ΣΕΛΙΔΕΣ

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΓΡΟΤΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΟΡΤΑΤΙΑΣ ΠΗΛΙΟΥ

ΑΓΡΟΤΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΟΡΤΑΤΙΑΣ ΠΗΛΙΟΥ

Ο γυναικείος Αγροτοτουριστικός Συνεταιρισμός Πορταριάς Πηλίου και περιχώρων με το όνομα «Η Πορταριά», έχει έδρα τον ομώνυμο Δήμο του Νομού Μαγνησίας και δραστηριοποιείται σ΄ ολόκληρο το Νομό Μαγνησίας.

Ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 1997 από γυναίκες της τότε Κοινότητας οι οποίες θέλησαν να αξιοποιήσουν παλιές συνταγές που βρισκόντουσαν για χρόνια στα συρτάρια των σπιτιών τους, σώζοντας τη γαστριμαργική παράδοση του τόπου. Ταυτόχρονα πρότειναν σ' όλες τις γυναίκες του χωριού τρόπους για την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους με ταυτόχρονη συνεισφορά
στο οικογενειακό τους εισόδημα.

Σήμερα ο Συνεταιρισμός έχει 35 μέλη. Σε καθημερινή βάση οι γυναίκες εργάζονται στα δύο εργαστήρια του Συνεταιρισμού. Το ένα από τα εργαστήρια, μαζί με ένα εκθετήριο προϊόντων δημιουργήθηκαν μέσω του Προγράμματος LEADER. Εξακολουθεί, βέβαια, να λειτουργεί και το παλαιότερο εκθετήριο στο κέντρο της Πορταριάς.

Ο Συνεταιρισμός αρχικά παρασκεύαζε παραδοσιακά γλυκά κουταλιού και μαρμελάδες όλων των φρούτων της περιοχής ενώ σήμερα παρασκευάζει μια μεγάλη σειρά προϊόντων χωρίς τη χρήση συντηρητικών και χρωμάτων.

http://www.portaria-pelion.gr/
 
Τηλέφωνα Επικοινωνίας 

2428099952
2428099400
2428099928 
 
e-mail: mail@portaria-pelion.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου