ΣΕΛΙΔΕΣ

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ SELONDA

Η Σελόντα ιδρύθηκε το 1981 και αποτελεί σήμερα έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς και προμηθευτές τσιπούρας και λαβρακιού σε παγκόσμια κλίμακα. Η τσιπούρα και το λαβράκι είναι τα δύο πιο δημοφιλή μεσογειακά ψάρια τόσο στην Ευρώπη, τη Ρωσία όσο και στη Βόρεια Αμερική. 

Βασικές Πληροφορίες
  • Ο Όμιλος Σελόντα προμηθεύει σε εβδομαδιαία βάση τους πελάτες της με πάνω από 400 τόνους φρέσκια ελληνκή τσιπούρα και λαβράκι. Τα ψάρια ταξιδεύουν σε περισσότερες από 20 χώρες ανά τον κόσμο οδικώς και αεροπορικώς.
  • Η Σελόντα έχει ετήσια δυναμικότητα παραγωγής άνω των 25.000 τόνων τσιπούρας και λαβρακιού. Συγκεκριμένα, ο όμιλος έχει στην κατοχή του:
    • 46 θαλάσσιες μονάδες εκτροφής στην Ελλάδα, με
      ετήσια δυναμικότητα παραγωγής 25.000 τόνων τσιπούρας και λαβρακιού.
    • 5 ιχθυογεννητικούς σταθμούς στην Ελλάδα με ετήσια δυναμικότητα παραγωγής άνω των 120 εκατομμυρίων τεμαχίων γόνου.
    • 1 εργοστάσιο παραγωγής ιχθυοτροφών που διαχειρίζεται από τη θυγατρική εταιρεία Περσεύς, τον μεγαλύτερο παραγωγό ιχθυοτροφών στην Ελλάδα με ετήσια δυναμικότητα παραγωγής 70.000 τόνων.
  • Ο Όμιλος Σελόντα απασχολεί σήμερα περίπου 900 εργαζόμενους.
  • Η Σελόντα είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών από το 1994, όταν έγινε η πρώτη εταιρεία ιχθυοκαλλιέργειας που απέκτησε πρόσβαση στις κεφαλαιακές αγορές.
Η Εταιρεία παράγει γόνο και φρέσκο ψάρι.

Τα είδη που αναπαράγονται και εκτρέφονται από τη Σελόντα συναντώνται στο φυσικό περιβάλλον των πεντακάθαρων ελληνικών θαλασσών και διακρίνονται για τη μεγάλη γευστική και θρεπτική τους αξία. Τον μεγαλύτερο όγκο παραγωγής κατέχει η 
τσιπούρακαι το λαβράκι, ακολουθούν νέα είδη που αυξάνουν το ποσοστό συμμετοχής τους στην παραγωγή, το φαγκρί, η χιόνα (ή μυτάκι), και ο κρανιός.


Τσιπούρα


Το πιο δημοφιλές μεσογειακό ψάρι στην Ευρώπη και τη Ρωσία


Λαβράκι


Το πιο δημοφιλές μεσογειακό ψάρι στην Βόρεια Αμερική και τη Μεγάλη Βρετανία


Απεντερωμένα / Φιλέτα


Παράγονται σε υπερσύγχρονη μονάδα μεταποίησης 2000 τ.μ. της Σελόντα σε μικρή απόσταση από την Επίδαυρο


Επώνυμα Προϊόντα Selonda


Επώνυμα φρέσκα ψάρια, τσιπούρες και λαβράκια, με το «ταμπελάκι» SELONDA


Φαγκρί


Θεωρείται από τα πλέον εκλεκτά ψάρια


Μυτάκι


Μυτάκι ή Ούγγαινα - άσπρο και νοστιμότατο κρέας


Κρανιός


Κρανιός ή Μυλοκόπι - άσπρο, χυμώδες κρέας εξαιρετικής γευστικότητας




























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου