ΣΕΛΙΔΕΣ

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Αλεύρι + Νερό + Αυγό (όχι πάντα) = Ζυμαρικό! Από τα πιο δημοφιλή φαγητά παγκοσμίως όπως και για την Κέρκυρα άλλωστε, λόγω και των Ιταλικών επιρροών.
Θεωρούν ότι το πρώτο ζυμαρικό εμφανίστηκε στην αρχαία Ελλάδα,  το οποίο ήταν ένα τετράγωνο φύλλο ζύμης με την ονομασία λάσανον  (τα μετέπειτα λαζάνια).
Στην Κέρκυρα παράγονται αγνά ζυμαρικά, χωρίς προσθήκες χρωστικών ουσιών και συντηρητικών. Χρησιμοποιούνται φυσικές μέθοδοι χρωματισμού (πράσινο-σπανάκι, πορτοκαλί – καρότο).
Επιλέξτε το είδος Κερκυραϊκών ζυμαρικών που προτιμάτε και συνδυάστε τα με τις σάλτσες ή τα πατέ μαςΑγνά ζυμαρικά από το εργαστήρι παραδοσιακών ζυμαρικών Antichi Sapori στην Κέρκυρα. Παρασκευασμένα από
σιμιγδάλι σκληρού σίτου, αγνά υλικά χωρίς προσθήκη συντηρητικών, χρωστικών ή οποιωνδήποτε τεχνητών ουσιών, με χρήση μπρούτζινης μήτρας και με αργό στέγνωμα για τη διατήρηση των θρεπτικών συστατικών.
 
Συστατικά: Σιμιγδάλι σκληρού σίτου, αυγά, σπανάκι, ντομάτα, καρότο
  
Χρόνος βρασμού: 4-5 λεπτά κατά προτίμηση.
 
Βάρος: 500 γρ.
 
Χωρίς Συντηρητικά

Παπαρδέλες Ριγωτές

Αγνά ζυμαρικά από το εργαστήρι παραδοσιακών ζυμαρικών Antichi Sapori στην Κέρκυρα. Παρασκευασμένα από σιμιγδάλι σκληρού σίτου, αγνά υλικά χωρίς προσθήκη συντηρητικών, χρωστικών ή οποιωνδήποτε τεχνητών ουσιών, με χρήση μπρούτζινης μήτρας και με αργό στέγνωμα για τη διατήρηση των θρεπτικών συστατικών.
 
Συστατικά: Σιμιγδάλι σκληρού σίτου, αυγά, γάλα
  
Χρόνος βρασμού: 8-10 λεπτά κατά προτίμηση.
 
Βάρος: 500 γρ.
 
Χωρίς Συντηρητικά
http://www.e-corfu.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου