ΣΕΛΙΔΕΣ

Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Η πρώτη Handcrafted Κεφαλληνιακή Μπύρα

Οι Γιάννης Πολυχρονάτος , Νίκος και Κυριάκος Μωραΐτης εμπνευστές και δημιουργοί της πρώτης κεφαλονίτικης μπύρας ανήκουν στην κατηγορία των ανθρώπων που πιστεύουν πως οι Έλληνες μπορούμε ακόμα να ονειρευόμαστε να τολμάμε και να επενδύουμε στον τόπο μας.
Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΗ όπως ονομάζεται η πρώτη μπύρα της Μικροζυθοποιΐας Κεφαλονιάς και Ιθάκης, ήταν ένα όνειρο ετών που ύστερα απο μεγάλη προσπάθεια, προσεκτικό σχεδιασμό και πάθος για δημιουργία, πήρε τελικά σάρκα και οστά!
Με γνώμονα τη δημιουργία
κουλτούρας καταναλωτικής συνείδησης τοπικών προϊόντων, στόχος της εταιρίας είναι η παραγωγή ενός δροσιστικού κι υψηλής ποιότητας ποτού, που με τα εκλεκτά και έντονα σε γεύση συστατικά του, ευελπιστεί να πείσει και τους πιό απαιτητικούς λάτρεις της μπύρας!
Φιλοδοξία της εταιρίας είναι η εδραίωση της στην αγορά της μπύρας θέτοντας ως προτεραιότητα τον σεβασμό στον καταναλωτή και την συνεχή ανησυχία για αναζήτηση των αγνότερων πρώτων υλών του τόπου μας.
Η Kefalonian Beer παράγεται στον Καραβόμυλο, στη Σάμη Κεφαλονιάς.
Διαθέτουμε ιδιόκτητο κτήριο που ευελπιστούμε να γίνει ένας υπερσύγχρονος πολυ-χώρος ζυθοποιίας, ο οποίος θα είναι ανοιχτός σε όλο τον κόσμο που θα θέλει εκτός από το να δοκιμάσει την μπύρα μας, να δει τη διαδικασία παραγωγής, να γνωρίσει την τέχνη της ζυθοποιίας και να γνωρίσει και εμάς τους ίδιους
.
Η παραγωγή της Κεφαλονίτικης μπύρας ξεκινάει απο την προσεκτική επιλογή των πρώτων υλών!
 
Η βύνη (100% ελληνική) οι εκλεκτές ποικιλίες λυκίσκου, η υψηλής ποιότητας μαγιά αλλα και το εξαιρετικό νερότης περιοχής κατάλληλα επεξεργασμένο βάζουν τις βάσεις για την μπύρα που θα φτάσει στο ποτήρι σας!
 
Η διαδικασία στις εγκαταστάσεις της ζυθοποιΐας μας ξεκινάει με την άλεση της βύνης.
Στη συνέχεια η αλεσμένη βύνη περνάει στο στάδιο της εκχύλισης!
Σε αυτο το στάδιο η αλεσμένη βύνη αναμιγνείεται με νερό συγκεκριμέμης θερμοκρασίας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε τα ένζυμα στην βύνη να διασπάσουν το άμυλο που περιέχουν μετατρέποντας το σε σάκχαρα!
Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι ένα γλυκό ζεστό υγρο ομονάζεται ζυθογλεύκος.
Το ζυθογλεύκος μετά την διαδικασία της εκχύλισης περνάει στο ζυθοβραστήριο για το βράσιμο σε υψηλές θερμοκρασίες για χρόνο που καθορίζεται απο τις συνταγές μας, συνήθως ανάμεσα σε μία με δυο ώρες! Στο στάδιο αυτό προστείθεται και ο λυκίσκος υλικό πολύ σημαντικό για την γεύση της μετέπειτα έτοιμης μπύρας!
Επόμενο στάδιο είναι εκείνο της ζύμωσης.
Όταν ολοκληρωθεί το βράσιμο, η μπύρα περνάει στα κυλινδροκωνικά δοχεία ωρίμανσης.
Όταν πλέον η μπύρα εχει περάσει στο κυλινδροκωνικό δοχείο, προστείθεται η μαγιά και τότε ξεκινάει η ζύμωση! Κατα την ζύμωση παράγεται το αλκοόλ και το διοξείδιο του άνθρακα απο την αντίδραση της μαγιάς με το ζυθογλεύκος!
Οτάν τελειώσει η ζύμωση η μπύρα ψύχεται κοντά στους μηδέν βαθμούς και ξεκινάει η διαδικασία του "consitining" της αποθήκευσης δηλαδή για το κατάλληλο χρονικό διάστημα ώστε να ωριμάσει η Κεφαλονίτικη!!!!!
 Τέλος αφού η μπύρα εχει ωριμάσει για το απαραίτητο χρονικο διάστημα είναι έτοιμη για εμφιάλωση και φύλαξη!!

Αξίζει να σημειωθεί οτι ακόμα και όταν η Kefalonian Beer είναι έτοιμη και εμφιαλωμένη στο μπουκάλι της, μένει για συγκεκριμένες μέρες (bottling) επιπλέον ωρίμανσης μέχρι να παραδωθεί προς πώληση!!
Είτε είστε σε διακοπές, είστε κάτοχος μιας επιχείρησης, ή ένας ντόπιος με λαχτάρα να δοκιμάσετε μια νέα μπύρα, μια επίσκεψη στο Tap Room μας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανακαλύψετε την τοπική βιοτεχνική σκηνή της ζυθοποιΐας.
Θα μάθετε σχετικά με τους τύπους μπύρας, τη διαδικασία παραγωγής της μπύρας, τα ζυθοποιεία και πολύ περισσότερο, κατά την διάρκεια, θα γίνεται επί τόπου δειγματοληψία ώστε να κρίνετε εσείς την ποιότητα και την γεύση. Ελπίζουμε να κάνετε νέους φίλους και να απολαύσετε τη βόλτα. Για τους επισκέπτες του νησιού μας, θα επισημάνουμε αξιοθέατα της περιοχής και θα μοιραστούμε την τοπική ιστορία, τα ήθη, τα έθιμα και τα ντόπια προϊόντα μας.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Καραβόμυλος Κεφαλονιάς
Επαρ. Οδ. Σάμης - Αγίας Ευφημίας
28080 Ελλάδα
Τηλέφωνα Επικοινωνίας:
6946 952 951
6937 870 663

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου