ΣΕΛΙΔΕΣ

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Ένα Αρχαιοελληνικό συμπόσιο ξεκινά στο «Μπαλκόνι στις Κυκλάδες»

Ακριβώς επειδή ο Κυκλαδικός πολιτισμός είναι κομμάτι του Αρχαιοελληνικού... Από τα τραπέζια του δεν μπορεί να λείπει ένας Άκρατος είτε Κεκραμμένος οίνος.
Με αυτή την λογική, το βράδυ του Σαββάτου 17 Φεβρουαρίου, ο Οργανισμός Περιβάλλοντος Ηλέσιον θα πραγματοποιήσει γευσιγνωσία των Αρχαιοελληνικής οινοποίησης φυσικών, βιολογικών οίνων του, στην γαστριμαργική… όαση με το όνομα «Μπαλκόνι στις Κυκλάδες». Οι γευσιγνωσίες, ωστόσο, θα συνεχιστούν όλη την επόμενη εβδομάδα μέχρι και την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου.
Στο φημισμένο εστιατόριο με την εξαιρετική Αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα και με θέα που κόβει την ανάσα… η ομάδα του Ηλέσιον θα μυήσει τους επισκέπτες… στην ιεροτελεστία των Αρχαιοελληνικών συμποσίων με το καλύτερο μέσο, τον αγνότατο οίνο.
Στις σύγχρονες οινοχόες και τους κρατήρες, το Κοκκινέλι, ο
Μειλίχιος, ο Ροδίτης Αλεπού, θα σμίξουν με το Ειδύλλι (δροσοσταλίδα σταφυλιού) και το Σταφυλόμελο και στα ποτήρια θα ξεκινήσει μια γιορτή για τον ουρανίσκο αλλά και την καρδιά.
Ο κάθε καταναλωτής κάνοντας την κράση (ανάμιξη) θα απολαύσει κλιμακούμενης έντασης και γλυκύτητας κεκραμμένους οίνους, χωρίς καμία προσθήκη χημικών! Παράλληλα, θα έχει την δυνατότητα να απολαύσει ό,τι πιο φρέσκο από την θάλασσα του Αιγαίου και την ελληνική φύση.
Έτσι, θα ξεκινήσει βήμα - βήμα ένα νοερό ταξίδι στο περίφημο παρελθόν του τόπου μας, που παράλληλα θα ξετυλίξει μακροσκελείς φιλοσοφικές συζητήσεις, και θα δώσει αφορμή για ενδοσκοπικές αναζητήσεις… όπως συμβαίνει πάντα μετά από ένα εξαίσιο δείπνο.
«Μπαλκόνι στις Κυκλάδες». Παύλου Μελά 13, Βύρωνας (Καρέας), Τ.Κ. 162 33.
Τηλ: 21 0764 0240
Ιστοσελίδα: www.balconycyclades.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου