ΣΕΛΙΔΕΣ

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

KOINΩΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ..ΠΕΡΙσυλλογή!!

_____________.jpgΟ Κοινωνικός μας Συνεταιρισμός

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση “ΠΕΡΙσυλλογή” αποτελείται από 6 μέλη (5 κάτοικοι της ημιορεινής Περιστεράς του Δήμου Θέρμης και ένας από Θεσσαλονίκη).
Σκοπός του Συνεταιρισμού είναι η επιδίωξη του συλλογικού οφέλους και η εξυπηρέτηση γενικότερων κοινωνικών συμφερόντων, η καταπολέμηση της τοπικής ανεργίας, η ανάδειξη λαογραφικών και πολιτιστικών παραδόσεων καθώς και παραδοσιακών προϊόντων του τόπου, η ανάδειξη του φυσικού τοπίου και των ιστορικών μνημείων της περιοχής,
η ενίσχυση της αυτάρκειας και η αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών.
Στις αρχές του 2015 φυτέψαμε τα πρώτα μας αρωματικά φυτά και βότανα. Τον Ιούλιο καταθέσαμε το καταστατικό μας στο Μητρώο Κοινωνικής Οικονομίας και τον Οκτώβριο πήραμε την έγκριση να ξεκινήσουμε.
Παραγωγικοί Στόχοι
Η δημιουργία υψηλής ποιότητας ιδιαίτερων προϊόντων με πρώτες ύλες δικής μας παραδοσιακής καλλιέργειας ενώ, ό,τι δεν καταφέρνουμε να καλλιεργήσουμε οι ίδιοι, προσπαθούμε να το προμηθευτούμε από τοπικούς παραγωγούς που καλλιεργούν με οικολογικές μεθόδους.
Κοινωνικοί Στόχοι
  • Η ανάδειξη των ιστορικών μνημείων και της παράδοσης της περιοχής
Σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους προσφέρουμε εθελοντικές ξεναγήσεις στα αξιοθέατα της περιοχής (ανατρέξτε στην ιστοσελίδα της Περιστεράς)
Δημιουργήσαμε και διαχειριζόμαστε την ιστοσελίδα της Περιστεράς στο www.peristera.gr
Δημιουργήσαμε και εκτυπώσαμε με τη στήριξη του Δήμου Θέρμης ενημερωτικά φυλλάδια για τους επισκέπτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου