ΣΕΛΙΔΕΣ

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Η φυσική πλευρά του Ροδίτη

Φωτογραφία της Helession Amke.Εμείς στον Οργ. Ηλέσιον τα βλέπουμε όλα ρόδινα. Όχι, βέβαια, γιατί είμαστε εκτός τόπου και χρόνου, αλλά γιατί το Γαλατικό χωριό μας γέμισε… αλεπούδες.
Για την ακρίβεια -και για να μην παρεξηγούμαστε- ο λόγος γίνεται για τον Άκρατο οίνο μας από Ροδίτη Αλεπού. Έναν Ροδίτη αντάξιο του ονόματός του, με πλούσια κοκκινωπή φορεσιά και όχι γυμνό.
Οίνος κυριολεκτικά ντυμένος με όλα τα ωφέλιμα συστατικά που χαρίζει η ερυθρά οινοποίηση στο τελικό προϊόν. Ακριβώς επειδή έχουμε επίγνωση του πλούτου της Φύσης και τα προϊόντα μας είναι η λύση στα διατροφικά αδιέξοδα.
Ποιός το περίμενε…; Το να οινοποιείς τον Ροδίτη Αλεπού με τον φλοιό του είναι πορεία αντίθετη στο κατεστημένο!
Μια καλή αρχή για διατροφική επανάσταση.
Κι αν δηλώνουμε Γαλατικό χωριό, είναι ακριβώς γιατί μέσα στην καρδιά της αυτοκρατορίας της βιοτεχνολογίας… εμείς συνεχίζουμε να

αμυνόμαστε με μαγικό φίλτρο ό,τι πιο αγνό μας δίνει η -ανέγγιχτη από χημικά- ελληνική γη και η παρακαταθήκη των προγόνων μας.
Ροδίτης Αλεπού. Εσοδείας 2016, γεννήθηκε από τα σπλάχνα αμπελιών 50 ετών, στις πλαγιές του Κιθαιρώνα και αποτελεί παραδοσιακή ελληνική ποικιλία.
Ο Ροδίτης του Ηλέσιον είναι μοναδικός γιατί οινοποιήθηκε με τα στέμφυλα από άγριους ζυμομύκητες του ίδιου του ροδίτη και δεν είναι λευκός -όπως παραδόξως συμβαίνει με τους υπόλοιπους ροδίτες της αγοράς- αλλά λαμπερός κοραλλένιος.
Οίνος ζωντανός, χωρίς προσθήκη συντηρητικών θειωδών και χημικών, χωρίς φιλτράρισμα… όπως και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας Ηλέσιον. Είναι φύση άγρια, γεμάτος αρώματα φρούτων, με γεύση μεστή που σαγηνεύει τον ουρανίσκο και σώμα που ευφραίνει την καρδιά.
Οι βιασύνες δεν του αρέσουν. Θέλει τον χρόνο του και θετική ενέργεια για να μοιραστεί τις ιστορίες που φέρνει μαζί του. Το όνειρο, τον ιδρώτα, το μεράκι, την ελπίδα, την προσμονή των ανθρώπων που τον φύτεψαν και το φρόντισαν. Τα τραγούδια των πουλιών, τα παινέματα του Αιόλου, και τα κρυφά τραπεζώματα στις πεινασμένες αλεπούδες που ο θρύλος τις θέλει να του χαρίζουν για «ευχαριστώ»… το χρώμα της φορεσιάς τους.
Ο Ροδίτης Αλεπού του Ηλέσιον αποκαλύπτεται εντυπωσιακά σε όσους ξέρουν να περιμένουν και να γεύονται κάθε στιγμή της ζωής
Είναι η εξαίρεση που μπορεί να αποτελέσει οινική επιλογή μέσα στις ζεστές μέρες και νύχτες του καλοκαιριού. Όπως και οι υπόλοιποι Άκρατοι Οίνοι του Ηλέσιον- γίνεται απολαυστικός Κεκραμμένος (κρασί) σμίγοντας με δροσερό Ειδύλλι που έχει βγει από το ίδιο του το σώμα.
Στις αγορές βιολογικών προϊόντων οι βιοκαταναλωτές έχουν και φέτος την δυνατότητα να απολαύσουν…
Την ρόδινη πλευρά του Ροδίτη Αλεπού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου