ΣΕΛΙΔΕΣ

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Αρχαιο Ελληνικός Οίνος Ηλέσιον

Αρχαιο Ελληνικός Οίνος ΗλέσιονΟ Κεκραμένος Οίνος, το κρασί, ...το κρασάκι, όπως κληροδοτήθηκε από την αρχαία παράδοση, δεν λείπει ούτε στις μέρες μας από την ιεροτελεστία των οικιακών συμποσίων.
Σαν μια σπονδή που μέλλεται να κρατήσει επί αιώνες, και για όλες τις εποχές, με το ίδιο μεράκι που έφερε την ψυχή της αμπέλου ως στις μέρες μας.
Οι πρόγονοί μας ήξεραν να
πίνουν «οίνο»...
Τον άκρατο οίνο, με το υψηλό οινόπνευμα, τον έπιναν μόνο σαν γιατρικό το χειμώνα. Έπιναν Κεκραμμένο οίνο (κρασί το λέμε σήμερα) δηλαδή οίνο με νερό πηγής ή πάγο από τα ψηλά βουνά, που έφερναν ειδικά γι αυτό το λόγο. Το νερό το έβαζαν για πολλούς λόγους. Γιατί ήθελαν να πίνουν κρασί στους βαθμούς που επιθυμούσαν και γιατί το νερό έχοντας διαθέσιμο οξυγόνο (BOD) έδινε στο κρασί το οξυγόνο που έλλειπε και ο οίνος ανέπτυσσε πολύ γρήγορα όλα του τα αρώματα... Το καλοκαίρι και στις συνεχόμενες απολαύσεις τους, έπιναν Κεκραμμένο οίνο με πολύ νερό.
Στις αρχές του 21ου αιώνα δημιουργήθηκε παγκόσμιο ρεύμα οινοποιήσεων χωρίς προσθήκη συντηρητικών θειωδών, γνωστό σαν «No Sulfites Added» (NSA). Παρουσιάστηκαν πολλές δυσκολίες στην διάρκεια ζωής των NSA κρασιών, γιατί η οινοποίηση γινόταν με τα δεδομένα της συμβατικής παραγωγής. Μετά από 31 χρόνια έρευνας η Κοινότητα του Ηλέσιον οινοποίησε το 2008 μεγάλη ποσότητα Σαββατιανού του Κιθαιρώνα δημιουργώντας 5 Άκρατους Οίνους, που υπερέχουν όλων των κρασιών NSA και μέχρι σήμερα παραμένουν σε άριστη κατάσταση, πιστοποιώντας στη πράξη την επιτυχία της καινοτομίας του.
BIO 13 02 plaisio 128 600x600
Ο Οργανισμός Ηλέσιον αναγέννησε και βελτίωσε τον ΑρχαιοΕλληνικό οίνο με βάση την παράδοση και την σημερινή τεχνολογία. Δημιούργησε τέσσερα καινοτομικά προϊόντα:
1) Τον υψηλόβαθμο βιολογικό άκρατο οίνο που είναι φυσικής και ερυθράς οινοποίησης με άγριους γηγενείς ζυμομύκητες. Δεν έχει γίνει προσθήκη θειωδών συντηρητικών, γευστικών, χημικών και χρωμάτων, είναι 100% από σταφύλι! Δεν υπέστη πρωτεϊνική καθίζηση και δεν φιλτραρίστηκε!
Έτσι πέρασαν στο σώμα του οίνου σχεδόν όλα τα αντιοξειδωτικά, οι πολυφαινόλες, η ρεσβερατρόλη και οι OPC (Ολιγο-Προ-Ανθοκυανιδίνες) των σταφυλιών. 
2) Το Ειδύλλι, την δροσοσταλίδα του σταφυλιού, είναι ένα πολύ ευχάριστο και νόστιμο βιολογικό ρόφημα που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου, επιταχύνει την πέψη και την αφομοίωση των τροφών, διευκολύνει το σώμα στην παραγωγή ενέργειας.
Προέρχεται 100% από τον χυμό φρέσκου βιολογικού σταφυλιού και είναι άθερμο και αφιλτράριστο. Είναι χωρίς οινόπνευμα, θερμίδες και ζάχαρη. Δεν έχει γίνει καμία πρόσθεση συντηρητικών, γευστικών, χημικών και χρωμάτων. Αποτελείται από 99% νερό χωρίς άλατα! 
3) Το Σταφυλόμελο που είναι φυσικό σιρόπι φρέσκου βιολογικού σταφυλιού, χωρίς προσθήκη συντηρητικών, χημικών είτε ζάχαρης. Είναι άθερμο, αφιλτράριστο και άζυμο, χωρίς οινόπνευμα! Είναι το φυτικό «μέλι», 100% σταφύλι (vegan).
Το Σταφυλόμελο είναι αυτό που μένει όταν αφαιρούμε την δροσοσταλίδα του σταφυλιού από τον χυμό του σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Περιέχει αναλλοίωτα τα συστατικά και τα αρώματα του σταφυλιού.
4) Ο Άκρατος Οίνος του Ηλέσιον όταν σμίξει με το Ειδύλλι δημιουργεί τον Κεκραμένο Οίνο, που σήμερα ονομάζουμε κρασί. Δίνοντας έτσι την δυνατότητα στον κάθε φίλο του οίνου να δημιουργήσει το δικό του κρασί σε όποιους βαθμούς το επιθυμεί εκείνη τη στιγμή!
Άκρατος Οίνος + Ειδύλλι = κρασί (Κεκραμένος Οίνος)
Όσο ελαφρύ το θες με το Ειδύλλι
Όσο γλυκό το θες με το Σταφυλόμελο!  ΠΗΓΗ https://www.greekqualityproducts.gr/index.php/proionta/pota/krasia/item/1126-arxaioellinikos-oinos-helession

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου