ΣΕΛΙΔΕΣ

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ...FILEVIA


Οικογενειακή Επιχείρηση

Filevia | Παραδοσιακά Γλυκά και ΠοτάΚάψαλα Στύρων ΕυβοίαςΗ αιτία για να δημιουργηθεί η οικογενειακή μας επιχείρηση ήταν τα εύγευστα και δροσερά λικέρ από διάφορα φρούτα εποχής που έφτιαχνε η μητέρα μου στο χωριό Κάψαλα Στύρων Ευβοίαςπριν αρκετά χρόνια.
Η αφορμή για την επιστροφή των γεύσεων στην μνήμη μας, ήταν το κέρασμα που λάβαμε πριν
τρία περίπου χρόνια στο σπίτι του αδελφού μου στο χωριό. Ήταν μια ξεχωριστή γεύση λικέρ που είχαν φτιάξει με παραδοσιακές συνταγές, από ολόφρεσκα ρόδια συλλεγμένα από τις ροδιές στο Νιμποριό, ένας παραθαλάσσιος μαγευτικός οικισμός στα Νότια της Εύβοιας επίνειο των Καψάλων. Από το σημείο αυτό άρχισε η …περιπλάνηση αναζήτησης παραδοσιακών συνταγών αλλά και παραδοσιακών προϊόντων απο χρυσοχέρηδες κατοίκους του χωριού, νοικοκυριά των γύρω περιοχών, αλλά και όλης της Εύβοιας! Έτσι ξεκίνησαν και οι πρώτες δοκιμές όλων αυτών των παραδοσιακών τοπικών προϊόντων που θα μπορείτε σύντομα να προμηθευτείτε υπό την ονομασία και την εγγύηση ποιότητας «Filevia«!
«Δοκιμαστές» τα μέλη της οικογένειας μου και σιγά-σιγά οι πιο κοντινοί μου φίλοι. Σε αυτό το παραμυθένιο ταξίδι των αρωμάτων, των γεύσεων και της δημιουργίας, αρωγοί η σύζυγος μου Έλενα και τα δύο μου παιδιά Δημήτρης και Θοδωρής.
Έτσι απλά, αλλά με μεγάλη θέληση και αγάπη ξεκινήσαμε αυτό το όμορφο ταξίδι, ανακαλύπτοντας και αξιοποιώντας την τοπική παραγωγή των πρώτων υλών αρωματικών φυτών και καρπών.Παράλληλα δημιουργούμε συνεργασίες με ανθρώπους που με μεράκι αξιοποιούν την γη και τους καρπούς της δημιουργώντας αγνά παραδοσιακά προϊόντα.
Την ομάδα «Filevia«, αποτελούν ο Γιώργος, η Έλενα, ο Δημήτρης , ο Θοδωρής και τα συγγενικά πρόσωπα από το χωριό…!

ΑρώΟινος

page_arooinos


Λευκό Κρασί, ΑρώΟινος

Λευκό Κρασί Αρωοίνος

Το κρασί ΑρώΟινος παράγεται από εξαιρετικό Λευκό κρασί μαζί με Αρώνια σε αναλογία που φέρνει σε πλήρη ισότητα την ωφελιμότητα και την αίσθηση της απόλαυσης. Με έντονες τανίνες που δίνουν μια διαφορετική αίσθηση απόλαυσης. Είναι κάτι το ιδιαίτερο και μοναδικό για την Χώρα μας. Αξίζει να το δοκιμάσετε!




Παραδοσιακά Ποτά

page_pota_n


Λικέρ, Limoncello

limoncello_n

Το ποτό Limoncello παράγεται από την φλούδα και τον χυμό φρέσκου λεμονιού, στοιχεία που μπαίνουν μέσα σε ντόπιο τσίπουρο και αφού μείνουν όλα μαζί για λίγες μέρες, σουρώνουμε το μείγμα και το αναμιγνύουμε με σιρόπι που έχουμε ήδη φτιάξει, σε αναλογία νερού προς ζάχαρη 1 προς 2. Στη συνέχεια το εμφιαλώνουμε. Φυλάσσεται σε δροσερό μέρος. Πίνεται παγωμένο μετά το φαγητό και είναι ένα από τα πλέον χωνευτικά ποτά.

Παραδοσιακές Μαρμελάδες

page_glyka2


Μαρμελάδα «Εσπερίδες»

Μαρμελάδα Εσπερίδες

Η μαρμελάδα Εσπερίδες παράγεται με ανάμιξη τριών πολύ σημαντικών για τον ανθρώπινο οργανισμό εσπεριδοειδών φρούτων. Το Πορτοκάλι, τοΜανταρίνι, και το Λεμόνι, εκτός από νόστιμα και δροσιστικά, αποτελούν σημαντικό «σύμμαχο» για την υγεία μας, καθώς περιέχουν ενώσεις που ονομάζονται φλαβονοειδή με αντικαρκινικές ιδιότητες. Περιέχουν επίσης βιταμίνη C που είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και προστατεύουν από τις καρδιακές παθήσεις!


Παραδοσιακά Γλυκά

page_marmelades2

Γλυκό κουταλιού Φράουλα & Αρώνια

Γλυκό κουταλιού Φράουλα-Αρώνια

Το γλυκό κουταλιού Φράουλα με Αρώνια, είναι μια κατακόκκινη δημιουργία που μπορεί να συνδιαστεί με παγωτό, γιαούρτι, κέικ και άλλα εδέσματα, εμπλουτίζοντας τα με την γνωστή γεύση της φράουλας, αλλά και την υπέροχη και ιδιαίτερη γεύση της αρώνιας!




Λοιπά παραδοσιακά Προϊόντα

page_pota


Ρίγανη Εύβοιας

Ρίγανη Ευβοίας

Με αφετηρία τα Κάψαλα Στύρων του δήμου Καρύστου, διασχίσαμε όλη την Εύβοια και συλλέξαμε τα πιο αρωματικά κλωνάρια φρέσκιας ρίγανης, την αποξηράναμε σε σκιερό μέρος και σας την προσφέρουμε για αρωματικές ψητές και μαγειρευτές γεύσεις!





Επικοινωνία

Logo_site

Μητροπέτρος & ΣΙΑ ΕΕ

Ληλαντίων & Μ.Λουντέμη 3 – Ταψί-Βρύση – 34100 Χαλκίδα, Εύβοια
Υποκ/μα: Ποτοποιείο – Μύτικας Χαλκίδας     http://filevia.gr/

Τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στα παρακάτω καταστήματα:
1. ΧΑΛΚΙΔΑ – Λ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ 12, στο κατάστημα «Ευβοική γή» που εχει μόνο επιλεγμένα παραδοσιακά Ευβοικά Προιόντα.
2. ΧΑΛΚΙΔΑ (παραλία), στην ψαροταβέρνα «Δελφίνια» δίπλα στην παλιά γέφυρα….με ΑΡΩΟΙΝΟ.
3. ΔΡΟΣΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, στον «Φουρνο Δεληγιάννη» στην είσοδο του χωριού με παράδοση στα ποιοτικά χειροποίητα προϊόντα ζύμης και όλα τα αρτοσκευάσματα
4. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ, στην Ταβέρνα «Μπακακάκια» ενα χλμ μέσα απο τον δρομο Χαλκιδας-Μαντουδιου στην θέση «Πεθαμένος», πανω στην πλατεία του χωριου, με παραδοσιακές τοπικές γευσεις και με Ιταλικές δημιουργίες …σίγουρα θα μείνετε ενθουσιασμένοι
5. ΚΑΡΥΣΤΟΣ – Θ. ΚΟΤΣΙΚΑ 3 , στο μοναδικό εστιατόριο-ταβέρνα «Γευσίπλους» για ποιοτικό και ιδιαίτερο φαγητό που το συντροφευει ο «Αρώοινος» λευκός ή ερυθρός. (τηλ. 22240-25697)
6. ΚΑΡΥΣΤΟΣ – ΚΡΙΕΖΩΤΟΥ 118 (παραλία), στο καφέ-Μπαρ «Η Χόβολη»
τα υπέροχα βραδυα της Καρύστου με διακριτική μουσική απολαμβάνεις ενα δροσερό ποτήρι ΑΡΩΟΙΝΟΥ
7. ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, στο εστιατόριο «Μ.Υφαντής-Δ.Τσότσος Ο.Ε.» στην μαγευτική παραλία ΚΑΜΑΡΙΟΥ (τηλ.22860-33007)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου