ΣΕΛΙΔΕΣ

Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Οι Κωσταρέλοι κατέβηκαν Κολωνάκι

Φωτογραφίες ΆΚΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ

Το νέο πρατήριο του οικογενειακού τυροκομείου άνοιξε πριν από λίγες εβδομάδες στο κέντρο της Αθήνας και λειτουργεί και ως deli-bar.
Λίγα λόγια για το μαγαζίAν έχετε
επισκεφτεί το πρώτο πρατήριο του τυροκομείου Κωσταρέλου στο Μαρκόπουλο, δίπλα στη μονάδα παραγωγής, θα καταλάβετε πόσο διαφέρει από το καινούργιο τους στο Κολωνάκι. Το πρώτο είναι ένα μεγάλο, αφτιασίδωτο, «εξοχικό» τυράδικο-παντοπωλείο, γεμάτο, βαρύ και ρουστίκ, το δεύτερο ένα μικροσκοπικό, ούλτρα μοντέρνο deli πόλης. Αστραφτερό και λουσάτο όπως η περιοχή. Ομως και τα δύο, όπως και όλα τους τα καταστήματα-συνολικά επτά-, έχουν ένα κοινό: την ανεπιτήδευτη «γλύκα» της οικογενειακής επιχείρησης, τη συσσωρευμένη γνώση τριών γενεών τυροκόμων. Εν ολίγοις, στον κολωνακιώτικο Κωσταρέλο δεν αισθάνεσαι ότι μπαίνεις σε «ψηλομύτικη» μπουτίκ, αλλά σε έναν οικείο χώρο για να αγοράσεις τα αναγκαία της ημέρας. Βοηθά και το ντεκόρ: ο ένας τοίχος είναι ντυμένος με ένα πλέγμα από τα μετσοβίτικα βαρέλια φέτας που χρησιμοποιούν για την ωρίμαση του τυριού, ενώ τα φωτιστικά είναι φτιαγμένα από τα μεταλλικά τσέρκια των φετοβάρελων.

Τι ψωνίζουμε Στο βάθος, τα ψυγεία με όλα τα τυριά που παράγουν: τις συγκλονιστικές φέτες τους, μαλακή και σκληρή, τα κατσικίσια, το ανθότυρο, αλλά και αλμυρή γραβιέρα και κεφαλοτύρι, και το υπέροχο μελίπαστο, ιδανικό για σαγανάκι. Σε διπλανό ψυγείο, το άλλο γκουρμέ χιτ του τυροκομείου, τα γιαούρτια τους: πρόβειο, κατσικίσιο, φουλ λιπαρών και λάιτ. Τυριά έχουν και από άλλα τυροκομεία, ενώ υπάρχει και μια βιτρίνα με μερικά από τα καλύτερα αλλαντικά της χώρας. Στις προθήκες και στα τραπέζια θα βρείτε όσπρια μικρών παραγωγών, μέλια, λάδια, ξίδια, ψωμιά, εξαιρετικά ξερά δαμάσκηνα και άλλα πολλά. Ορεξη να ’χεις να χαζεύεις.

image
image

Το καινούργιο σε αυτό το κατάστημα είναι ότι λειτουργεί και ως deli-bar. Λίγα τραπέζια εντός και δυο-τρία εκτός, όπου μπορείς να ξαποστάσεις από τη βόλτα, τη δουλειά, τα ψώνια και να απολαύσεις καλοφτιαγμένα σάντουιτς, σαλάτες, σαγανάκια, πλατό τυριών και αλλαντικών, που ετοιμάζονται εκείνη την ώρα. Για το «μενού» ο Νίκος και ο Κυριάκος Κωσταρέλος «επιστράτευσαν» τον Χρύσανθο Καραμολέγκο. Το ψωμί τους είναι από το φούρνο «Λυκαβηττός», τα υπόλοιπα, προϊόντα δικά τους και «φιλοξενούμενων» παραγωγών.  ΠΗΓΗ http://www.gastronomos.gr/magazia/8057/Oi-Kostareloi-katebikan-Kolonaki?c=15

 
Κωσταρέλος, Πατριάρχου Ιωακείμ 30-32, Κολωνάκι. Τηλ. 210-72.59.000.
Διαθέτει και delivery. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου