ΣΕΛΙΔΕΣ

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Παξιμάδια με Ελαιόλαδο & Άγριο Θυμάρι ..ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ

Τα παξιμάδια με ελαιόλαδο και θυμάρι είναι μια ακόμα συνταγή της Αστυπάλαιας. Οι ντόπιοι συνήθιζαν να ετοιμάζουν στο ξυλόφουρνο παξιμάδια με ελαιόλαδο δικής τους εσοδείας, και άγριο θυμάρι που υπάρχει παντού διάσπαρτο στο νησί.
Τα παξιμάδια με ελαιόλαδο και θυμάρι έχουν έντονα άρωμα Αιγαίου. Κύριο συστατικό τους είναι το αγνό ελαιόλαδο με την πλούσια αρωματική του γεύση. Και βέβαια το άγριο θυμάρι, με την
έντονη οσμή και τη διακριτική γεύση του. Απαλό λευκό και κίτρινο αλεύρι ζυμώνονται με το νερό, το ελαιόλαδο και το θυμάρι, προκειμένου να διαμορφώσουν ένα τραγανό και πεντανόστιμο παξιμάδι.
Τα παξιμάδια με ελαιόλαδο και θυμάρι είναι χειροποίητα και διπλοφούρνιστα. Η πλούσια σε πρωτεΐνες σύνθεσή τους, τα καθιστά ιδανικό σνακ όλη μέρα. Συνδυάζονται εξαιρετικά με τυρί και φρέσκα λαχανικά, συνοδεύουν σαλάτες εποχής, και δένουν γευστικά με λευκό κρασί, ούζο και ψάρι.
Το ελαιόλαδο, η πεμπτουσία της Μεσογειακής Διατροφής, έχει εξακριβωμένα έντονη μικροβιοκτόνα, απολυμαντική, χολαγωγική και αντιδιαβητική δράση, δημιουργεί ασπίδα προστασίας για την καρδιά και ενισχύει το ανοσιοποιητικό σύστημα. Το θυμάρι έχει ισχυρή αντιμικροβιακή και αντισηπτική δράση, τονώνει το ανοσοποιητικό, κατευνάζει το βήχα, xρησιμοποιείται επίσης για την αντιμετώπιση της δυσπεψίας και της διάρροιας και συνιστάται ως καταπραϋντικό σε περιπτώσεις άγχους.

Παξιμάδια με Ελαιόλαδο & Άγρια Ρίγανη

2Τα παξιμάδια με ελαιόλαδο και ρίγανη είναι μια ακόμα συνταγή της Αστυπάλαιας. Οι ντόπιοι συνήθιζαν να ετοιμάζουν στο ξυλόφουρνο παξιμάδια με ελαιόλαδο δικής τους εσοδείας, και άγρια ρίγανη που ευδοκιμεί σε πολλά σημεία του νησιού.
Τα παξιμάδια με ελαιόλαδο και ρίγανη έχουν έντονα άρωμα Αιγαίου. Κύριο συστατικό τους είναι το αγνό ελαιόλαδο με την πλούσια αρωματική του γεύση. Και βέβαια η άγρια ρίγανη, με την ιδιαίτερη οσμή και τη διακριτική γεύση της. Απαλό λευκό και κίτρινο αλεύρι ζυμώνονται με το νερό, το ελαιόλαδο και η ρίγανη, προκειμένου να διαμορφώσουν ένα τραγανό και πεντανόστιμο παξιμάδι.
Τα παξιμάδια με ελαιόλαδο και ρίγανη είναι χειροποίητα και διπλοφούρνιστα. Η πλούσια σε πρωτεΐνες σύνθεσή τους, τα καθιστά ιδανικό σνακ όλη μέρα. Συνδυάζονται εξαιρετικά με τυρί και φρέσκα λαχανικά, συνοδεύουν σαλάτες εποχής, και δένουν γευστικά με λευκό κρασί, ούζο και ψάρι.
Το ελαιόλαδο, η πεμπτουσία της Μεσογειακής Διατροφής, έχει εξακριβωμένα έντονη μικροβιοκτόνα, απολυμαντική, χολαγωγική και αντιδιαβητική δράση, δημιουργεί ασπίδα προστασίας για την καρδιά και ενισχύει το ανοσιοποιητικό σύστημα. Η ρίγανη έχει ιδιότητες τονωτικές, χωνευτικές, εφιδρωτικές, αντιβηχικές, αντιδιαρροϊκές, αντισηπτικές, αντιφυσητικές, αποχρεμπτικές, και εμμηναγωγές.

Γλυκά Παξιμάδια Αμυγδάλου

3Τα γλυκά παξιμάδια αμυγδάλου είναι μια οικογενειακή συνταγή. Μας πηγαίνει πολύ πίσω στο χρόνο, τότε που ετοίμαζαν τις μπουκιές αυτές με ελαιόλαδο οικογενειακής εσοδείας, φρέσκα αυγά από το κοτέτσι και φρέσκα αμύγδαλα από τους μπαξέδες, για να τις προσφέρουν ως καλωσόρισμα και φίλεμα σε επισκέπτες και ταξιδιώτες.
Κύριο συστατικό του είναι το αγνό ελαιόλαδο με την πλούσια αρωματική του γεύση. Και βέβαια το αμύγδαλο, με την ανάλαφρη και ισορροπημένη γεύση του και την ημίσκληρη υφή του. Σημαντικό στοιχείο για τη γεύση του προϊόντος είναι τα μυρωδικά (κανέλα, γαρύφαλλο), ενώ τα φρέσκα αυγά δένουν όλα τα υλικά μαζί και κάνουν ακόμα πλουσιότερη τη γεύση.
Τα γλυκά παξιμάδια αμυγδάλου είναι χειροποίητα και διπλοφούρνιστα. Η πλούσια σε πρωτεΐνες σύνθεσή τους, τα κάνει ιδανικό τονωτικό σνακ για κάθε στιγμή. Τα γλυκά παξιμάδια αμυγδάλου συνοδεύουν εξαιρετικά κάθε μορφής ζεστό ή κρύο ρόφημα. Δοκιμάστε με τον καφέ, το γάλα ή το τσάι, ή αντί για γλυκό μετά το φαγητό.
Το ελαιόλαδο, η πεμπτουσία της Μεσογειακής Διατροφής, έχει εξακριβωμένα έντονη μικροβιοκτόνα, απολυμαντική, χολαγωγική και αντιδιαβητική δράση, δημιουργεί ασπίδα προστασίας για την καρδιά και ενισχύει το ανοσιοποιητικό σύστημα. Τα αμύγδαλα βοηθούν στις παθήσεις του αναπνευστικού και στη δυσμηνόρροια, έχουν θετικές επιδράσεις στην κυκλοφορία του αίματος και προκαλούν ευεργετικούς ερεθισμούς στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου