ΣΕΛΙΔΕΣ

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ...ΤΟ ΚΕΛΑΡΙ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ

Σύντομο ιστορικό της Ιεράς Μονής
Ταλιατέλες με γάλα & αυγά
Η Ιερά Μονή των Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ του Σαρώφ βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό Τρίκορφο
του νομού Φωκίδος. Πρόκειται για μία νεοσύστατη μονή, κτήτωρ και ιδρυτής της οποίας είναι ο Γέροντας
Νεκτάριος Μουλατσιώτης, ο οποίος, πριν από 30 χρόνια, το έτος 1984, ήρθε σε αυτόν εδώ τον τόπο και
ξεκίνησε την ανέγερσή της, με την ευλογία του μητροπολίτου Φωκίδος κυρού Χρυσοστόμου. 

Το ξεκίνημα έγινε και αρχικά τον ακολούθησαν άλλοι δύο μοναχοί, με
τους οποίους σύστησε την
πρώτη  μικρή αδελφότητα και, κατόπιν, η μονή επανδρώθηκε με τους υπολοίπους αδελφούς. Σήμερα αριθμεί
18 μοναχούς.

Αρτύσιμα Ζυμαρικά

Τα αρτύσιμα ζυμαρικά παράγονται -κυρίως-από τις μοναχές της Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου στο Τρίκορφο Φωκίδος από δικά τους αγνά υλικά.
Τα ζυμαρικά παρασκευάζονται από χωριάτικα αυγά και φρέσκο αγελαδινό γάλα, που παράγουν οι ίδιες οι μοναχές, αλεύρι, σιμιγδάλι και στον τραχανά ξινόγαλο & γιαούρτι.
Τα αγνά υλικά που χρησιμοποιούνται δίνουν στα ζυμαρικά μια μοναδική γεύση που όμοια τους δεν θα βρείτε εύκολα. Βράζουν σε λιγότερο από 10'.


Όσπρια

Όσπρια ελληνικής παραγωγής από τις εύφορες περιοχές της Θεσσαλίας και της Βορείου Ελλάδας. Αρίστης ποιότητας, βραστερά και νόστιμα. 

Οίνος και Τσίπουρο

Κόκκινος και λευκός ξηρός οίνος για να σας συντροφεύει στο γεύμα σας καθώς, επίσης, και τσίπουρο για να συνοδεύει τα ορεκτικά σας.  
Η γεύση, τόσο του λευκού όσο και του ερυθρού οίνου, είναι μοναδική καθώς παράγονται χωρίς χρωστικές ουσίες και συντηρητικά. Το τσίπουρο παρασκευάζεται με τον παραδοσιακό τρόπο, χωρίς γλυκάνισο.
Επίσης, μπορείτε να βρείτε ερυθρό οίνο συσκευασμένο σε γυάλινη φιάλη για τις επίσημες στιγμές σας αλλά, και γλυκό ερυθρό οίνο -το γνωστό νάμα- για την ποσφορά σας στη Θεία Λειτουργία.


Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο είναι ανωτέρας κατηγορίας που παράγεται απ' ευθείας από ελίες και μόνο με μηχανικές μεθόδους. Είναι Κορωνέικης ποικιλίας, έξτρα παρθένο, με μηδέν οξέα, χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα

Βότανα

Το είδος των βοτάνων είναι ένα είδος που ευδοκιμεί στη χώρα μας. Κάποια βότανα γίνονται ρόφημα, κάποια μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη μαγειρική για να νοστιμίσουν τα φαγητά.
Το κάθε βότανο έχει και θεραπευτικές ιδιότητες και βοηθάνε στην σύντομη ανάρρωση από την γρίπη ενώ θωρακίζουν τον οργανισμό εναντίον των ασθενειών.
Όλα τα βότανα συλλέγονται από την ελληνική ύπαιθρο.



Μελισσοκομικά προϊόντα

Αγνά μελισσοκομικά προϊόντα! Μέλι θυμαρίσιο, μέλι ελάτου, μέλι δάσους (από διάφορα δέντρα και άνθη του δάσους), γύρη και βασιλικός πολτός.
Τα προϊόντα είναι αγνά χωρίς πρόσθετα και χρωστικές ουσίες, χωρίς να νοθεύονται.


Γλυκά Κουταλιού

Τα γλυκά κουταλιού παράγονται από φρέσκα φρούτα της ελληνικής γης. Δεν περιέχουν συντηρητικά, πρόσθετα και χρωστικές ουσίες. 
Παρασκευάζονται με τον παραδοσιακό τρόπο και συντηρούνται από το σιρόπι που παρασκευάζεται από ζάχαρη και νερό δίχως άλλα συντηρητικά.


Μαρμελάδες

Μαρμελάδες σπιτικές, παραδοσιακές από αγνά υλικά. Παράγονται από φρέσκα φρούτα της ελληνικής γης χωρίς συντηρητικά, πρόσθετα και χρωστικές ουσίες.


Χυμοί

Οι χυμοί παρασκευάζονται από φυσικό χυμό φρούτων που παράγονται στην Ελλάδα και συμπυκνώνονται με νερό και ζάχαρη για να συντηρούνται περισσότερο.


Γαλακτοκομικά προϊόντα & Αλλαντικά

Τα αλλαντικά παρασκευάζονται από χοίρους και αγριόχοιρους ελευθέρας βοσκής και τα γαλακτοκομικά προϊόντα παράγονται από φυσικό γάλα προβάτων και εριφίων, επίσης, ελευθέρας βοσκής. 
Δεν έχουν συντηρητικά και πρόσθετα.
Η γεύση τους είναι μοναδική και μας ταξιδεύει στα χωριά της χώρας μας.
Τα αυγά παράγονται από κότες ελευθέρας βοσκής.
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ, ΔΕΝ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΣ.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου