ΣΕΛΙΔΕΣ

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

«Οι αγρότες χάνουν χρόνο και χρήμα από τη γραφειοκρατία»




Η γραφειοκρατία εξοντώνει τις προσπάθειες ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα, αναφέρει μεταξύ άλλων, σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσαυτάρη, ο βουλευτής Άρτας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Στύλιος.
Στην ερώτησή του ο κ. Στύλιος αναφέρει ότι στη σημερινή συγκυρία δεν είναι λίγοι εκείνοι που στρέφονται προς τον πρωτογενή τομέα της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, που παραδοσιακά έχει αποτελέσει πυλώνα της Ελληνικής οικονομίας.
Δυστυχώς, συνεχίζει ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, η γραφειοκρατία εμποδίζει και καταστρέφει κάθε δημιουργική προσπάθεια για προκοπή και ανάπτυξη. Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές υπηρεσίες που απασχολούνται με συναφή αντικείμενα.
Οι αγρότες είναι αναγκασμένοι να χάνουν χρόνο και χρήμα. Η γραφειοκρατία εξοντώνει τις προσπάθειες για προκοπή και ανάπτυξη του αγροτικού κόσμου και παρεμποδίζει νέους ανθρώπους που αποφάσισαν να ζήσουν και να εργαστούν στη γεωργία και την κτηνοτροφία.
Αξίζει, δε, να επισημανθεί ότι δεν έχει προκηρυχθεί πρόγραμμα για τους νέους αγρότες τα τελευταία τρία χρόνια. Δεν έχουν ακόμα αποπληρωθεί όσοι έχουν ενταχθεί σε παλαιότερα προγράμματα νέων αγροτών, τα οποία είχαν προκηρυχθεί πριν το 2009.
Κατά την δευτερολογία του ο κ. Στύλιος τόνισε με έμφαση στον αρμόδιο Υπουργό ότι σήμερα στο νομό Άρτας δεν «τρέχει» καμία επένδυση στη μεταποίηση, την τυποποίηση και εμπορία αγροτικών προϊόντων. Δεν είναι σε εξέλιξη, κανένα πρόγραμμα για την ποιότητα, την προώθηση και την προβολή αγροτικών προϊόντων. Δεν ξεκινούν νέα προγράμματα ανασύστασης και ανανέωσης καλλιεργειών. Δε σχεδιάζονται ειδικά τοπικά αναπτυξιακά προγράμματα. Δεν ανακοινώνονται προγράμματα για την προώθηση νέων καλλιεργειών και καινούργιων καινοτόμων προϊόντων, ειδικά στο Νομό Άρτας.
Καταλήγοντας επεσήμανε ότι η ευθύνη για την αδιαφορία είναι μεγάλη διότι τα χρήματα προέρχονται από Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Η ύπαιθρος δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Οι αγρότες και οι παραγωγοί δεν αντέχουν. Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες που επικρατούν και λόγο της οικονομικής κρίσης. Η παραγωγή και ο πρωτογενής τομέας, τα καλά και ποιοτικά αγροτικά προϊόντα μπορούν να δώσουν διέξοδο και λύση στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Η Κυβέρνηση οφείλει να παρέμβει και να στηρίξει ουσιαστικά την αγροτική παραγωγή. Η προσπάθεια πρέπει να είναι συνεχής.
Πηγή: arta.gr













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου