ΣΕΛΙΔΕΣ

Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016

1.200.000 ροδίτικα μελεκούνια παραγγέλθηκαν από την Aegean και την Olympic Air

Μια σημαντική συμφωνία, που κλείστηκε πρόσφατα μεταξύ της Μελισσοκομικής και των ελληνικών αεροπορικών εταιριών (Aegean & Olympic air) δείχνει ότι τα ροδίτικα προϊόντα μας, μπορεί να γίνουν ανάρπαστα, φτάνει εμείς οι ίδιο να το πιστέψουμε πρώτα.
Όπως  είναι γνωστό σε όσους τουλάχιστον έχουν πρόσφατα ταξιδέψει  με την AEGEAN ή την OLYMPIC AIR, οι εταιρείες αυτές, στα πλαίσια του προγράμματος τους, ''Ολη η Ελλάδα κοντά'', προβαίνουν σε
κάποιες ενέργειες προβολής και στήριξης της τοπικής οικονομίας  συγκεκριμένων περιοχών εκ περιτροπής, για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα αξιοποιώντας τις πτήσεις τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό  και τους ταξιδιώτες πελάτες τους.
Για το μήνα Σεμπτέβριο οι εταιρείες διάλεξαν να προβάλουν τα Δωδεκάνησα, έτσι μεταξύ άλλων στις πτήσεις τους το μήνα αυτό θα προσφέρουν  το γνωστό  πανελλαδικά και όχι μόνο υπέροχο τοπικό μας γλύκισμα, ΤΟ ΜΕΛΕΚΟΥΝΙ.
Για το παραπάνω σκοπό εκπρόσωποι των ως άνω Εταιρειών βρέθηκαν  στο Νησί μας και μεταξύ άλλων προέβησαν σε κλείσιμο παραγγελίας 1.200.000 τεμ. μελεκουνιών στη ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΔΩΔ/ΣΟΥ με ότι αυτό συνεπάγεται για την παραπέρα αναγνώριση της διατροφικής αξίας του μελεκουνιού και την κατοχύρωσή του στην πράξη σαν το αντιπροσωπευτικό μας παραδοσιακό γλύκισμα.
Αξίζει να σημειωθεί, για όσους δεν το ξέρουν ακόμα, ότι το μελεκούνι βρίσκεται στα τελευταία στάδια της διαδικασίας της πιστοποίησης του από τον αρμόδιο Φορέα του αρμόδιου Υπουργείου σαν ΠΡΟΙΟΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΝΔΕΙΞΗΣ μετά από ενέργειες του Επιμελητηρίου Δωδ/σου, της Περιφέρειας και της Ομάδας Παραγωγών Μελεκουνιού του νησιού μας.
 ΠΗΓΗ http://www.rodosfoodnews.gr/content/1200000-%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%AF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%AD%CE%BB%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-aegean-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-olympic-air