ΣΕΛΙΔΕΣ

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟ ΕΜΝΟΣΤΟΝ

Χριστοφορίδου ΚλειώΈμνοστον : Γεύσεις και αναμνήσεις

Το εργαστήριο μας

Χειροποίητα παραδοσιακά ζυμαρικάΤα τελευταία δυο χρόνια λειτουργεί στο κέντρο της Βέροιας το εργαστήριο παραδοσιακών και χειροποίητων ζυμαρικών Έμνοστον (νόστιμο στα Ποντιακά). Βρίσκεται στην οδό Βερμίου - απέναντι από τον Ι.Ν. Αγίου Αντωνίου και πολύ κοντά στο διάσημο ρεβανί Βέροιας Χοχλιούρου -. Κοιτάζοντας μέσα στο εργαστήριο μας δεν θα δείτε -ως είθισται-  μια ομάδα από υπερήλικες κυρίες να ετοιμάζουν με ζήλο τις παραδοσιακές συνταγές τους. Θα διακρίνετε με την ποδιά και τον σκούφο της μια νέα κοπέλα την Κλειώ!

Λίγα λόγια για την Κλειώ

Stathis IoannisΜόλις  τελείωσε τις σπουδές της στο Μαθηματικό Ιωαννίνων οπλίστηκε με κουράγιο, θάρρος και επιμονή και ξεκίνησε την λειτουργία του εργαστηρίου με την παραγωγή των συνταγών που έμαθε από τις γιαγιάδες της. Παρασκευάζει η ίδια, με τα χέρια της, ακολουθώντας παραδοσιακές μεθόδους και χωρίς χημικά πρόσθετα, χυλοπίτες, τραχανάδες, κουσκούς και διάφορα άλλα ειδή ζυμαρικών όλα φτιαγμένα με τα πιο αγνά υλικά της περιοχής μας. Σπεσιαλιτέ του εργαστηριού μας τα ποντιακά (φύλλα περέκ, εβριστόν,  σιρόν) καθότι πόντια στην καταγωγή αλλά και οι πεντανόστιμες χυλοπίτες που δεν λασπώνουν και δεν σπάνε κατά το μαγείρεμα.  Σύζυγος  και συνοδοιπόρος στο όλο εγχείρημα είναι ο Γιάννης.


Λίγα λόγια για τον Γιάννη

Εργαζόταν σε κατάστημα πληροφορικής ως Πωλητής – Υπεύθυνος Καταστήματος. Όταν έκλεισε η συγκεκριμένη αλυσίδα καταστημάτων θεώρησε πως πλέον ήταν η κατάλληλη στιγμή να χρησιμοποιήσει τις γνώσεις, τις τεχνικές και την εμπειρία που είχε αποκτήσει από την δεκαετή του εργασία στο χώρο της λιανικής. Ασχολείται κυρίως με τις πωλήσεις των παραγόμενων προϊόντων και γενικά με το χτίσιμο του brand « Έμνοστον». Με την ιδιότητα του προγραμματιστή έχει υλοποιήσει το e-shop και σχεδιάζει το internet marketing της επιχειρησης (Article marketing, SEO (search engine optimization, Social media marketing).

Η παραγωγή μας

Δεν έχουμε στο εργαστήριο μας γραμμές παραγωγής, δεν ακολουθούμε τεχνικές της βιομηχανίας (όπως ξήρανση σε υψηλές θερμοκρασίες) και ως εκ τούτου δεν έχουμε και αποθήκη με προϊόντα.  Παράγουμε καθημερινά μικρές έως πολύ μικρές ποσότητες ζυμαρικών ίσα για να καλύψουμε τις παραγγελίες των πελατών μας (λιανική και Β2Β) αλλά και για τις ανάγκες στα ράφια του καταστήματος μας.  Ακολουθούμε τον παραδοσιακό τρόπο μεταποίησης για κάθε προϊόν ώστε να παράγουμε για τους πελάτες μας τις γεύσεις που γεννούν αναμνήσεις. Παράγουμε και μια σειρά από πιο εξειδικευμένες γεύσεις ζυμαρικών όπως ζυμαρικά με τσουκνίδα, με μπαχαρικά (κουρκουμάς, καπνιστή πάπρικα), και φρέσκα πολτοποιημένα λαχανικά. Περισσότερα για τις υπηρεσίες μας θα βρείτε εδώ.























































































































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου