ΣΕΛΙΔΕΣ

Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Καταγραφή και αναγνώριση Οργανώσεων παραγωγών στον γαλακτοκομικό τομέα

Καταγραφή και αναγνώριση Οργανώσεων παραγωγών στον γαλακτοκομικό τομέαΗ Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών ενημερώνει τους παραγωγούς αγελαδινού και αιγοπρόβειου γάλακτος, ότι βρίσκεται σε ισχύ η υπ’ αριθ. 2133 / 101443 / 2013 Κ.Υ.Α., που αφορά στη διαδικασία αναγνώρισης Οργανώσεων Παραγωγών και των Ενώσεών τους, καθώς και Διεπαγγελματικών Οργανώσεων.
Επίσης, αφορά και τις
διαπραγματεύσεις συμβολαίων στον τομέα του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων, για τη συγκέντρωση της προσφοράς και τη διάθεση στην αγορά των προϊόντων, που παράγονται από μέλη των ως άνω οργανώσεων.

Επισημαίνεται ότι η αναγνώριση των οργανώσεων παραγωγών πιθανόν να είναι απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής σε ορισμένα επενδυτικά προγράμματα του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Υπενθυμίζεται ότι, η συλλογική διαπραγμάτευση συμβολαίων διάθεσης γάλακτος, εξ’ ονόματος των κτηνοτρόφων – μελών, τελεί υπό την προϋπόθεση  της αναγνώρισης της Οργάνωσης Παραγωγών.

Πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμωνhttp://www.minagric.gr/images/stories/docs/agrotis/Gala/kya2133 101443 2013.pdf
και στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Σερρών στο τηλ. 23213-55203 κ. Μερτίκα Απόστολο.
ΠΗΓΗ http://www.paseges.gr/el/news/Katagrafh-kai-anagnwrish-Organwsewn-paragwgwn-ston-galaktokomiko-tomea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου