ΣΕΛΙΔΕΣ

Σάββατο, 18 Ιουλίου 2015

ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΑ

Αρωματικά φυτά και βότανα


Από την αρχαιότητα ως σήμερα, τα βότανα και τα αρωματικά φυτά αποτελούν την βάση της παραδοσιακής ιατρικής και κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό και της σύγχρονης ιατρικής επιστήμης. 
 Είναι γνωστό ότι οι φαρμακοβιομηχανίες, χρησιμοποιούν τα μέρη των φυτών, σε ποσοστό 80 περίπου τοις εκατό, σαν πρώτη ύλη για την παρασκευή φαρμακευτικών σκευασμάτων. Το υπόλοιπο 20 % των φαρμάκων, παράγεται από τις εργαστηριακές καλλιέργειες μικροοργανισμών ή απ' ευθείας από τα ζώα. 
Αρωματικά ή αρτυματικά φυτά, είναι αυτά που χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο στην μαγειρική, στην αρωματοποιεία, αλλά και στην παραδοσιακή θεραπευτική. 
 Στην μαγειρική, σε μικρές ποσότητες, φρέσκα ή αποξηραμένα, δίνουν το άρωμά τους και φρεσκάδα στα φαγητά, χωρίς να επηρεάζουν δραστικά την γεύση και χωρίς να λαμβάνεται υπ' όψιν η θεραπευτική τους δράση.
 Τα βότανα στην αρωματοποιεία δίνουν τα αιθέρια έλαια, την βάση δηλαδή των αρωμάτων. 
 Η παραδοσιακή ιατρική, γνωρίζει εμπειρικά τις ιδιότητες και τις θεραπευτικές ουσίες, έτσι αν χρησιμοποιηθούν στη σωστή αναλογία, θεραπεύουν τις ασθένειες. Ας μην ξεχνάμε τον μεγάλο διδάσκαλο της αρχαίας αλλά και της σύγχρονης ιατρικής, τον μεγάλο Ιπποκράτη, ο οποίος θεράπευε τους ανθρώπους, με την χρήση βοτάνων και διατροφικών οδηγιών. 
Τα περισσότερα αρωματικά φυτά, είναι αυτοφυή στην φύση, πολλά από αυτά θεωρούνται ζιζάνια για τις καλλιέργειες, είναι δυνατόν όμως να καλλιεργηθούν συστηματικά για εμπορική εκμετάλλευση. 
Η εταιρεία Delfi, προμηθεύεται από Έλληνες παραγωγούς, τα αρωματικα φυτά στην κατάλληλη εποχή, τα επεξεργάζεται (με φυσική ξήρανση), τα συσκευάζει και τα διαθέτει στην Ελληνική αγορά, διασφαλίζοντας την άριστη ποιότητα των προϊόντων Delfi. 
Μάθετε περισσότερα για τη χρήση των βοτάνων και  αρωματικών φυτών εδώ   http://www.delfi.com.gr/