ΣΕΛΙΔΕΣ

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΛΙ ...ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ

Καλώς ήρθατε στo «Eργαστήρι της Μέλισσας».
            Πρόκειται για μια νέα προσπάθεια παραγωγής και διάθεσης προϊόντων της κυψέλης, που απευθύνεται σε απαιτητικούς για ποιότητα καταναλωτές. Βασικό μέλημα αποτελεί η
σύγχρονη και ταυτόχρονα ορθή μελισσοκομική πρακτική, έτσι ώστε να απολαμβάνετε αγνά και ανεπεξέργαστα, όλα τα προϊόντα που μας προσφέρει η μέλισσα: το μέλι, το βασιλικό πολτό, την πρόπολη, τη γύρη, το κερί.
          Όποια και εάν είναι η επιλογή σας, το σίγουρο είναι πως θα κρατάτε στα χέρια σας αγνά προϊόντα της πλούσιας ελληνικής φύσης, γνωστά και περιζήτητα σε όλον τον κόσμο, που με εντιμότητα και υπευθυνότητα το «Εργαστήρι της Μέλισσας» είναι έτοιμο να σας προσφέρει!  

Στο παρθένο περιβάλλον του όρους Ελικών στη Βοιωτία και σε υψόμετρο 950 μέτρων, 
οι ακούραστες εργάτριες μέλισσες, συνέλλεξαν το εύγεστο παχύρευστο μέλι από τα έλατα του βουνού, με το χαρακτηριστικό σκούρο χρώμα και τα πλούσια για τον οργανισμό συστατικά. Λόγω της χαμηλής περιεκτικότητάς του σε γλυκόζη, το μέλι ελάτης δεν κρυσταλλώνει και συνιστάται για την αντιμετώπιση παθήσεων του στομάχου και του εντέρου.










Μέλι ανθέων: από την περιοχή της Β. Εύβοιας (Ιστιαία), τρυγήθηκε τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο μέλι ποικίλης ανθοφορίας.
Τη συγκεκριμένη περίοδο, η άνθιση του τελευταίου (όψιμου) γλυκάνισου, του πολύκομπου, του κισσού αλλά και των σύκων, τα οποία συλλέγονται σ’ αυτήν την περιοχή για αποξήρανση, συνέβαλε σ’ ένα φυσικό μίγμα με ευχάριστο άρωμα και σκουρόχρωμη εμφάνιση. Ξεχωριστή ποικιλία που θα ικανοποιήσει τον καταναλωτή που αναζητά ιδιαίτερες γεύσεις...










Τελευταίο χρονικά, τρυγήθηκε φέτος φθινοπωρινό μέλι πεύκου. Η φετινή ιδιαιτερότητά του είναι το έντονο άρωμά του που οφείλεται στη φυσική του ανάμιξη με μέλι φθινοπωρινής ερείκης της οποίας η νεκταροέκκριση συνέπεσε με το μελίτωμα των πεύκων. Το πλούσιο λοιπόν σε ιχνοστοιχεία πευκόμελο και παρά τη χαμηλή περιεκτικότητά του σε σάκχαρα, αναμένεται να εμφανίσει κρυστάλλους, οι οποίοι ως γνωστόν, διασπώνται εφαρμόζοντας τη διαδικασία του μπεν μαρί.










Μια νέα ποικιλία ανθόμελου τρυγήθηκε φέτος από την περιοχή της Ιστιαίας στη Β. Εύβοια, όπου καλλιεργείται σε μεγάλο αριθμό στρεμμάτων το αρωματικό φυτό γλυκάνισος. Το μέλι ανθέων γλυκάνισου, σχετικά σκουρόχρωμο και λεπτόρρευστο όπως τα περισσότερα ανθόμελα, χαρακτηρίζεται από την ιδιαίτερη γεύση του, εντελώς ξεχωριστή και αναγνωρίσιμη σε σχέση με τις υπόλοιπες ποικιλίες. Θεωρείται μέλι υψηλής θρεπτικής αξίας (έντονη περιεκτικότητα σε υπεροξείδιο του υδρογόνου που συνεπάγεται αντιοξειδωτική δράση), το οποίο δεν κρυσταλλώνει εύκολα.










Εργαστήρι της μέλισσας
Μεγαλουπόλεως 4 και Σαπφούς
Καλλιθέα, Αθήνα Τ.Κ. 17675
Tηλ.:  210 4941 186
Κιν. :  698 3220 562
W: http://www.melaki.com
E:  info @ melaki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου