ΣΕΛΙΔΕΣ

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ...ΛΥΤΡΑΣ

Η εταιρεία ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΛΥΤΡΑΣ & ΥΙΟΙ Ο.Ε. παράγει και εμπορεύεται παραδοσιακά Ελληνικά γαλακτοκομικά προϊόντα, σύμφωνα με τις εθνικές και κοινοτικές απαιτήσεις και προδιαγραφές.
  • ΤΥΡΙΑ Π.Ο.Π. Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης
Φέτα ΠΟΠ ΛΥΤΡΑΣ, Κασέρι ΠΟΠ, Μανούρι ΠΟΠ
  • Κατσικίσιο Τυρί, ΑνθότυροΜυζήθρα
  • Γιαούρτι Στραγγιστό
  • Έδεσμα Λευκό (μη γαλακτοκομικό προϊόν)
Ο ετήσιος τζίρος της εταιρείας ανέρχεται περίπου στα
7εκ. €, ενώ ένα μέρος της παραγωγής της αποτελούν προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας για μεγάλες αλυσίδες S/M. Η εταιρεία, προσανατολισμένη στις εξαγωγές από την αρχή της λειτουργίας της, εξάγει περίπου το 55% της παραγωγής της κυρίως σε χώρες της Ε.Ε. και τις ΗΠΑ.

Η εταιρεία εδρεύει στο Μαυροβούνι Λάρισας, όπου σε ένα χώρο 26 στρεμμάτων βρίσκονται οι εγκαταστάσεις των τμημάτων διοίκησης, παραγωγής, συσκευασίας, αποθήκευσης και εμπορίας καθώς και η μονάδα βιολογικού καθαρισμού.
Η φιλοσοφία της λειτουργίας της στηρίζεται στην διαρκή ικανοποίηση των πελατών της, παρέχοντάς τους ασφαλή και ανώτερα ποιοτικά προϊόντα, σεβόμενη ταυτόχρονα το περιβάλλον, τους προμηθευτές της και την Ελληνική παράδοση.
Η εταιρεία εφαρμόζει ένα καθημερινό πλάνο λειτουργίας βασισμένο στις ορθές βιομηχανικές πρακτικές, στην υγιεινή και την ασφάλεια, στην πρόβλεψη, τον έλεγχο και τη συστηματική αξιολόγηση. Η υγιεής και σταθερή ανάπτυξή της στην τοπική και διεθνή αγορά είναι το αποτέλεσμα της συνεχούς επίτευξης και ανανέωσης των στόχων της διοίκησης και του προσωπικού της εταιρείας.

Η Ιστορία μας

Το 1960, ο ιδρυτής της εταιρείας κ. Στέλιος Λύτρας ξεκίνησε την εμπορία πρώτα και κατόπιν την παραγωγή τυριού, αποκτώντας την παραγωγική του μονάδα στο Κουτσόχερο Λάρισας.
Το 1990, οι δύο γιοί του, Γιώργος και Ευθύμιος, έχοντας τελειώσει τις παναπιστημιακές τους σπουδές, αναλαμβάνουν τη διοίκηση της εταιρείας και σχεδιάζουν και χτίζουν το 1994 το σημερινό εργοστάσιο στο Μαυροβούνι Λάρισας.
Κατά την περίοδο από το 1998 ως το 2000 γίνονται σημαντικές επενδύσεις στο κομμάτι της ζώνης γάλακτος βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα του εισκομιζόμενου αιγοπρόβειου γάλακτος, καθώς και στον εξοπλισμό του εργαστηρίου Ποιότητας της μονάδας.
Το 2001 η εταιρεία πιστοποιείται κατά το πρότυπο ISO 9002 / ELOT EN από την Lloyd's Register και εφαρμόζεται το πλάνο HACCP.
Το 2002 έρχεται η πιστοποίηση σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001 και πραγματοποιούνται επιπλέον επενδύσεις στην αυτοματοποίηση της παραγωγής με στόχο την βελτίωση της υγιεινής και σφάλειας.
Το 2007 πιστοποιείται σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000 και το 2012 με το νέο διεθνές πρότυπο FSSC 22000.
Νέες επενδύσεις κυρίως στο τμήμα συσκευασίας επιτρέπουν τη διεύρυνση της γκάμας των παραγώμενων προϊόντων και την αύξηση της παραγωγικότητας.   http://www.lytras.gr/
LYTRAS Dairy products
Διεύθυνση:
Mavrovouni Larissa Thessaly
41500
Greece

E-mail: info@lytras.gr
Τηλέφωνο: +302410 981092-4
Fax: +302410 981093

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου