ΣΕΛΙΔΕΣ

Τρίτη, 8 Μαρτίου 2016

Σκελίδες Σκόρδου Γλασέ 6 Μερίδες

Υλικά:
  • 48 Σκελίδες σκόρδου (ξεφλουδισμένες)
  • 1 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 3 κουταλιές σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
  • 1/4 κουταλιάς γλυκού αλάτι.
  • Φρέσκο-αλεσμένο μαύρο πιπέρι.

Εκτέλεση:

Τοποθετήστε τις ξεφλουδισμένες σκελίδες σκόρδου και το
γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα στη μέση θερμοκρασία, ως που να έρθει στο σημείο βρασμού. Μειώστε την θερμότητα στο χαμηλό, και σιγοβράστε για 5 λεπτά. Στραγγίξετε το σκόρδο, πετώντας το γάλα (μην ξεπλύνετε το σκόρδο).
Λειώστε το βούτυρο σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα πάνω από μέτρια θερμοκρασία. Ανακατώστε και με τη ζάχαρη και το αλάτι, και προσθέστε έπειτα και τις σκελίδες σκόρδου. Ανακατώστε έτσι ώστε να βουτυρώνονται καλά οι σκελίδες. Μειώστε την θερμότητα στο χαμηλό, και συνεχίστε να μαγειρεύετε για 20-25 λεπτά ανακινώντας την κατσαρόλα συνεχώς έως ότου οι σκελίδες σκόρδου είναι εξωτερικά ομοιόμορφα γκλασαρισμένες και πολύ μαλακές στο εσωτερικό τους. Οι γκλασαρισμένες σκελίδες σκόρδου μπορούν να μαγειρευτούν μέχρι μια εβδομάδα πριν να σερβιριστούν. Πρέπει βέβαια να διατηρηθούν, καλυμμένες σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο. Θερμάνετε στη χαμηλή θερμοκρασία εκ νέου σε μια μικρή κατσαρόλα, πριν σερβιριστούν.

Αγγελική Τουλουμτζόγλουhttp://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/culture/recipes/skordaglase.html