ΣΕΛΙΔΕΣ

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ .ΘΑΣΟΥ...http://www.olis.gr/

Η OLIS σας καλωσορίζει στον επίσημο ιστιότοπό τηςΠρωταρχικός σκοπός της εταιρείας μας είναι να παράγει τα ποιοτικά ελληνικά ελαιόλαδα και τα προϊόντα βρώσιμης ελιάς, να τα προωθεί στις αγορές του εξωτερικού και του εσωτερικού ώστε να συνεχίσει να υπάρχει αυξανόμενη η
εμπιστοσύνη και η προτίμηση από τους ξένους και Έλληνες αγοραστές στην μεγάλη αξία αυτού του βασικού ελληνικού αγροτικού προϊόντος. Σας ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία και την προτίμηση σας.
Η «πικρή αλήθεια» της ελιάς Θρούμπα Θάσου – Ελαιοευρωπεινη
olis elia throumpa thassouH ελαιοευρωπεΐνη αποτελεί το κύριο πολυφαινολικό συστατικό της ελιάς (Olea europaea), από την οποία πήρε το ονομα της.. H ελαιοευρωπεΐνη ως ξεχωριστή ουσία ανακαλύφθηκε το 1908 από τους Bourquelot και Vintilesco στο ελαιόλαδο, οι οποίοι της έδωσαν το χαρακτηριστικό της όνομα. Πολύ αργότερα, το 1960, οι Panizzi, Scarpati και Oriente υπέδειξαν ότι το μόριο της ουσίας αυτής περιέχει γλυκόζη, και ένα οξύ το οποίο είναι γνωστό ως ελενολικό οξύ (elenolic acid). Το οξύ αυτό ήταν ήδη γνωστό (παρασκευαζόταν με υδρόλυση εκχυλίσματος των ελαιοκάρπων με φωσφορικό οξύ) και είχε προταθεί από το 1962 ως φάρμακο κατά της υπέρτασης Η ελαιοευρωπεΐνη βρίσκεται στα φύλλα της ελιάς και στον ελαιόκαρπο. Η περιεκτικότητα σε ελαιοευρωπεΐνη είναι μεγαλύτερη στους ανώριμους ελαιόκαρπους και στην ουσία αυτήν οφείλεται κυρίως η έντονα πικρή γεύση τους. Τα τελευταία χρόνια, η ελαιοευρωπεΐνη και ορισμένες άλλες πολυφαινόλες όπως και διάφορα παράγωγά τους έχουν μελετηθεί ως προς την φαρμακολογική τους δράση, ιδιαίτερα την αντιοξειδωτική, βακτηριοκτόνο και βακτηριοστατική δράση, καθώς και τη μείωση της "συγκόλλησης" των αιμοπεταλίων (blood platelet aggregation). Η ελαιοευρωπεΐνη και τα επιμέρους συστατικά της παίζουν σημαντικό ρόλο στα φυτά, γιατί με την προστατευτική τους ιδιότητα (κυρίως αντιοξειδώτικη, αλλά και λόγω της πικρής γεύσης) υπερασπίζουν με διάφορους μηχανισμούς τις ελιές από παθογόνους μύκητες και από τα κεντρίσματα εντόμων.
olis throumpa thassouΗ ελαιοευρωπεινη βρέθηκε σε σημαντικές ποσότητες μόνο σε Θρούμπα Θάσου ,550μγ/ γρ σάρκας ελιάς, η 1.2 μγ/ καρπό.(Αντίστοιχες τιμές για μαυρολιες 18.2γρ/γρ σάρκας και χονδρολιες 8.9γρ/ γρ σάρκας) . Αυτές οι πρόσφατες έρευνες του Τμήματος Φαρμακευτικής Πανεπιστημίων Αθηνών και Πατρών ήταν μέρος τις εργασίας που δημοσιεύτηκε σε Αμερικάνικο περιοδικό «Journal of Agricultural and Food Chemistry».
Αυτές οι σημαντικές διαφορές μπορούν να αποδοθούν στην καλλιεργούμενη ποικιλία και στη ειδική επεξεργασία που εφαρμόζεται στους καρπούς. Συμπερασματικά η προσθήκη βρώσιμων ελιών στη διατροφή είναι απαραίτητη και σε συνδυασμό με το ελαιόλαδο μπορούν να παράσχουν σημαντικές ποσότητες φυσικών αντιοξειδωτικων, το οποίο κύριος εξαρτάται σε υψηλό βαθμό από τον τύπο της ελιάς που καταναλώνεται.
Αυτές οι σημαντικές διαφορές μπορούν να αποδοθούν στην καλλιεργούμενη ποικιλία και στη ειδική επεξεργασία που εφαρμόζεται στους καρπούς. Συμπερασματικά η προσθήκη βρώσιμων ελιών στη διατροφή είναι απαραίτητη και σε συνδυασμό με το ελαιόλαδο μπορούν να παράσχουν σημαντικές ποσότητες φυσικών αντιοξειδωτικων, το οποίο κύριος εξαρτάται σε υψηλό βαθμό από τον τύπο της ελιάς που καταναλώνεται. Προτιμήστε Θρούμπα Θάσου, μια παραδοσιακά ελληνική ποικιλία βρώσιμης ελιάς ως μια διατροφικά πλούσια πηγή ελευροπαινης. . Θρούμπα με την παρουσία του μύκητα PHOMA OLEAE, , χάνει την πικρή της γεύση σταδιακά ωριμάζοντας και μαυρίζοντας. Έτσι η ελιά « ζαρώνει», εκπικρίζεται φυσιολογικά επάνω στο δέντρο και δε χρειάζεται περαιτέρω επεξεργασία για να φύγει η πίκρα της. Οι συλλεγμένοι καρποί στρωματωνονται με θαλασσινό αλάτι 40% . Οι ελιές Θρούμπες αποκτούν έτσι φυσιολογικά μία ευχάριστη γλυκιά γεύση και γίνονται βρώσιμες σε 40 με 60 μέρες.

ΓΡΑΦΕΙΑ

 64004 ΛΙΜΕΝΑΣ ΘΑΣΟΥ
 TEL. +30 2593110224 
 FAX  +30 2593110225






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου