ΣΕΛΙΔΕΣ

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Σύσκεψη για το αρνάκι –κατσικάκι Ελασσόνας




Σύσκεψη με την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων (Δήμος Ελασσόνας, Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, Σύλλογος Κτηνοτρόφων Ελασσόνας) θα πραγματοποιηθεί αύριο για να συζητήσουν και να ενεργοποιήσουν την γνωστή στο πανελλήνιο και στο εξωτερικό έγκριση για την πιστοποίηση των κρεάτων αρνιών και κατσικιών γάλακτος περιοχής Ελασσόνας Π.Ο.Π. (γνωστό ως αρνάκι – κατσικάκι Ελασσόνας). Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο του 2010 δόθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η έγκριση πιστοποίησης αρνιών γάλακτος και κατσικιών γάλακτος περιοχής Ελασσόνας Π.Ο.Π. και κατοχυρώθηκε στο μητρώο των Π.Ο.Π.
  O πρώην διευθυντής της ΕΑΣ Ελασσόνας κ. Γιώργος Κυριλλίδης τόνισε ότι υπάρχει κίνδυνος να χαθεί αυτή η χρυσή ευκαιρία για την ανάπτυξη της περιοχής εάν δεν ενεργοποιηθεί αυτή η πιστοποίηση η οποία είναι και η μοναδική που έχει δοθεί στην Ελλάδα.

Είναι κρίμα σε μια εποχή έντονης οικονομικής κρίσης αναπτυξιακά εργαλεία στον πρωτογενή τομέα, όπως η πιστοποίηση Π.Ο.Π. να παραμένει σε αχρηστία, πρόσθεσε ο κ. Κυριλλίδης που κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και κυρίως την ΕΑΣ Ελασσόνας να προχωρήσει στην συγκρότηση υπεύθυνης ομάδας με σκοπό την οργάνωση ενημερωτικών συναντήσεων με τους κτηνοτρόφους της επαρχίας για την λειτουργία των Π.Ο.Π., τη σύνταξη εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας, καθώς και την πιστοποίηση από τον ΟΠΕΓΕΠ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου