ΣΕΛΙΔΕΣ

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ...ΦΛΕΓΓΑ

logo-200
Τα προϊόντα μαςΗ ΦΛΕΓΓΑ έχει βάλει υψηλό στόχο την προστασία των ελληνικών παραδοσιακών τυριών και τη δημιουργία των πιο νόστιμων, γνήσιων ελληνικών γεύσεων, με υψηλές προδιαγραφές ποιότητας. Συνδυάζει την παράδοση με τον εκσυγχρονισμό, με αποτέλεσμα τη σταθερή ποιότητα και γεύση.
Το όνομα ΦΛΕΓΓΑ προέρχεται από την ομώνυμη βουνοκορφή, που
βρίσκεται στην καρδιά του εθνικού δρυμού της πανέμορφης Βάλια Κάλντα στην Πίνδο. Εκεί, δίπλα στα παρθένα δάση, στα αμόλυντα και μακριά από ανθρώπινη παρέμβαση λιβάδια, από τα μέσα της άνοιξης μέχρι τα μέσα του φθινοπώρου βόσκουν τα κοπάδια των αιγοπροβάτων. Τους υπόλοιπους μήνες του έτους μεταφέρονται στην περιοχή του Βελεστίνου, όπου ξεχειμωνιάζουν για να αποδώσουν το πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά γάλα, από όπου παράγονται τα υψηλής ποιότητας προϊόντα ΦΛΕΓΓΑ..
Η οικογένεια Λαϊτσου, έχοντας μια μακροχρόνια παράδοση - που η αρχή της χάνεται στα βάθη των χρόνων - στην παρασκευή τυριών, τελειοποίησε πρόσφατα στο Βελεστίνο τις εγκαταστάσεις και την υποδομή της, έτσι ώστε να αποτελέσουν υπόδειγμα στο χώρο της τυροκομίας. Εκεί, στο παραδοσιακό «φυσικό» τους περιβάλλον «γεννιούνται» τα παραδοσιακά ελληνικά τυριά της ΦΛΕΓΓΑ, Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.).
Στις εγκαταστάσεις της ΦΛΕΓΓΑ παρασκευάζονται μια μεγάλη γκάμα παραδοσιακών τυριών όπως: Φέτα, Κασέρι, Κεφαλοτύρι, Βούτυρα, Μανούρι, Γιαούρτια, καθώς και μια σειρά από ελαφρύτερα σε περιεκτικότητα λιπαρών προϊόντα, αντίστοιχα με τις απαιτήσεις των πελατών. Τα παραπάνω διατίθενται στην αγορά σε διάφορες συσκευασίες, με τη δυνατότητα προσαρμογής σε ακόμη περισσότερες, αν ζητηθεί από το καταναλωτικό κοινό.  
Τα προϊόντα ΦΛΕΓΓΑ φτάνουν στους καταναλωτές κυρίως μέσω των πέντε καταστημάτων   λιανικής που διαθέτει η εταιρεία σε Βόλο και σε Βελεστίνο, καθώς και μέσω επιλεγμένων καταστημάτων - που θέλουν να διατηρούν το επίπεδο των προϊόντων που παρέχουν σε υψηλές προδιαγραφές ποιότητας - σε όλη την Ελλάδα. Τελευταία, τα προϊόντα ΦΛΕΓΓΑ άνοιξαν τα φτερά τους ταξιδεύοντας σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, προσφέροντας έτσι τις ιδιαίτερες γεύσεις και σε άλλους λαούς.  

Φέτα

Παραδοσιακό προϊόν Π.Ο.Π. το οποίο παράγεται από παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα. Είναι ένα εκλεκτό γευστικό τυρί, πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες, με μέγιστη υγρασία 56% και ελάχιστη λιποπεριεκτικότητα 24%.
Η ΦΕΤΑ καταναλώνεται σαν ορεκτικό, σαν συνοδευτικό πιάτο, σαν συστατικό της σαλάτας κυρίως της χωριάτικης, αλλά και σαν γέμιση σε πίττες.

Φέτα Π.Ο.Π σε μεταλλικά δοχεία

Παραδοσιακό προϊόν Π.Ο.Π. το οποίο παράγεται από παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα. Είναι ένα εκλεκτό γευστικό τυρί, πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες, με μέγιστη υγρασία 56% και ελάχιστη λιποπεριεκτικότητα 24%.
Η ΦΕΤΑ καταναλώνεται σαν ορεκτικό, σαν συνοδευτικό πιάτο, σαν συστατικό της σαλάτας κυρίως της χωριάτικης, αλλά και σαν γέμιση σε πίττες.
feta-ntenekes smallfeta-ntenekes-misos2 smallfeta-ntenekes-misos small

Φέτα Π.Ο.Π σε βαρέλια

Παραδοσιακό προϊόν Π.Ο.Π. το οποίο παράγεται από παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα. Είναι ένα εκλεκτό γευστικό τυρί, πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες, με μέγιστη υγρασία 56% και ελάχιστη λιποπεριεκτικότητα 24%.
Η ΦΕΤΑ καταναλώνεται σαν ορεκτικό, σαν συνοδευτικό πιάτο, σαν συστατικό της σαλάτας κυρίως της χωριάτικης, αλλά και σαν γέμιση σε πίττες.
feta-bareli small

Φέτα Π.Ο.Π σε πλαστικά δοχεία

Παραδοσιακό προϊόν Π.Ο.Π. το οποίο παράγεται από παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα. Είναι ένα εκλεκτό γευστικό τυρί, πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες, με μέγιστη υγρασία 56% και ελάχιστη λιποπεριεκτικότητα 24%.
Η ΦΕΤΑ καταναλώνεται σαν ορεκτικό, σαν συνοδευτικό πιάτο, σαν συστατικό της σαλάτας κυρίως της χωριάτικης, αλλά και σαν γέμιση σε πίττες.
feta-plastiko smallfeta-plastiko-kilo smallkoyti-plastiko-makrosteno small

Φέτα Π.Ο.Π σε αεροστεγής συσκευασία

feta-pop small
Παραδοσιακό προϊόν Π.Ο.Π. το οποίο παράγεται από παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα. Είναι ένα εκλεκτό γευστικό τυρί, πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες, με μέγιστη υγρασία 56% και ελάχιστη λιποπεριεκτικότητα 24%.
Η ΦΕΤΑ καταναλώνεται σαν ορεκτικό, σαν συνοδευτικό πιάτο, σαν συστατικό της σαλάτας κυρίως της χωριάτικης, αλλά και σαν γέμιση σε πίττες.

Γίδινο τυρί

Σχεδόν όλα τα λευκά τυριά διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία συσκευασιών όμοιων με εκείνων της ΦΕΤΑΣ. Έχουν λευκό χρώμα και πλούσια κρεμώδη γεύση. Το γίδινο τυρί παρασκευάζεται από παστεριωμένο γίδινο γάλα, ενώ τα αιγοπρόβεια τυριά από παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα, που στην περίπτωση των χαμηλών σε λιποπεριεκτικότητα τυριών χρησιμοποιείται παστεριωμένο αποβουτυρωμένο αιγοπρόβειο γάλα. Η αποβουτύρωση γίνεται με μηχανικό τρόπο και δεν επηρεάζει τα υπόλοιπα συστατικά του γάλακτος.
tiri-imipaxo-aigoprobio-tenekes smalltiri-imipaxo-aigoprobio-tenekes-miso smalltiri-imipaxo-aigoprobio small

Αιγοπρόβειο τυρί με μισά λιπαρά (50% λιγότερα λιπαρά)

Σχεδόν όλα τα λευκά τυριά διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία συσκευασιών όμοιων με εκείνων της ΦΕΤΑΣ. Έχουν λευκό χρώμα και πλούσια κρεμώδη γεύση. Το γίδινο τυρί παρασκευάζεται από παστεριωμένο γίδινο γάλα, ενώ τα αιγοπρόβεια τυριά από παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα, που στην περίπτωση των χαμηλών σε λιποπεριεκτικότητα τυριών χρησιμοποιείται παστεριωμένο αποβουτυρωμένο αιγοπρόβειο γάλα. Η αποβουτύρωση γίνεται με μηχανικό τρόπο και δεν επηρεάζει τα υπόλοιπα συστατικά του γάλακτος.
tiri-imipaxo-aigoprobio-tenekes smalltiri-imipaxo-aigoprobio smalltiri-imipaxo-aigoprobio-tenekes-miso small

Αιγοπρόβειο τυρί σχεδόν άπαχο (5% λιπαρά)

elafri-aigoprovio small
Σχεδόν όλα τα λευκά τυριά διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία συσκευασιών όμοιων με εκείνων της ΦΕΤΑΣ. Έχουν λευκό χρώμα και πλούσια κρεμώδη γεύση.
Το γίδινο τυρί παρασκευάζεται από παστεριωμένο γίδινο γάλα, ενώ τα αιγοπρόβεια τυριά από παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα, που στην περίπτωση των χαμηλών σε λιποπεριεκτικότητα τυριών χρησιμοποιείται παστεριωμένο αποβουτυρωμένο αιγοπρόβειο γάλα. Η αποβουτύρωση γίνεται με μηχανικό τρόπο και δεν επηρεάζει τα υπόλοιπα συστατικά του γάλακτος.

Κασέρι ΠΟΠ

kaseri-komati smallkaseri1 smallkaseri2 smallkaseri3 small

Κεφαλοτύρι

kefalotiri2 smallkefalotiri smallkefalotiri-komati small
Το ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ είναι σκληρό τυρί το οποίο παράγεται από παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα και έχει εξαιρετικά φυσικά χαρακτηριστικά, πλούσια γεύση και άρωμα. Τηγανίζεται σε ελαιόλαδο και γίνεται το πασίγνωστο ελληνικό σαγανάκι.

Κεφαλογραβιέρα ΠΟΠ

kefalograviera small
Η ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ και η ΓΡΑΒΙΕΡΑ είναι σκληρά τυριά από παστεριωμένο πρόβειο γάλα με πλούσια γεύση και άρωμα.

Γραβιέρα ΠΟΠ

graviera smallgraviera-komati small
Η ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ και η ΓΡΑΒΙΕΡΑ είναι σκληρά τυριά από παστεριωμένο πρόβειο γάλα με πλούσια γεύση και άρωμα.

Ημίπαχο ημίσκληρο (50% Λιπαρά)

imiskliro smallimiskliro-imiapovoutiromeno-provio-komati smallIMG 1510-copy small
Το ΗΜΙΠΑΧΟ ΗΜΙΣΚΛΗΡΟ παράγεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο με εκείνο του κασεριού, με τη διαφορά ότι το γάλα που χρησιμοποιείται είναι ημιαποβουτυρωμένο πρόβειο. Η γεύση του πλησιάζει σε εκείνη την αυθεντική γεύση του κασεριού, ενώ διαφοροποιείται αρκετά από τα υπόλοιπα ημίσκληρα τυριά του εμπορίου.

Μανούρι ΠΟΠ

Τα τυριά τυρογάλακτος παράγονται από το τυρόγαλα που προκύπτει από την κύρια παραγωγική διαδικασία της ΦΕΤΑΣ, των λευκών τυριών και των κίτρινων τυριών. Για το ΜΑΝΟΥΡΙ Π.Ο.Π. γίνεται εμπλουτισμός στο τυρόγαλα με παστεριωμένη κρέμα αιγοπρόβειου γάλακτος, ενώ για το ΑΝΘΟΤΥΡΟ με αιγοπρόβειο παστεριωμένο γάλα. Καταναλώνονται σαν ορεκτικά, σαν συνοδευτικά πιάτα, καθώς και σε σάντουιτς.
Η ΜΥΖΗΘΡΑ και η ΓΚΙΖΑ είναι διαιτητικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά και χρησιμοποιούνται κυρίως στις πίττες.

Ανθότυρο

an8otiro1 smallan8otiro2 smallan8otiro3 small
Τα τυριά τυρογάλακτος παράγονται από το τυρόγαλα που προκύπτει από την κύρια παραγωγική διαδικασία της ΦΕΤΑΣ, των λευκών τυριών και των κίτρινων τυριών. Για το ΜΑΝΟΥΡΙ Π.Ο.Π. γίνεται εμπλουτισμός στο τυρόγαλα με παστεριωμένη κρέμα αιγοπρόβειου γάλακτος, ενώ για το ΑΝΘΟΤΥΡΟ με αιγοπρόβειο παστεριωμένο γάλα. Καταναλώνονται σαν ορεκτικά, σαν συνοδευτικά πιάτα, καθώς και σε σάντουιτς.
Η ΜΥΖΗΘΡΑ και η ΓΚΙΖΑ είναι διαιτητικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά και χρησιμοποιούνται κυρίως στις πίττες.

Μυζήθρα

Τα τυριά τυρογάλακτος παράγονται από το τυρόγαλα που προκύπτει από την κύρια παραγωγική διαδικασία της ΦΕΤΑΣ, των λευκών τυριών και των κίτρινων τυριών. Για το ΜΑΝΟΥΡΙ Π.Ο.Π. γίνεται εμπλουτισμός στο τυρόγαλα με παστεριωμένη κρέμα αιγοπρόβειου γάλακτος, ενώ για το ΑΝΘΟΤΥΡΟ με αιγοπρόβειο παστεριωμένο γάλα. Καταναλώνονται σαν ορεκτικά, σαν συνοδευτικά πιάτα, καθώς και σε σάντουιτς.
Η ΜΥΖΗΘΡΑ και η ΓΚΙΖΑ είναι διαιτητικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά και χρησιμοποιούνται κυρίως στις πίττες.

Αλμυρή μυζήθρα (ΓΚΙΖΑ)

Τα τυριά τυρογάλακτος παράγονται από το τυρόγαλα που προκύπτει από την κύρια παραγωγική διαδικασία της ΦΕΤΑΣ, των λευκών τυριών και των κίτρινων τυριών. Για το ΜΑΝΟΥΡΙ Π.Ο.Π. γίνεται εμπλουτισμός στο τυρόγαλα με παστεριωμένη κρέμα αιγοπρόβειου γάλακτος, ενώ για το ΑΝΘΟΤΥΡΟ με αιγοπρόβειο παστεριωμένο γάλα. Καταναλώνονται σαν ορεκτικά, σαν συνοδευτικά πιάτα, καθώς και σε σάντουιτς.
Η ΜΥΖΗΘΡΑ και η ΓΚΙΖΑ είναι διαιτητικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά και χρησιμοποιούνται κυρίως στις πίττες.

Γιαούρτι

giaourti-katsikisio smallgiaourti-provio-elafri-2 smallgiaourti-provio1 smallgiaourti-provio small
Το ΓΙΑΟΥΡΤΙ είναι παραδοσιακό ελληνικό προϊόν, το οποίο παρασκευάζεται από παστεριωμένο πρόβειο γάλα. Διατίθεται σε κεσέδες των 300 γραμ σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις σε ότι αφορά τα λιπαρά 6,5%, 2% και 0%. Επίσης διατίθεται και σε πήλινη συσκευασία.

Στραγγιστό γιαούρτι

Το ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ παρασκευάζεται από πρόβειο γιαούρτι το οποίο αποστραγγίζεται σε πάνινες σακούλες και χρησιμοποιείται ως βασική πρώτη ύλη για το γνωστό τζατζίκι.
Giaoyrti-pilino small

Κρεμώδη τυριά

Στα κρεμώδη τυριά ανήκει το ΓΑΛΟΤΥΡΙ, το οποίο παρασκευάζεται από παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα, το ΠΗΛΙΟΡΕΙΤΙΚΟ, που είναι γαλοτύρι με την προσθήκη κομματιών φέτας και το ΤΟΥΛΟΥΜΙΣΙΟ.
Το γιαούρτι, αλλά και τα κρεμώδη τυριά είναι απαλά, με δροσερή γεύση, ιδιαίτερα χωνευτικά και συνοδευτικά κρεάτων.
 galotyri-plastikos-koubas smallgalotiri-pilino smallgalotyri-plastikos-koubas-red small

Τα καταστήματά μας

ΚΕΝΤΡΙΚΟ: ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ
1ο χλμ Βελεστίνου – Βόλου
Βελεστίνο
T.K. 37500
Τηλέφωνο: 2425022788
email: flegga.laitsos@gmail.com
1ο ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
Κ. ΚΑΡΤΑΛΗ 30
ΒΟΛΟΣ
Τηλέφωνο: 2421033650
2ο ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΑΓΟΡΑ ΛΙΜΕΝΑ Κ20 – ΠΥΡΑΣΣΟΥ
ΒΟΛΟΣ
Τηλέφωνο & FAX: 2421035808
IMG 0974 small  IMG 0997 small 
IMG 0977 small IMG 0979 small IMG 0992 small
3ο ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΑΝΑΛΗΨΕΩΣ 192Α – Ι. ΚΑΡΤΑΛΗ
ΒΟΛΟΣ
Τηλέφωνο: 2421071796
IMG 1027 small IMG 1066 small IMG 1068 small
IMG 1074 small IMG 1084 small IMG 1085 small
4ο ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΠΟΛΥΜΕΡΗ 36
ΝΙΚΟΤΣΑΡΑ
ΒΟΛΟΣ
Τηλέφωνο: 2421023315
IMG 1230 smallIMG 1272 smallIMG 1281 small
 IMG 1321 smallIMG 1327 smallIMG 1349 small
IMG 1257 smallIMG 1383 small

Διεύθυνση

  • ΚΕΝΤΡΙΚΟ: ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ
    1ο χλμ Βελεστίνου – Βόλου
    Βελεστίνο
    T.K. 37500
    Τηλέφωνο: 2425022788
    email: flegga.laitsos@gmail.com

    1ο ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
    Κ. ΚΑΡΤΑΛΗ 30
    ΒΟΛΟΣ
    Τηλέφωνο: 2421033650

    2ο ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
    ΑΓΟΡΑ ΛΙΜΕΝΑ Κ20 – ΠΥΡΑΣΣΟΥ
    ΒΟΛΟΣ
    Τηλέφωνο & FAX: 2421035808

    3ο ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
    ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ 192Α – Ι. ΚΑΡΤΑΛΗ
    ΒΟΛΟΣ
    Τηλέφωνο: 2421071796

    4ο ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
    ΠΟΛΥΜΕΡΗ 36
    ΝΙΚΟΤΣΑΡΑ
    ΒΟΛΟΣ
    Τηλέφωνο: 2421023315
  • 1ο χλμ Βελεστίνου – Βόλου
  • Μαγνησίας
  • 37500
  • Ελλάδα

Επαφή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου