ΣΕΛΙΔΕΣ

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Άκαρπη συνάντηση αγροτών - Τρύφωνα Αλεξιάδη

Αγροτικές ΕιδήσειςΜε γενικές υποσχέσεις για αναγνώριση δαπανών κατά τον προσδιορισμό του φορολογητέου εισοδήματος αποχώρησαν από τη σημερινή συνάντηση που είχαν  με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη οι εκπρόσωποι του συντονιστικού οργάνου της Πανελλήνιας Πρωτοβουλίας Αγροτών και Κτηνοτρόφων. 
Οπως δήλωσε αμέσως μετά ο συντονιστής της αντιπροσωπείας των αγροτών,  Θεόδωρος Παπακωνσταντίνου, ο αναπληρωτής υπουργός τους μίλησε για τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης που απορρέουν από το τρίτο Μνημόνιο για την αύξηση των συντελεστών φορολόγησής τους, χωρίς να
απαντήσει θετικά σε κάποιο από τα αιτήματά τους. Πιο αναλυτικά, ο κ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε στο ότι η αύξηση του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο από τα 66 στα 200 ευρώ ανά χιλιόλιτρο, έχει ήδη εκδοθεί η πρώτη ενημερωτική εγκύκλιος. Το θέμα του αφορολογήτου των αγροτικών αποζημιώσεων και επιδοτήσεων έχει, επίσης, λυθεί με την κατάργηση των ευνοϊκών διατάξεων της άνοιξης και το μόνο που μένει σε εκκρεμότητα είναι η αύξηση του φορολογικού συντελεστή από το 13% στο 20% και στη συνέχεια στο 26%.
Αυτό που διευκρίνισε ο Τ. Αλεξιάδης στους αγρότες, είναι ότι το 20% θα αφορά στη χρήση του 2016 που θα εκκαθαριστεί το 2017, αφήνοντας ανοικτό πάντως το ενδεχόμενο για αναγνώριση περισσότερων εκπιπτόμενων δαπανών που σε πολλές περιπτώσεις καλύπτουν το 50%-60% του κόστους παραγωγής. Ωστόσο, αυτό προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών, όπως επίσης το αίτημα των αγροτών να τους αναγνωρίζεται κάποιο μικρό αφορολόγητο, που σήμερα δεν προβλέπεται.
«Θα το παλέψουμε και θα το πετύχουμε», δήλωσε από την πλευρά του ο Θεόδωρος Παπακωνσταντίνου, σχετικά με την αναγνώριση των δαπανών από πλευράς υπουργείου Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι θα ενημερώσει και τις υπόλοιπες αγροτικές ομοσπονδίες σχετικά με τα αποτελέσματα της συνάντησης προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τη συνέχιση ή όχι των κινητοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.http://www.agrocapital.gr/Category/News/Article/17703/akarpi-synantisi-agrotwn----tryfwna-alexiadi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου