ΣΕΛΙΔΕΣ

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

22 ελληνικές startup παρουσιάζουν προϊόντα στο διεθνές φεστιβάλ SXSW

Στο Τέξας των ΗΠΑ θα παρουσιάσουν προϊόντα και λύσεις 22 νεοφυείς (startup) επιχειρήσεις από την Ελλάδα. Η παρουσία αυτή υποστηρίζεται από την Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative – TΗΙ) με στόχο την παρουσίαση του καινοτόμου έργου των επιχειρήσεων στο South by Southwest Interactive Festival (SXSW), που φιλοξενείται στο Οστιν του Τέξας, από 13 έως 17 Μαρτίου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ SXSW συνιστά μια από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις παγκοσμίως αναφορικά με τις εξελίξεις στον χώρο της τεχνολογίας. Φέτος είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η ΤΗΙ υποστηρίζει τη συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων στο εν λόγω Φεστιβάλ. Πέρυσι, σε συνεργασία και με τη βοήθεια του Ομίλου Libra, η ΤΗΙ υποστήριξε 16 νέες επιχειρήσεις από την Ελλάδα, με τις τρεις εξ αυτών να λαμβάνουν χρηματοδότηση από επενδυτικά κεφάλαια και ιδιώτες, ύψους 6 εκατ. δολ.

Η φετινή συμμετοχή, σύμφωνα με την ΤΗΙ, αποτελεί και τη μεγαλύτερη έως τώρα προσπάθεια, με σκοπό την προώθηση των ελληνικών καινοτόμων επιχειρήσεων, επιπέδου startup, στο εξωτερικό. Η συμμετοχή των ελληνικών νεοσύστατων επιχειρήσεων στο Φεστιβάλ SXSW υποστηρίζεται ακόμη από τις εταιρείες AngelouEconomics, Pflugerville CDC, International Accelerator, καθώς και από το παράρτημα στην πόλη Οστιν της οργάνωσης ΑΧΕΠΑ (American Hellenic Educational Progressive Association).

Η Ελληνική Πρωτοβουλία ιδρύθηκε το 2012 και είναι ένα παγκόσμιο, μη κερδοσκοπικό και μη κυβερνητικό ίδρυμα, του οποίου αποστολή είναι η κινητοποίηση των Ελλήνων της διασποράς και της φιλελληνικής κοινότητας να επενδύσουν το μέλλον της Ελλάδας, μέσα από προγράμματα που εστιάζουν στην αντιμετώπιση της κρίσης, την επιχειρηματικότητα και την οικονομική ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου