ΣΕΛΙΔΕΣ

Κυριακή 8 Μαΐου 2016

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ...ΣΠΑΡΤΙΝΟ

Σπαρτίνο - Βιοτεχνία Παραγωγής Χυμών - ΠοτώνΗ ιστορία της ποτοποιίας Ηλιοπούλου ξεκινά στα τέλη της δεκαετίας του 30` στη Σπάρτη, όπου ο Πάνος, ο Ηλίας και ο Θεόδωρος Ηλιόπουλος χρησιμοποιούν το ‘’χρυσό θησαυρό’’ της λακωνικής γής, το πορτοκάλι, για να παράγουν την πορτοκαλάδα ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ.

Η αγνή και προσεκτικά επιλεγμένη πρώτη ύλη έκανε τους
Λάκωνες γρήγορα να αγαπήσουν την πορτοκαλάδα ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ενώ δεν άργησε και η αναγνώριση από τους γειτονικούς νομούς. Με το ίδιο μεράκι και αγάπη η γκάμα των προιόντων εμπλουτίζεται και με νέα είδη χυμών, αλλά και με διάφορα αλκοολούχα ποτά όπως ούζο, μπράντυ και ηδύποτα. Ήταν τότε που ο κόσμος στα καφενεία τσούγκριζε τα ποτήρια γεμάτα με ούζο ή μπράντυ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ,δροσιζόταν με μια πορτοκαλάδα, ένω στα σπίτια της εποχής προσφέρονταν τα λικέρ σε μικρά ποτηράκια με ευλάβεια από την νοικοκυρά.

Κληρονομώντας τις μυστικές, πατροπαράδοτες συνταγές, με την ίδια αγάπη αλλά και σε συνδυασμό με το σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό, η παρασκευή των προιόντων ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ συνεχίζεται αδιάκοπα και κατά τη δεκαετία του 80’ από τον Χρήστο Ηλιόπουλο, γιό του Πάνου Ηλιόπουλου. Το 1982 η επωνυμία SPARTINO χρησιμοποιείται για πρώτη φορά.

Σήμερα, οι αυθεντικές, οικογενειακές συνταγές και ο παραδοσιακός τρόπος παρασκευής τους συνεχίζονται από τα αδέρφια Ιωάννη και Πάνο Ηλιόπουλο, γιούς του Χρήστου Ηλιόπουλου και τρίτη γενιά της οικογένειας Ηλιοπούλου.

Οι γεύσεις, τα χρώματα και τα αρώματα περνούν αναλλοίωτα ανάμεσα σε δύο αιώνες για να ενώσουν την ιστορία και την παράδοση με το σήμερα.


Βυσσινάδα
Άλλος ένας υπέροχος ζαχαρούχος συμπυκνωμένος χυμός έρχεται από το παρελθόν για να σαγηνεύσει όποιον τον δοκιμάσει. Το βαθύ κόκκινο χρώμα, το έντονο σπιτικό άρωμα και η γεμάτη γεύση του βύσσινου υπόσχονται την απόλυτη γευστική ικανοποίηση.

Προσφέρεται ως αναψυκτικό κατόπιν αραίωσης ή συμπυκνωμένος ως σιρόπι για παγωτά και γλυκά.

Συσκευασίες : Pet 1L / Γυαλί 700ml










Λεμονάδα
Ακολουθώντας πιστά την παράδοση, η λεμονάδα Σπαρτίνο Ηλιοπούλου δημιουργήθηκε για να προσφέρει την δροσιστική, γλυκόξυνη γεύση της στους λάτρεις αυτού του αυθεντικού παραδοσιακού αναψυκτικού. 

Σερβίρεται κατόπιν αραίωσης σαν αναψυκτικό με πολλά παγάκια για να δροσίσει και να τονώσει. 

Συσκευασίες : Pet 1L







Πορτοκαλάδα
Αναλλοίωτη ανάμεσα σε δύο αιώνες, η συνταγή της πορτοκαλάδας Ηλιοπούλου σφραγίζει το ‘’χρυσό θησαυρό’’ της λακωνικής γης σε ένα μπουκάλι για να μας θυμίσει νοσταλγικές στιγμές των παιδικών μας χρόνων και να μας γνωρίσει ό,τι πιο αυθεντικό από το παρελθόν.

Αραιώστε τη με νερό, προσθέστε πάγο και αφαιθείτε στην γευστική της μαγεία.

Συσκευασίες : Pet 1L / Γυαλί 700ml







Αλκοολούχο ποτό
Τρείς γενεές της οικογένειας Ηλιοπούλου κράτησαν αναλλοίωτη την αγαπημένη συνταγή παρασκευής του αλκοολούχου ποτού Ηλιοπούλου του ’30. Ποιοτικό, κεχριμπαρένιο, με εκλεπτυσμένη γεύση και έντονα αρώματα προκαλεί για να το δοκιμάσετε. Πίνεται σκέτο σε ειδικό ποτήρι που επιτρέπει στα αρώματά του να αναδύονται αργά, αλλά και σε ποικίλες γλυκιές συνταγές μιας και είναι το απόλυτο ταίρι της σοκολάτας.










Ούζο
Ο γλυκάνισος αλλά και μια σειρά από προσεκτικά επιλεγμένα βότανα προσδίδουν στο ούζο Ηλιοπούλου γλυκό άρωμα και βελούδινη γεύση. Με απαράλλακτη συνταγή από τη δεκαετία του ’30, το ούζο Ηλιοπούλου σας καλεί να ταξιδέψετε στο χρόνο, όταν η γευστική απόλαυση ήταν συνυφασμένη με την ποιότητα. 


Συσκευασίες : Καραφάκι 200ml/ Γυαλί 700ml / Γυαλί 2L/ Pet/Γυαλί 5L










Τσίπουρο
Γνήσιο απόσταγμα, φτιαγμένο με μεράκι και αγάπη, το τσίπουρο Ηλιοπούλου έχει δυνατή γεύση και εκλεπτυσμένο άρωμα χαρίζοντας την αίσθηση του αυθεντικού. Το τσίπουρο προσφέρεται σκέτο, σε μικρά ποτηράκια ή ως συνοδευτικό σε διάφορους μεζέδες κρεατικών. Πιείτε το με καλή παρέα! 

Συσκευασίες : Καραφάκι 200ml/ Γυαλί 700ml / Γυαλί 2L/ Pet/Γυαλί 5L









Ηδύποτα
Τηρώντας πιστά τις μυστικές πατροπαράδοτες συνταγές τα ηδύποτα Ηλιοπούλου δημιουργήθηκαν για να ικανοποιήσουν κάθε απαιτητικό και ποικίλο γούστο. Η γευστική μπανάνα, το μυρωδάτο λεμόνι, το φρουτώδες πορτοκάλι, η γλυκιά φράουλα, η αρωματική μαστίχα, το απαλό τριαντάφυλλο, το πλούσιο τσέρυ, το πικάντικο γαρύφαλλο, η δροσερή μέντα, το φίνο ρόδι, η εξωτική καρύδα, χαρίζουν ξεχωριστά χρώματα, αρώματα, γεύσεις... Προσφέρονται με τον παραδοσιακό τρόπο σε ποτηράκι λικέρ μινιατούρα, ως απεριτίφ με τριμμένο πάγο, σαν επιδόρπιο μετά το φαγητό ή και στην παρασκευή κοκτέιλ. Διατίθεται σε συσκευασία των 200ml, 500ml, 700ml, 2 Λίτρων και 5 Λίτρων.








Ιωάννης Ηλιόπουλος & ΣΙΑ Ε.Ε. - 11ο ΧΛΜ ΕΟ Σπάρτης - Γυθείου, Τραπεζοντή - ΤΚ 23054 Λακωνίας. Τηλ/Fax (27310) 35609
© 2011 Ιωάννης Ηλιόπουλος & Ε.Ε. - All Rights Reserved - Email: info@spartino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου