ΣΕΛΙΔΕΣ

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

ΤΑ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΝΝΝΑΣ

Ôá Áìðåëüöõëëá ôçò ÌáñéÜííáò | Marianna's VineleavesΞεκινήσαμε πριν περίπου 15 χρόνια, λίγο από ανάγκη και περισσότερο από αγάπη για γεύσεις αγνές και παραδοσιακές. Η φήμη των προϊόντων μας γρήγορα ξεπέρασε τα όρια του στενού φιλικού και οικογενειακού κύκλου και η ποιότητά τους διαφημίστηκε από στόμα σε στόμα. Πολλές φορές χρειάστηκε να δυσαρεστήσουμε αρκετούς μια και δεν
μπορούσαμε να ικανοποιήσουμε τη ζήτηση που δημιουργήθηκε.
Σήμερα οι δραστηριότητές μας περιλαμβάνουν την καλλιέργεια των αμπελιών μας, τη μεταποίηση των αγαθών που αυτά μας δίνουν πλουσιοπάροχα και βέβαια τη διακίνησή τους. Η αγάπη μας γι αυτό που κάνουμε και η αφοσίωσή μας στην παραγωγή βιολογικών, ποιοτικών προϊόντων, όμως, παραμένουν στα ίδια υψηλά επίπεδα με το ξεκίνημά μας.
Άλλωστε το μεράκι μας και η συνεχής ποιότητα μάς έφεραν σήμερα στην κορυφή της προτίμησης των καταναλωτών αλλά και των επαγγελματιών πελατών μας όχι μόνο σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και σε πολλά μέρη στο εξωτερικό.
Σας ευχαριστούμε για την προτίμησή σας. Υποσχόμαστε να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο, ώστε να μπορείτε πάντα να απολαμβάνετε τα αγνά, ασυμβίβαστης ποιότητας προϊόντα που παράγουμε.
στορικό
Χτες...
Η ιστορία μας ξεκινά στα τέλη της δεκαετίας του '80. Η Μαριάννα Καζάκη, λάτρης της καλής μαγειρικής και των παραδοσιακών γεύσεων, ξεκινά τη συσκευασία των αμπελόφυλλων από τα αμπέλια του παππού Θανάση με τη μέθοδο της παστερίωσης ώστε να μπορεί να απολαμβάνει, εκείνη και η οικογένειά της, τη φρεσκάδα και τη νοστιμιά του μαγιάτικου αμπελόφυλλου ακόμη και μέσα στην καρδιά του χειμώνα. Έχοντας εργαστεί από πολύ μικρή ηλικία στο εστιατόριο του πατέρα της, Πάγκαλου Καζάκη, υπό την καθοδήγηση της Αρμένισσας γιαγιάς Μαρίας, ξέρει να ξεχωρίζει το νόστιμο από το άτεχνο φαγητό και να διακρίνει την ποιότητα στα προϊόντα που βάζει στο τραπέζι της.
Την ίδια εποχή ο Δημήτρης Καζάκης ασχολείται όλο και περισσότερο με τα αμπέλια του πατέρα του στη Νέα Γωνιά της Χαλκιδικής σαν μια διέξοδο από τους ρυθμούς της Θεσσαλονίκης. Άλλωστε, ποτέ δε σταμάτησε να ασχολείται με τη γη, να θερίζει τα στάρια και να φροντίζει τα αμπέλια. Έτσι, συμπληρώνεται και το εισόδημα της οικογένειας με τα έσοδα από τις εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών ποικιλίας Βικτώρια στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης. Άλλωστε, την ίδια εποχή τα παιδιά του Δημήτρη και της Μαριάννας, ο Πάγκαλος και ο Θανάσης, τελειώνουν το σχολείο και ξεκινούν τις σπουδές τους.
Ο εμφύλιος πόλεμος της Γιουγκοσλαβίας στις αρχές της δεκαετίας του '90 αποκόβει την πολύ σημαντική Γερμανική αγορά από τους Έλληνες σταφυλοπαραγωγούς λόγω της διάρκειας και του κόστους μεταφοράς του προϊόντος μέσω Αδριατικής. Συνέπεια είναι η υπερπροσφορά του προϊόντος εντός Ελλάδας και η κάθετη πτώση της τιμής του. Έτσι, οι περισσότεροι αμπελουργοί στη Βόρεια Ελλάδα είτε ξεριζώνουν τα αμπέλια τους είτε τα μπολιάζουν με ποικιλίες κρασοστάφυλου.
Τότε είναι που ο Δημήτρης, με την παρότρυνση της Μαριάννας, αποφασίζει να καινοτομήσει. Τα αμπέλια μπολιάζονται σε Σουλτανίνα επειδή το φύλλο της Σουλτανίνας (ή Σουλτάνας όπως τη λένε οι ξένοι) είναι ταυτόχρονα ανθεκτικό αλλά και μαλακό, δηλαδή ό,τι πρέπει για να γίνει ένα καλό ντολμαδάκι με ισορροπία ανάμεσα στη γεύση της γέμισης και τη νοστιμιά του φύλλου.

...σήμερα...
Η νοστιμιά των αμπελόφυλλων της οικογένειας δεν άργησε να κατακτήσει τους φίλους και τους γνωστούς. Όλοι είχαν να λένε για τα αμπελόφυλλα "της Μαριάννας", όπως συνήθιζαν να τα ονομάζουν. Δεν ήταν λοιπόν καθόλου δύσκολο να βρούμε το όνομα του προϊόντος μας. Αντίθετα, ήταν (και παραμένει) δύσκολο να ικανοποιήσουμε τη ζήτηση που υπάρχει για τα "Αμπελόφυλλα της Μαριάννας": από μόλις 500 βαζάκια που έβρασαν στον μπαξέ του πατρικού σπιτιού στη Νέα Γωνιά το 1989, σήμερα έχουμε ξεπεράσει τις 75.000 βάζα.
Ο Πάγκαλος, απόφοιτος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, συνέχισε τις σπουδές του στον τομέα φυτικής παραγωγής σε κολλέγιο της Αγγλίας. Εκεί, "μπολιάστηκε" σε έναν καινούριο τρόπο παραγωγής: τη βιολογική καλλιέργεια. Διαβλέποντας τη στροφή των καταναλωτών σε πιο υγιεινές τροφές αλλά αναγνωρίζοντας και τη μοναδική γεύση που προσφέρουν τα βιολογικά προϊόντα, η οικογένεια αποφάσισε - καινοτομώντας και πάλι - να μετατρέψει όλα τα αμπέλια της σε βιολογικά. Οι αμπελώνες Καζάκη είναι από τους πρώτους εξ ολοκλήρου βιολογικούς σε όλη την Ελλάδα.
Χρόνο με το χρόνο η παραγωγή μεγάλωνε και η φήμη των αμπελόφυλλων απλωνόταν και πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας. Το πρώτο "συσκευαστήριο", ο μπαξές του πατρικού μας, γρήγορα έδωσε τη θέση του σε ένα μικρό κτήριο το 1996. Σύντομα και αυτό ήταν ανεπαρκές. Έτσι, το 1999 το αρχικό κτήριο επεκτάθηκε και το 2003 επεκτάθηκε κι άλλο. Σήμερα, οι χώροι παραγωγής, αποθήκευσης και τα γραφεία των εγκαταστάσεών μας καταλαμβάνουν πάνω από 2000 τ.μ.
Παράλληλα, ο αυξημένος όγκος παραγωγής αλλά και οι απαιτητικές αγορές στις οποίες απευθυνόμαστε επέβαλαν την οργάνωση και τήρηση ενός αυστηρού συστήματος διασφάλισης ποιότητας προσαρμοσμένου στις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες μας. Έτσι, το 2004 εφαρμόσαμε και πιστοποιηθήκαμε κατά HACCP για τις διαδικασίες παραγωγής που εφαρμόζουμε.

...αύριο
Τα "Αμπελόφυλλα της Μαριάννας" αλλά και τα υπόλοιπα προϊόντα της οικογένειας Καζάκη είναι πλέον ευρύτατα γνωστά σε όλη την Ελλάδα ενώ σιγά σιγά επεκτείνονται και στο εξωτερικό.  Ήδη τα προϊόντα μας δίνουν το παρόν στην Αγγλία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά, ενώ γίνονται επαφές για εξαγωγές και σε άλλες χώρες.
Παράλληλα, εμπλουτίζουμε τη γκάμα των προϊόντων μας ώστε να προσφέρουμε στους πελάτες μας όλα όσα απλόχερα μας δίνουν τα αμπέλια μας. Έτσι, πλέον διαθέτουμε από τις ανοιξιάτικες αμπελοκορφάδες μέχρι το χειμωνιάτικο τσίπουρο και από τα μαγιάτικα αμπελόφυλλα μέχρι το πετιμέζι του Σεπτέμβρη, ενώ ο κατάλογος συμπληρώνεται με σταφίδα Σουλτανίνας, ρετσέλι σύκο και κολοκύθι, κομπόστα, γλυκό του κουταλιού και μαρμελάδα σταφύλι.
Δε σταματούμε όμως εδώ. Το νέο μας προϊόν είναι τα ντολμαδάκια της Μαριάννας. Τα ντολμαδάκια μας ενσωματώνουν τη μυστική συνταγή της γιαγιάς Μαρίας και το πρωτοποριακό πνεύμα της Μαριάννας. Έτσι, συνδυάζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η παραδοσιακή γεύση με την καινοτομία της μεθόδου παρασκευής (όρθια τοποθέτηση των ντολμάδων ώστε να μην ανοίγουν κατά το βράσιμο). Εφαρμόζοντας πάντα τις αυστηρότερες διαδικασίες υγιεινής και τηρώντας ευλαβικά το σύστημα διασφάλισης ποιότητας, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στην Ελληνίδα νοικοκυρά τις πατροπαράδοτες γεύσεις που γνωρίζει, τη φροντίδα και την αγάπη που θέλει να δίνει στην οικογένειά της, αλλά και το χρόνο για να τα απολαύσει.
Οι άνθρωποι
Όλα τα προϊόντα μας αποτελούν το αποτέλεσμα της συνεχούς φροντίδας της οικογένειας Καζάκη. Οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από τις αγαπημένες σας γεύσεις είναι:
η Μαριάννα
Η μάνα μας είναι ο εμπνευστής της στροφής αυτής της μικρής οικοτεχνίας προς τα προϊόντα καθημερινής χρήσης που απευθύνονται στην ελληνίδα μαγείρισσα και τη μεσογειακή κουζίνα γενικότερα. Ξεκινώντας από την ανάγκη για αγνές, εύγεστες και ταυτόχρονα φρέσκες πρώτες ύλες στο τραπέζι των αγαπημένων της ολόκληρο το χρόνο, αξιοποίησε τις παλιές πατροπαράδοτες συνταγές διατήρησης υλικών, το αποτέλεσμα των οποίων έχετε καθημερινά στο τραπέζι σας.
ο Δημήτρης
Ο πατέρας μας, με πολυετή εμπειρία στην καλλιέργεια της γης, στάθηκε ο άγρυπνος σύμβουλος του νέου αίματος της οικογενειακής αυτής επιχείρησης, διαθέτοντας τα πλούσια βιώματά του στη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων μας από τη στιγμή του φυτέματος των πρώτων ριζών μέχρι τη συγκομιδή και τη συσκευασία των προϊόντων μας.
ο Πάγκαλος
Ο Πάγκαλος εισήγαγε τη βιολογική καλλιέργεια στις αμπελουργικές ασχολίες της οικογένειας. Απόφοιτος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής της Θεσσαλονίκης, πήρε το πτυχίο γεωπονίας από το Writtle College της Αγγλίας και στη συνέχεια επέστρεψε στη Νέα Γωνιά για να εφαρμόσει τις σύγχρονες μεθόδους αμπελοκαλλιέργειας. Βλέποντας με διορατικότητα το μέλλον της βιολογικής καλλιέργειας και διαπιστώνοντας τη φτώχεια της ελληνικής αγοράς σε αγνά ποιοτικά προϊόντα, έστρεψε την παραδοσιακή οικογενειακή αμπελουργία σε νέους στόχους.
και ο Θανάσης
Ο Θανάσης, με πλούσια εμπειρία ως στέλεχος marketing μεγάλων εταιριώνείναι υπεύθυνος για το σύστημα διασφάλισης ποιότητας και ιχνηλασιμότητας ISO 22000:2005 και το δίκτυο πωλήσεωνκαθώς και για τις ενέργειες marketing.
Αμπελόφυλλα της Μαριάννας
Αμπελόφυλλα της Μαριάννας | Marianna's GrapeleavesΉδη από τα τέλη της δεκαετίας του '80 η Μαριάννα μάζευε και συσκεύαζε για τις δικές της ανάγκες μερικά αμπελόφυλλα κάθε άνοιξη. Σιγά σιγά η παραγωγή μεγάλωνε για να ικανοποιήσει και τις ανάγκες συγγενών και φίλων. Η συστηματική παρασκευή και διάθεση στο εμπόριο ξεκίνησε την άνοιξη του 1995 μετά από παρότρυνση των γνωστών της.
Μια παραγωγή 500 βάζων των 400 γραμμαρίων ήταν αρκετή για να γίνει γνωστή η ανώτερη ποιότητα τους στον κόσμο της καλής Ελληνικής κουζίνας.
Ξεκινώντας από τις κουζίνες των καλύτερων εστιατορίων και εταιριών catering, Τα Αμπελόφυλλα Της Μαριάννας έγιναν ανάρπαστα από την πρώτη στιγμή. Η ζήτηση πολλαπλασιάσθηκε και η ανάγκη ικανοποίησης του καταναλωτικού κοινού, χρόνο με το χρόνο, μεγάλωνε.
Στην ξεχωριστή ποιότητα του προϊόντος ήρθε να προστεθεί το 1997 η ιδιότητα του βιολογικού. Με ξεχωριστή φροντίδα και αποχή από χημικά φυτοφάρμακα και λιπάσματα, Τα Αμπελόφυλλα Της Μαριάνναςέγιναν καλύτερα από ποτέ.

Παραγωγή
Τα Αμπελόφυλλα Της Μαριάννας προσφέρονται στον καταναλωτή συσκευασμένα σε παστεριωμένα γυάλινα βάζα των 400 και 200 γραμμαρίων. Συλλέγονται στα αμπέλια της οικογένειας Καζάκη από ειδικευμένο συνεργείο και μεταφέρονται αμέσως στο συσκευαστήριο.
Εκεί γίνεται η αφαίρεση των στελεχών (κοτσάνι) των φύλλων, το ζύγισμα, το πακετάρισμα σε ρολά και η προσεκτική συσκευασία στα βάζα με την άλμη. Στη συνέχεια παστεριώνονται, περνούν από τον τελικό έλεγχο, τοποθετείται η ετικέτα και τα βαζάκια μπαίνουν στα χαρτοκιβώτια.
Η όλη διαδικασία, από τη συλλογή στο αμπέλι μέχρι την παστερίωση, ολοκληρώνεται μέσα σε λίγες ώρες, ώστε να έχετε στο πιάτο σας ολόκληρη τη φρεσκάδα του μαγιάτικου αμπελόφυλλου.

Περιγραφή - Συσκευασίες
Τα Αμπελόφυλλα Της Μαριάννας, στραγγισμένου βάρους 400 γραμμαρίων, περιέχουν περίπου 120 αμπελόφυλλα, τα οποία είναι συσκευασμένα σε γυάλινα βάζα χωρητικότητας ενός λίτρου και σε χαρτοκιβώτια των 12 βάζων.
Η μικρότερη συσκευασία, στραγγισμένου βάρους 200 γραμμαρίων, περιέχει περίπου 60 αμπελόφυλλα, συσκευασμένα σε βάζα χωρητικότητας 500 ml και σε χαρτοκιβώτια των 15 βάζων.

Πιστοποίηση - Ποιοτικός Έλεγχος
Τα Αμπελόφυλλα Της Μαριάννας, ελέγχονται τακτικά από το εργαστήριο αναλύσεωνFoodlab και πιστοποιούνται ως βιολογικά από τη Βιο-Ελλάς (πρώην Σύλλογος Οικολογικής Γεωργίας Ελλάδας (Σ.Ο.Γ.Ε.).
Από τη σοδειά 2005, το συσκευαστήριό μας και οι διαδικασίες που ακολουθούμε είναι πιστοποιημένα κατά HACCP. 
Ντολμαδάκια της Μαριάννας
Τα Ντολμαδάκια της Μαριάννας είναι το πλέον πρόσφατο προϊόν της Μαριάννας Καζάκη. Η παρασκευή τους ξεκίνησε μόλις το χειμώνα του 2005, μετά από φορτική πίεση φίλων και γνωστών που ήθελαν να μπορούν να απολαμβάνουν την αυθεντική γεύση χωρίς κόπο.
Η πρώτη δοκιμαστική παρτίδα έγινε ανάρπαστη σε κατάστημα delicatessen στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Έτσι, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη συνεχή παραγωγή του προϊόντος.
Η ξεχωριστή ποιότητά του οφείλεται φυσικά το γεγονός ότι παράγονται με ταΑμπελόφυλλα Της Μαριάννας αλλά και πάντα σύμφωνα με την πετυχημένη συνταγή της Μαριάννας. Τα ντολμαδάκια της Μαριάννας είναι ντολμαδάκια χωρίς κιμά.
Τα Ντολμαδάκια της Μαριάννας παράγονται καθημερινά στις εγκαταστάσεις του Αμπελουργικού Οίκου Καζάκη στη Νέα Γωνιά της Χαλκιδικής. Τα συστατικά έρχονται κάθε μέρα με ξεχωριστές παραλαβές, ώστε να είναι πάντα φρέσκα, ενώ ο χυμός λεμονιού είναι φρεσκοστυμμένος. Τα Ντολμαδάκια της Μαριάννας δεν περιέχουν κανένα συντηρητικό.

Τι σημαίνει "ντολμαδάκι γιαλαντζί";
Οι λέξεις είναι τούρκικες και, στην κυριολεξία τους, σημαίνουν "ψεύτικο (γιαλαντζί) γεμιστό (ντολμά)". Ντολμά είναι το γεμιστό - κάτι που είναι κούφιο και το γεμίζουμε. Επειδή λοιπόν το ντολμαδάκι δεν είναι ένα κούφιο αμπελόφυλλο που γεμίζει με το ρύζι και τα υπόλοιπα καρυκεύματα αλλά - αντίθετα - η τυλιγμένη γέμιση, ονομάζεται "ψεύτικο γεμιστό" ή στα τουρκικά, γιαλαντζί ντολμά.

Περιγραφή - Συσκευασίες
Τα κατεψυγμένα Ντολμαδάκια της Μαριάννας διατίθενται σε πρακτική συσκευασία των 500 γραμμαρίων (περίπου 40 ντολμαδάκια - 4 μερίδες), σε στρογγυλό τάπερ κατάλληλο για τρόφιμα κλεισμένα αεροστεγώς. Αυτή η πρακτική ποσότητα είναι ό,τι πρέπει για το οικογενειακό τραπέζι και δίνει περίπου 1 κιλό βρασμένα ντολμαδάκια.
Η οικογενειακή συσκευασία Ντολμαδάκια της Μαριάννας περιέχει περίπου 60 ντολμαδάκια (6 μερίδες), ή 800 γραμμάρια. Με τη μοναδική εφευρετικότητα της Μαριάννας, τα ντολμαδάκια τοποθετούνται όρθια, ώστε με μια απλή κίνηση να τα αναποδογυρίζετε σε κατσαρολάκι αντίστοιχης διαμέτρου (19 cm). Έτσι, τα ντολμαδάκια σας δεν κολλάνε στο κατσαρολάκι αλλά ούτε και ξετυλίγονται.
Παράλληλα, διατίθεται επαγγελματική συσκευασία των 1700 γραμμαρίων (περίπου 130 ντολμαδάκια ή 13 μερίδες).
Τα Ντολμαδάκια της Μαριάννας είναι έτοιμα με 20 λεπτά βράσιμο σε σιγανή φωτιά. Το μόνο που χρειάζεται να προσθέσετε είναι νερό, λάδι και λεμόνι, και είναι έτοιμα!

Πιστοποίηση - Ποιοτικός Έλεγχος
Όλα τα προϊόντα μας ελέγχονται τακτικά από το εργαστήριο αναλύσεων Foodlab και πιστοποιούνται, όταν είναι βιολογικά, από τη Βιο-Ελλάς. Παράλληλα, τα βιολογικά ντολμαδάκια που παράγουμε δημιουργούνται με χρήση αποκλειστικά βιολογικών συστατικών, πιστοποιημένων από τους αρμόδιους φορείς.
Από τη σοδειά 2005, το συσκευαστήριό μας και οι διαδικασίες που ακολουθούμε είναι πιστοποιημένα κατά HACCP. Από την άνοιξη 2008 τίθεται σε εφαρμογή το σύστημα διασφάλισης ποιότητα ISO 22000, το οποίο υπολογίζουμε ότι θα πιστοποιηθεί το καλοκαίρι του 2008.  
Χειροποίητο Φύλλο για Πίτες της Μαριάννας
Φύλλο για Πίτες της Μαριάννας | Phyllo for Marianna's PiesΤο Χειροποίητο Φύλλο για Πίτες της Μαριάννας αποτελεί το τελευταίο κατεψυγμένο προϊόν του Αμπελουργικού Οίκου Καζάκη καθώς παρουσιάστηκε στην αγορά στις αρχές του 2016.
Παραγωγή
Τα χειροποίητα Φύλλα για Πίτες Της Μαριάννας παράγονται από το συνεταιρισμό γυναικών της Νέας Γωνιάς "Οι Γωνιάτισες", χρησιμοποιώντας τις συνταγές της Μαριάννας Καζάκη και υπό τη συνεχή επίβλεψή της. Το φύλλο παράγεται καθημερινά και είναι απλωμένο στο χέρι, με τον κλασσικό πλάστη (ή βέργα).  Κάθε Φύλλο για Πίτα της Μαριάννας παράγεται με το Αλεύρι Εκλεκτό, από τους Κυλινδρόμυλους Χαλκιδικής και φυτική μαργαρίνη ιταλική παρασκευής.
Συσκευασία
Τα Φύλλα για Πίτα Της Μαριάννας έχουν καθαρό βάρος κατά τη συσκευασία 600 γραμμάτια ενώ κάθε συσκευασία περιέχει 2 φύλλα μεγέθους μεγάλου ταψιού. Είναι τοποθετημένα σε σακούλα κλεισμένη αεροστεγώς, πριν τοποθετηθούν στη χάρτινη συσκευασία τους. Κάθε Φύλλο είναι τυλιγμένο σε ρολό και απαιτεί απλή απόψυξη μέσα στη συσκευασία της πριν τη χρήση. Φυσικά, όπως όλα τα προϊόντα του Αμπελουργικού Οίκοι Καζάκη, δεν περιέχει συντηρητικά ή άλλα χημικά πρόσθετα.
Οι Πίτες της Μαριάννας
Πίτες της Μαριάννας | Marianna's PiesΟι Πίτες της Μαριάννας αποτελούν το τελευταίο κατεψυγμένο προϊόν του Αμπελουργικού Οίκου Καζάκη. Παρουσιάστηκαν στην αγορά στις αρχές του 2010 και έχουν ήδη κερδίσει την προτίμηση των καταναλωτών.
Παραγωγή
Οι Πίτες Της Μαριάννας παράγονται από το συνεταιρισμό γυναικών της Νέας Γωνιάς "Οι Γωνιάτισες", χρησιμοποιώντας τις συνταγές της Μαριάννας Καζάκη και υπό τη συνεχή επίβλεψή της. Το φύλλο παράγεται καθημερινά και είναι απλωμένο στο χέρι, ενώ η γέμιση ετοιμάζεται με τα πιο φρέσκα υλικά και με τις πατροπαράδοτες συνταγές.  Κάθε Πίτα της Μαριάννας παράγεται με τα αγνότερα, ελληνικής παραγωγής, υλικά όπως το Αλεύρι Εκλεκτό, από τους Κυλινδρόμυλους Χαλκιδικής, και τη γνήσια, ολόκληρη Φέτα ΜΕΒΓΑΛ.
Συσκευασία
Οι Πίτες Της Μαριάννας έχουν καθαρό βάρος κατά τη συσκευασία 1 κιλό. Είναι τοποθετημένες σε βολικό ταψάκι αλουμινίου και σε σακούλα κλεισμένη αεροστεγώς, πριν τοποθετηθούν στη χάρτινη συσκευασία τους. Κάθε Πίτα είναι χαραγμένη σε 15 κομμάτια, ενώ μπαίνει κατευθείαν στο φούρνο, χωρίς να χρειάζεται απόψυξη ή προθέρμανση του φούρνου. Επίσης, δεν απαιτείται επάλειψη με αυγό, βούτυρο ή κάτι άλλο. Φυσικά, όπως όλα τα προϊόντα του Αμπελουργικού Οίκοι Καζάκη, δεν περιέχει συντηρητικά ή άλλα χημικά πρόσθετα.
Γεύσεις
Η πρώτη φουρνιά περιλαμβάνει τις ακόλουθες γεύσεις:
- Τυρόπιτα της Μαριάννας με ολόκληρη Φέτα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ)
- Σπανακοτυρόπιτα της Μαριάννας με φρέσκο σπανάκι και Φέτα ΠΟΠ
- Σπανακόπιτα (νηστίσιμη) της Μαριάννας με φρέσκο σπανάκι και μυρωδικά
- Πρασοτυρόπιτα της Μαριάννας με τραγανό πράσο και Φέτα ΠΟΠ
- Πρασόπιτα (νηστίσιμη) της Μαριάννας
- Κολοκυθόπιτα της Μαριάννας με γλυκιά, πορτοκαλί κολοκύθα
Και πλέον και τις ακόλουθες γεύσεις:
- Κασερόπιτα της Μαριάννας με γνήσιο Κασέρι ΠΟΠ
- Αλμυρή Κολοκυθόπιτα της Μαριάννας με κολοκύθα και Φέτα ΠΟΠ
- Κιμαδόπιτα της Μαριάννας με ανάμικτο φρεσκοκομμένο κιμά
- Μελιτζανόπιτα της Μαριάννας με γέμιση από το παραδοσιακό Χιουνκάρ Μπεγεντί
- Κρεμόπιτα της Μαριάννας με γλυκιά κρέμα από σιμιγδάλι και φρέσκο γάλα
- Κουρού με Τυρί της Μαριάννας με ζύμη κουρού και ολόκληρη Φέτα ΠΟΠ
Δοκιμάστε το νέο μας προϊόν: Φύλλο για Πίτες Μαριάννας και δημιουργήστε τη δική σας μοναδική πίτα!
Αμπελοκορφές της Μαριάννας
Οι αμπελοκορφές (ή αμπελοκορφάδες) είναι οι μικρές έλικες που χρησιμοποιεί το αμπέλι για να αναρριχηθεί στα στηρίγματα που βρίσκει. Βέβαια, στις μέρες μας αυτά τα στηρίγματα δεν είναι άλλα από τα σύρματα που βάζουν οι αμπελουργοί για να στηριχθούν τα κλήματα. Έτσι, η χρησιμότητα των αμπελοκορφών είναι από μικρή έως αμελητέα για την ανάπτυξη του αμπελιού.
Για το λόγο αυτό, εμείς κορφολογούμε τα αμπέλια μας και, αντί να πετάξουμε τις κορυφές που μαζεύουμε, τις κάνουμε ένα γευστικότατο τουρσί σε αλάτι και ξίδι για να συντροφεύουν το ούζο ή το τσίπουρό σας ή ακόμη να διακοσμήσουν τις σαλάτες σας.
Παραγωγή
Οι κορυφές συλλέγονται την άνοιξη, όταν ακόμα είναι τρυφερές, παράλληλα με τα αμπελόφυλλά μας από τους βιολογικούς αμπελώνες μας. Την ίδια μέρα συσκευάζονται σε μίγμα από αλάτι και ξίδι (σαλαμούρα) σε μικρά βαζάκια των 50 και των 100 γραμμαρίων.
Πιστοποίηση - Ποιοτικός Έλεγχος
Όλα τα προϊόντα μας ελέγχονται τακτικά από το εργαστήριο αναλύσεων Foodlab και πιστοποιούνται ως βιολογικά από τη Βιο-Ελλάς (πρώην Σύλλογος Οικολογικής Γεωργίας Ελλάδας (Σ.Ο.Γ.Ε.).
Από τη σοδειά 2005, το συσκευαστήριό μας και οι διαδικασίες που ακολουθούμε είναι πιστοποιημένα κατά HACCP. 
Στοιχεία επικοινωνίας
Καζάκης Ε.Π.Ε.
1ο χλμ. οδού Νέας Γωνιάς - Νέας Καλλικράτειας
63080 Καλλικράτεια

τηλ: 23 99 02 04 50
fax: 23 99 02 04 51
Ώρες λειτουργίας: 08:00 - 15:00
email: info@ntolmadakia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου