΙΖΑ είναι διαιτητικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά και χρησιμοποιούνται κυρίως στις πίττες.
Αλμυρή μυζήθρα (ΓΚΙΖΑ)
Τα τυριά τυρογάλακτος παράγονται από το τυρόγαλα που προκύπτει από την κύρια παραγωγική διαδικασία της ΦΕΤΑΣ, των λευκών τυριών και των κίτρινων τυριών. Για το ΜΑΝΟΥΡΙ Π.Ο.Π. γίνεται εμπλουτισμός στο τυρόγαλα με παστεριωμένη κρέμα αιγοπρόβειου γάλακτος, ενώ για το ΑΝΘΟΤΥΡΟ με αιγοπρόβειο παστεριωμένο γάλα. Καταναλώνονται σαν ορεκτικά, σαν συνοδευτικά πιάτα, καθώς και σε σάντουιτς.
Η ΜΥΖΗΘΡΑ και η ΓΚΙΖΑ είναι διαιτητικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά και χρησιμοποιούνται κυρίως στις πίττες.
Γιαούρτι
Το ΓΙΑΟΥΡΤΙ είναι παραδοσιακό ελληνικό προϊόν, το οποίο παρασκευάζεται από παστεριωμένο πρόβειο γάλα. Διατίθεται σε κεσέδες των 300 γραμ σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις σε ότι αφορά τα λιπαρά 6,5%, 2% και 0%. Επίσης διατίθεται και σε πήλινη συσκευασία.
Στραγγιστό γιαούρτι
Το ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ παρασκευάζεται από πρόβειο γιαούρτι το οποίο αποστραγγίζεται σε πάνινες σακούλες και χρησιμοποιείται ως βασική πρώτη ύλη για το γνωστό τζατζίκι.
Κρεμώδη τυριά
Στα κρεμώδη τυριά ανήκει το ΓΑΛΟΤΥΡΙ, το οποίο παρασκευάζεται από παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα, το ΠΗΛΙΟΡΕΙΤΙΚΟ, που είναι γαλοτύρι με την προσθήκη κομματιών φέτας και το ΤΟΥΛΟΥΜΙΣΙΟ.
Το γιαούρτι, αλλά και τα κρεμώδη τυριά είναι απαλά, με δροσερή γεύση, ιδιαίτερα χωνευτικά και συνοδευτικά κρεάτων.
Το γιαούρτι, αλλά και τα κρεμώδη τυριά είναι απαλά, με δροσερή γεύση, ιδιαίτερα χωνευτικά και συνοδευτικά κρεάτων.
Τα καταστήματά μας
ΚΕΝΤΡΙΚΟ: ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ
1ο χλμ Βελεστίνου – Βόλου
Βελεστίνο
T.K. 37500
Τηλέφωνο: 2425022788
email: flegga.laitsos@gmail.com
1ο χλμ Βελεστίνου – Βόλου
Βελεστίνο
T.K. 37500
Τηλέφωνο: 2425022788
email: flegga.laitsos@gmail.com
1ο ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
Κ. ΚΑΡΤΑΛΗ 30
ΒΟΛΟΣ
Τηλέφωνο: 2421033650
Κ. ΚΑΡΤΑΛΗ 30
ΒΟΛΟΣ
Τηλέφωνο: 2421033650
2ο ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΑΓΟΡΑ ΛΙΜΕΝΑ Κ20 – ΠΥΡΑΣΣΟΥ
ΒΟΛΟΣ
Τηλέφωνο & FAX: 2421035808
ΑΓΟΡΑ ΛΙΜΕΝΑ Κ20 – ΠΥΡΑΣΣΟΥ
ΒΟΛΟΣ
Τηλέφωνο & FAX: 2421035808
3ο ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΑΝΑΛΗΨΕΩΣ 192Α – Ι. ΚΑΡΤΑΛΗ
ΒΟΛΟΣ
Τηλέφωνο: 2421071796
ΒΟΛΟΣ
Τηλέφωνο: 2421071796
4ο ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΠΟΛΥΜΕΡΗ 36
ΝΙΚΟΤΣΑΡΑ
ΒΟΛΟΣ
Τηλέφωνο: 2421023315
ΠΟΛΥΜΕΡΗ 36
ΝΙΚΟΤΣΑΡΑ
ΒΟΛΟΣ
Τηλέφωνο: 2421023315
Διεύθυνση
- ΚΕΝΤΡΙΚΟ: ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ
1ο χλμ Βελεστίνου – Βόλου
Βελεστίνο
T.K. 37500
Τηλέφωνο: 2425022788
email: flegga.laitsos@gmail.com
1ο ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
Κ. ΚΑΡΤΑΛΗ 30
ΒΟΛΟΣ
Τηλέφωνο: 2421033650
2ο ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΑΓΟΡΑ ΛΙΜΕΝΑ Κ20 – ΠΥΡΑΣΣΟΥ
ΒΟΛΟΣ
Τηλέφωνο & FAX: 2421035808
3ο ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ 192Α – Ι. ΚΑΡΤΑΛΗ
ΒΟΛΟΣ
Τηλέφωνο: 2421071796
4ο ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΠΟΛΥΜΕΡΗ 36
ΝΙΚΟΤΣΑΡΑ
ΒΟΛΟΣ
Τηλέφωνο: 2421023315 - 1ο χλμ Βελεστίνου – Βόλου
- Μαγνησίας
- 37500
- Ελλάδα
Επαφή
- 2425022788
- http://www.feta-flegga.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου