ΣΕΛΙΔΕΣ

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Με ασημένιο μετάλλιο σε παγκόσμιο διαγωνισμό βραβεύθηκε μέλι παραγωγού από την Αργολίδα

Tα ελληνικά βιολογικά μέλια εντυπωσίασαν και κέρδισαν βραβεία, επαίνους αλλά και τις γευστικές εντυπώσεις στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Βιολογικών μελιών που έγινε στην Ιταλία.

Ένα από τα εξαιρετικά μέλια που βραβεύθηκαν είναι παραγωγού απ’ την Αργολίδα και φιγουράρει στη λίστα.

Το ΜΕΛΙσμα του Γιάννη Ρεκούμη, μέλι ελατοκουμαριάς συγκεκριμένα, βραβεύθηκε στην κατηγορία του με το ασημένιο μετάλλιο.

Διαβάζουμε για το Βιολογικό Μέλι Έλατο-Κουμαριά στο site melisma.gr του Γιάννη Ρεκούμη

Βιολογικό Μέλι Έλατο-Κουμαριάς. Πιστοποιημένο βιολογικό μέλι φετινής παραγωγής 2017.

Γεύση: Λόγω της χαμηλής συγκέντρωσης σακχάρων, δεν είναι πάρα πολύ γλυκό.
Άρωμα: Iδιαίτερο. Kάποιοι το παρομοιάζουν με το άρωμα σκούρας καραμέλας.
Xρώμα: Η ελατοκουμαριά είναι σκούρα καφέ με ξανθές ανταύγιες βανίλιας ελάτης.
Kρυστάλλωση: Η ελατοκουμαριά μπορεί να κρυσταλλώσει σε μερικούς μήνες απ την παραγωγή της.
Θρεπτική αξία: Η ελατοκουμαριά θεωρείται μέλι υψηλής θρεπτικής αξίας και αυτό οφείλεται κυρίως στο μεγάλο αριθμό διαφορετικών ουσιών που υπάρχουν στη σύστασή του. Είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, είναι διουρητικό, κατεβάζει την πίεση, κάνει καλό στο κυκλοφορικό και στην καρδιά, στα νεφρά και στον προστάτη. Το μέλι από έλατο είναι πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία

Περίοδος συλλογής: Απρίλιος - Μάιος 2017.
Περιοχή συλλογής: Ορεινή Αργολίδα.
Κρυστάλλωση: 6 μήνες. 
ΠΗΓΗhttp://www.argolikeseidhseis.gr/2018/02/blog-post_307.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου