ΣΕΛΙΔΕΣ

Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΑΠΟ ΓΑΛΑ ΓΑΙΔΟΥΡΑΣ

Το γάλα γαϊδούρας, είναι γνωστό από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές και για τις καλλυντικές του ιδιότητες. Η Κλεοπάτρα το χρησιμοποιούσε ως ελιξίριο ομορφιάς και νεότητας, κάνοντας το λουτρό της μέσα σε αυτό, ενώ ο Ιπποκράτης, το συνιστούσε για πολλά είδη ασθενειών και παθήσεων.
Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, το γάλα γαϊδούρας είναι το καταλληλότερο υποκατάστατο μητρικού γάλακτος, αποτελεί εξαιρετική λύση για μωρά και ενήλικες με αλλεργία στο αγελαδινό γάλα και εξακολουθεί να είναι ιδανικό για την αντιμετώπιση ασθενειών.

Από της αναλύσεις στο γάλα γαϊδούρας, προκύπτει ότι περιέχει υψηλή ποσότητα σε λυσοζύμη η οποία είναι ένζυμο με αντιμικροβιακή δράση και χρησιμοποιείται ακόμα και στην ιατρική για την αντιμετώπιση μικροβιακών μολύνσεων και σε θρεονίνη, η οποία είναι ένα αμινοξύ, απαραίτητο για τον οργανισμό, αφού βοηθά στη σωστή πέψη, στη λειτουργία του εντερικού σωλήνα και στη δημιουργία κολλαγόνου, ελαστίνης αλλά και οδοντικής αδαμαντίνης. Επίσης, περιέχει 1 % λίπος, Ω3 και Ω6, βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β6, C, D και Ε, είναι πλούσιο σε ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, σίδηρο, νάτριο, ψευδάργυρο, κάλιο και ανοσοσφαιρίνες.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι έχουν παρατηρηθεί οι θετικές επιδράσεις του σε δερματολογικές παθήσεις (όπως έκζεμα, ψωρίαση, σμηγματορροϊκή δερματίτιδα & ρυτίδες) στη μείωση της χοληστερίνης, στην οστεοπόρωση, στην οστεογένεση,  στη θεραπεία της αθηροσκλήρωσης, στην ανάρρωση ασθενών με καρδιακά προβλήματα, στη ρύθμιση της μικροπανίδας του εντέρου, στην αύξηση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην προστασία από λοιμώξεις.Υπ. Επικοινωνίας: Δριμιλής Ιωάννης Περιοχή: Ν. Ηλείας 6932928032

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου