ΣΕΛΙΔΕΣ

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΑΡΟΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΑ ΜΥΛΕΛΙΑ

Kέντρο Αναζήτησης Παλιών Γεύσεων “ΤΑ ΜΥΛΕΛΙΑ’’ … ή πως προσαρμόσαμε ένα κειμήλιο 305 ετών στον σύγχρονο υγιεινό τρόπο διατροφής.

Ξεκινήσαμε το 1992 χαράζοντας πρώτοι το δρόμο της αναζήτησης παλιών αγροτικών συνταγών.
Επιμένουμε στην χειροποίητη παραγωγή- χωρίς γραμμή παραγωγής, χωρίς μηχανήματα μεγαλύτερα από αυτά μιας σπιτικής κουζίνας και χωρίς συντηρητικά
Μαγειρεύουμε-φτιάχνουμε κάθε μας προϊόν με σεβασμό στις εποχές του χρόνου.
Τα φυσικής ξήρανσης ζυμαρικά μας, γίνονται με
το αλεύρι ψυχρής και ολικής άλεσης που αλέθουμε ανάμεσα στις μυλόπετρες στον 305 ετών αναπαλαιωμένο Νερόμυλο μας στην Λέσβο, 13 χιλιόμετρα από την πόλη της Μυτιλήνης. Τα ζυμώνουμε με φρέσκα λαχανικά σε πολλά σχήματα και γεύσεις και διαθέτουμε μεγάλη γκάμα παραδοσιακά ζυμαρικά. Ζυμαρικά με Ζαφορά Κρόκου Κοζάνης , ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς και χυλοπίτες με φρέσκο γάλα και αυγά.
Η μεγάλη ποικιλία προϊόντων μας περιλαμβάνει σάλτσες, τουρσιά, λαχανικά σε ελαιόλαδο, ελιές, τραχανά, πλιγούρι, πολτοί ελιάς και λαχανικών, πατέ, προϊόντα με μαστίχα, ρύζι φυσικής επεξεργασίας, ριζότα, μεζέδες της θάλασσας, τυρομεζέδες, βραβευμένα αρωματικά λάδια και ξύδια, μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού, υποβρύχια, γλυκίσματα μελιού και μπουκίτσες λιαστών φρούτων, γλυκά και μαρμελάδες χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Χαρακτηριζόμαστε για την μεγάλη ποικιλία από Ελληνικούς Μεζέδες βασισμένους σε παραδοσιακές Ελληνικές Μεσογειακές Συνταγές .
Όλα αυτά με άριστες α’ ύλες που καλλιεργούνται ειδικά για μας από Έλληνες παραγωγούς που γνωρίζουμε χρόνια .
Κάθε προϊόν παρασκευάζεται βάσει παλιών παραδοσιακών συνταγών και τρόπων παραγωγής σε ιδέες και εκτέλεση από το πλούσιο υλικό που έχει συγκεντρώσει η Χριστίνα Παντελεημονίτη. http://www.mylelia.gr/
Τα Μυλέλια’ ΕΠΕ – Χριστίνα Παντελεημονίτη
‘Κέντρο Αναζήτησης Παλιών Γεύσεων’

ΕΔΡΑ : Ίππειος – Λέσβος (Νερόμυλος)

Α’ Υποκ/μα : Λ.Λ Μαραθώνος 29 , Αγ. Στέφανος 14565

Β’ Υποκ/μα: Ακράτα Αχαΐας (Νερόμυλος)

Τηλ / Fax :(+30 210 ) 6216919 , 6219230, 6219976
(+30) 6970209735

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου