ΣΕΛΙΔΕΣ

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015

Περίφημες ποντιακές ζύμες: “Βερμίου γης”

Η βιοτεχνία παραδοσιακών προϊόντων «Βερμίου Γής» ιδρύθηκε το 2006, ενταγμένη στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Leader Plus στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων στο μέτρο 11.23, συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο και των εθνικών πόρων.
Εδρεύει στο Ρυάκιο Κοζάνης και άρχισε τη λειτουργία της το 2008 με την προσφορά των παραδοσιακών προϊόντων.
Αυτοσκοπός μας είναι η μεταποίηση αγροτικών προϊόντων στον δευτερογενή τομέα, όπως ζυμαρικών, γαλακτοκομικών και τυροκομικών, όπου μέσα από την συνύρπαξη των αγνών πρώτων υλών και του αυθεντικού παραδοσιακού τρόπου παρασκευής σε σημερινές συνθήκες, παντρεύουμε το χθες με το σήμερα διατηρώντας την αυθεντική παραδοσιακή μας ταυτότητα, τόσο στη διαδικασία παραγωγής, όσο και στις γεύσεις.
Αναπόσπαστο κομμάτι πολιτισμού μας, η διατροφή μέσα από αυτή τη συνύρπαρξη διατηρεί την διαχρονική της αξία και διαιωνίζετε στις νεότερες γενιές.

Παράλληλα συμβάλουμε στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας, μεταποιώντας τα αγροτικά μας προϊόντα. Καθιστούμε υγιείς σχέσεις παραγωγών και μεταποιητών με τα οφέλη να επιστρέφουν στους δικούς μας ανθρώπους.


Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Προσανατολισμού και Εγγυήσεων – Τμήμα Προσανατολισμού (ΕΓΤΠΕ-Π) και το πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 
Εδρεύει στο Ρυάκιο Κοζάνης.Ρυάκιον Κοζάνης
Κοζάνη
50100
Ελλάδα

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6974750181
www.vermiougis.gr
e-mail: vermioughs@gmail.com

Υπεύθυνη: Βασιλειάδου - Κυριακίδου Ελένη