ΣΕΛΙΔΕΣ

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ...ΧΡΥΣΕΛΙΑ

oil_extra2productsΤο Όνομα 
Πολύτιμο και ευγενές, το «χρυσό» εκφράζει ιδανικά τόσο το χρώμα της ελιάς όσο και το χρόνο της συγκομιδής.
Από τη μια, το χαρακτηριστικό χρυσοπράσινο χρώμα, που μας ταξιδεύει απευθείας στα παιδικά μας χρόνια, και από την άλλη, η χρυσή στιγμή της ελιάς, η ώρα της συγκομιδής. Είναι ακριβώς εκείνη η στιγμή της ωρίμανσης που εγγυάται ότι ο καρπός θα αποδώσει τα μέγιστα σε
γεύση, άρωμα και θρεπτικά συστατικά.
Στη συνέχεια, μια σειρά από χημικές αναλύσεις και οργανοληπτικές εξετάσεις από εξειδικευμένους επιστήμονες και έμπειρους δοκιμαστές επιβεβαιώνουν ότι οι καρποί που έδωσαν το ελαιόλαδο «Χρυσελιά» συλλέχθηκαν πράγματι τη«χρυσή στιγμή».

Το Σύμβολο
Η ιστορία του ελαιόδενδρου και ο ρόλος του στη μεσογειακή διατροφή χάνονται στα βάθη του χρόνου.
Τις πρώτες γραπτές πληροφορίες για την εκμετάλλευση της ελιάς μας δίνουν οι διάσημες πινακίδες της Γραμμικής Β
τα πρώτα γραπτά μνημεία της ελληνικής γλώσσας, που ανακαλύφθηκαν στην Κνωσό, την Πύλο και τις Μυκήνες. 
Η Γραμμική Β, η πρώτη γραφή της ελληνικής γλώσσας, χρησιμοποιήθηκε σε όλη τη διάρκεια της μυκηναϊκής περιόδου(17ος-13ος αι. π.Χ.).
Η αποκρυπτογράφηση των ιδεογραμμάτων αυτής της γραφής μας έδωσε πολύτιμες πληροφορίες για τη χρήση του ελαιόλαδου στην καθημερινή ζωή και τις θρησκευτικές τελετές, καθώς και το ρόλο του στο εμπόριο και τις βιοτεχνικές ασχολίες.
Το ιδεόγραμμα του ελαιόδενδρου το συναντάμε στις πινακίδες της Γραμμικής Α, αλλά ο σαφής διαχωρισμός μεταξύ του δέντρου, του ελαιόλαδου και του καρπού γίνεται για πρώτη φορά στις μυκηναϊκές πινακίδες της Γραμμικής Β.ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
Με οξύτητα μικρότερη από 0,8%, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και χωρίς καμία χημική επεξεργασία, το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο είναι ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς, η πιο premium κατηγορία ελαιόλαδου. Διατηρώντας ακέραια όλα ταπολύτιμα συστατικά, το χαρακτηριστικό φρουτώδες άρωμα και την έντονη γεύση του καρπού κατά την ώρα της συγκομιδής, έχει κερδίσει επάξια μια ισχυρή θέση στον παγκόσμιο χάρτη της υψηλής γαστρονομίας.
Το εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο είναι κατάλληλο για κάθε μαγειρική χρήση, αλλά αν θέλετε να απολαύσετε τη γευστική και αρωματική υπεροχή του στο μέγιστο, χρησιμοποιήστε το σε σαλάτες, βραστά λαχανικά, ωμά ψάρια ή κρέατα(όπως το carpaccio), μαρινάδες και τέλος στις σούπες (προσθέτοντάς το στο τέλος του μαγειρέματος).
ΚΛΑΣΙΚΟ
Προέρχεται από ανάμειξη εξευγενισμένου (ραφιναρισμένου) ελαιόλαδου με παρθένο και χαρακτηρίζεται από χαμηλή οξύτητα (μικρότερη από 0,8%), απαλή γεύση και διακριτικό άρωμα. Λόγω της απαλότητάς του, θεωρείται ιδανικό για διάφορες μαγειρικές χρήσεις. Θεωρείται εξαιρετική επιλογή για το τηγάνι καθώς και για ελαφριές συνταγές, όπου το ζητούμενο είναι να μην επισκιαστούν τα βασικά υλικά από ένα έντονο άρωμα (π.χ., μαγιονέζα).
oil_klasiko1
Κλασικό Ελαιόλαδο 1lt.
oil_klasiko2
Κλασικό Ελαιόλαδο 2lt.
oil_klasiko5

Στοιχεία Επικοινωνίας

Αιγέα 64
194 00 Κορωπί
Τηλ.: 210 5694512-5
Fax: 210 5622182
e-mail: info@kore.gr   http://www.xriselia.gr/








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου