Χαλβάς Λουκάς
Από το 1945 το εργαστήρι παραγωγής παραδοσιακού χειροποίητου χαλβά "Λουκάς" δραστηριοποιείται στο χώρο της παραγωγής παραδοσιακού χαλβά και καρυδόπαστου. Ιδρυτές της επιχείρησης ήταν ο Λουκάς Ν. Ιωάννης (1912) και ο Λουκάς Ν. Γεώργιος (1907) γεννημένοι και οι δύο στην ΚΩΝ/ΠΟΛΗ από Έλληνες γονείς.
Ο ΧΑΛΒΑΣ είναι ένα προϊόν με μεγάλη ΔΙΑΘΡΕΠΤΙΚΗ αξία. Αυτό οφείλεται στο
μεγάλο ποσοστό ταχινιού που περιέχει. Το ταχίνι παράγεται με φυσική διαδικασία άλεσης από το σουσάμι ,όπως ακριβώς γίνεται με το ελαιόλαδο.
Το σησάμι είναι γνωστό και στον αρχαίο κόσμο για την αξία του.
Οι αρχαίοι Έλληνες στρατιώτες ,είχαν πάντοτε μαζί τους σπόρους από σουσαμι, για να παίρνουν ψηλή ενέργεια σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
Οι αρχαίοι Έλληνες στρατιώτες ,είχαν πάντοτε μαζί τους σπόρους από σουσαμι, για να παίρνουν ψηλή ενέργεια σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
Το σουσάμι περιέχει 20% πρωτεΐνες ,εύπεπτες και πλούσιες σε αμινοξέα καλύτερες ποιότητας από άλλες φυτικές τροφές.
Οι Υδατάνδρακες αποτελούν περίπου το 15%-20% του σησαμιού
Το σησάμι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε .Έχει 250% περισσότερη βιταμίνη Ε από το ελαιόλαδο.
Το σησάμι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε .Έχει 250% περισσότερη βιταμίνη Ε από το ελαιόλαδο.
Χάρις στην αντιοξειδωτική της ιδιότητα, επιδρά εναντίον του καρκίνου και βοηθά κατά των καρδιαγγειακών νοσημάτων.
Χαλβάς
Ο ΧΑΛΒΑΣ είναι ένα προϊόν με μεγάλη ΔΙΑΘΡΕΠΤΙΚΗ αξία. Αυτό οφείλεται στο μεγάλο ποσοστό ταχινιού που περιέχει. Το ταχίνι παράγεται με φυσική διαδικασία άλεσης από το σουσάμι ,όπως ακριβώς γίνεται με το ελαιόλαδο.
Το σησάμι είναι γνωστό και στον αρχαίο κόσμο για την αξία του.
Οι αρχαίοι Έλληνες στρατιώτες ,είχαν πάντοτε μαζί τους σπόρους από σουσαμι, για να παίρνουν ψηλή ενέργεια σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
Το σουσάμι περιέχει 20% πρωτεΐνες ,εύπεπτες και πλούσιες σε αμινοξέα καλύτερες ποιότητας από άλλες φυτικές τροφές.
Οι Υδατάνδρακες αποτελούν περίπου το 15%-20% του σησαμιού
Το σησάμι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε .Έχει 250% περισσότερη βιταμίνη Ε από το ελαιόλαδο.
Χάρις στην αντιοξειδωτική της ιδιότητα , επιδρά εναντίον του καρκίνου και βοηθά κατά των καρδιαγγειακών νοσημάτων.
Ο φλοιός του σησαμιού (ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ) είναι πλούσιος σε βιταμίνη Β, ιδιαίτερα σε βιταμίνη Β1, Β2 και νιασίνη
Οι βιταμίνες αυτές βοηθούν τη καρδιά, τα αγγεία , τον εγκέφαλο .Επίσης βελτιώνουν τις πνευματικές λειτουργίες και την μνήμη.
Το σησάμι είναι πηγή σιδήρου ,ασβεστίου, φωσφώρου,καλίου,σεληνίου μαγνησίου και ψευδαργήρου. Μια μερίδα ΧΑΛΒΑ (80γρ.) περιέχει το 50% των ημερησίων αναγκών μας την ημέρα σε σίδηρο και φώσφορο.
Τέλος το σησάμι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικούς παράγοντες ,οι οποίοι προστατεύουν τα κύτταρα του οργανισμού και ιδιαίτερα το DNA από τη φθορά που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου οι οποίες δημιουργούνται από το φυσιολογικό μεταβολισμό.
Συνοπτικά βλέπουμε ότι δεν είναι τυχαίο που οι άνθρωποι, από αρχαιοτάτων χρόνων χρησιμοποιούσαν το σησάμι και τα παράγωγα του.
Οι αρχαίοι Έλληνες στρατιώτες ,είχαν πάντοτε μαζί τους σπόρους από σουσαμι, για να παίρνουν ψηλή ενέργεια σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
Το σουσάμι περιέχει 20% πρωτεΐνες ,εύπεπτες και πλούσιες σε αμινοξέα καλύτερες ποιότητας από άλλες φυτικές τροφές.
Οι Υδατάνδρακες αποτελούν περίπου το 15%-20% του σησαμιού
Το σησάμι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε .Έχει 250% περισσότερη βιταμίνη Ε από το ελαιόλαδο.
Χάρις στην αντιοξειδωτική της ιδιότητα , επιδρά εναντίον του καρκίνου και βοηθά κατά των καρδιαγγειακών νοσημάτων.
Ο φλοιός του σησαμιού (ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ) είναι πλούσιος σε βιταμίνη Β, ιδιαίτερα σε βιταμίνη Β1, Β2 και νιασίνη
Οι βιταμίνες αυτές βοηθούν τη καρδιά, τα αγγεία , τον εγκέφαλο .Επίσης βελτιώνουν τις πνευματικές λειτουργίες και την μνήμη.
Το σησάμι είναι πηγή σιδήρου ,ασβεστίου, φωσφώρου,καλίου,σεληνίου μαγνησίου και ψευδαργήρου. Μια μερίδα ΧΑΛΒΑ (80γρ.) περιέχει το 50% των ημερησίων αναγκών μας την ημέρα σε σίδηρο και φώσφορο.
Τέλος το σησάμι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικούς παράγοντες ,οι οποίοι προστατεύουν τα κύτταρα του οργανισμού και ιδιαίτερα το DNA από τη φθορά που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου οι οποίες δημιουργούνται από το φυσιολογικό μεταβολισμό.
Συνοπτικά βλέπουμε ότι δεν είναι τυχαίο που οι άνθρωποι, από αρχαιοτάτων χρόνων χρησιμοποιούσαν το σησάμι και τα παράγωγα του.
Το ταχίνι είναι φυσικό προϊόν και παράγεται από διαλεγμένους σπόρους σησαμιού , περνώντας από τη διαδικασία της αποφλοίωσης και της ξήρανσης. Εμφανίζεται ως πολτός, ως ελαιώδης κρέμα, αλεσμένου σησαμιού.
Είναι τροφή ή οποία συγκαταλέγεται στη λίστα των πιο υγιεινών και θρεπτικών επιλογών, με μεγάλη διατροφική αξία και ευεργετική δράση. Αποτελεί ιδανικό υποκατάστατο των ζωικών πρωτεϊνών, ιδιαιτέρα σε περιόδους νηστείας, αφού περιέχει σημαντική ποσότητα φυτικών πρωτεϊνών υψηλής όμως βιολογικής αξίας, που δρουν αναζωογονητικά και αντιγηραντικά για τον οργανισμό.
Καρυδόπαστο
Το καρυδόπαστο είναι ένα προϊόν που έχει τις ρίζες του στις αρχές του περασμένου αιώνα (19ος).Έχει μεγάλη ΔΙΑΘΡΕΠΤΙΚΗ αξία. Τρώγεται όλες τις ώρες. Είναι μια ισορροπημένη διατροφή για όλες τις ηλικίες, ιδιαίτερα για τα παιδιά και τους νέους.
Το καρυδόπαστο αποτελείται από τις εξής Α΄ ΥΛΕΣ
Ταχίνι 45% ( αλεσμένο σουσάμι ), γλυκόζη, ζάχαρη, κακάο, φυτικά έλαια (σησαμέλαιο),καρύδια, φιστίκια ,βανιλια άρωμα.
Δεν περιέχει κανένα είδος συντηρητικό.
Διατηρείται σε ξερό και δροσερό μέρος .(από 0 έως 22 βαθμούς Κελσίου).
Η Ημερομηνία Λήξης του προϊόντος είναι 2 χρόνια μετά την ημερομηνία παραγωγής του.
Συσκευασίες:
3 κιλ. μπαστούνι, πωλείται με το κιλό (συσκευασία κιβωτίου 4 τεμ x 3 κιλά)
400 γρ. κασετίνα, πωλείται με το τεμάχιο (συσκευασία κιβωτίου 30 τεμ x 400γρ)
200γρ. (αμύγδαλο), πωλείται με το τεμάχιο DISPLAY (συσκευασία κιβωτίου 8 τεμ x 6 DISPLAY)
40γρ. bar, πωλείται με το τεμάχιο DISPLAY (συσκευασία κιβωτίου 24 τεμ x 10 DISPLAY)
ΔΙΑΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ανά (100γρ.) ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΞΙΑ
Πρωτεΐνες 8,8 γρ. K CAL 446.2
Υδατάνδρακες 56,4γρ. KJ 1870.6
Ζάχαρα 42,0γρ.
Υδατάνδρακες 56,4γρ. KJ 1870.6
Ζάχαρα 42,0γρ.
Λιπαρά 20,6γρ.
Ι) κορεσμένα 3,8γρ
ii) Μονοακόρεστα 6,2γρ.
iii) Πολυακόρεστα 10,6γρ.
ιν) χοληστερόλη 0,00 χιλ.\ γρ.
Ι) κορεσμένα 3,8γρ
ii) Μονοακόρεστα 6,2γρ.
iii) Πολυακόρεστα 10,6γρ.
ιν) χοληστερόλη 0,00 χιλ.\ γρ.
Ενδόδιμες ύλες 2,1γρ.
Νάτριο 8,0 χιλ.\γρ
Νάτριο 8,0 χιλ.\γρ
Ταχίνι
Το ταχίνι είναι φυσικό προϊόν και παράγεται από διαλεγμένους σπόρους σησαμιού , περνώντας από τη διαδικασία της αποφλοίωσης και της ξήρανσης. Εμφανίζεται ως πολτός, ως ελαιώδης κρέμα, αλεσμένου σησαμιού.
Είναι τροφή ή οποία συγκαταλέγεται στη λίστα των πιο υγιεινών και θρεπτικών επιλογών, με μεγάλη διατροφική αξία και ευεργετική δράση. Αποτελεί ιδανικό υποκατάστατο των ζωικών πρωτεϊνών, ιδιαιτέρα σε περιόδους νηστείας, αφού περιέχει σημαντική ποσότητα φυτικών πρωτεϊνών υψηλής όμως βιολογικής αξίας, που δρουν αναζωογονητικά και αντιγηραντικά για τον οργανισμό.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΧΙΝΙ ανά 100gr
Θερμίδες 607 kcal/100gr
ΠΡΩΤΕΙΝΗ......................17,95gr
ΛΙΠΟΣ.............................56,44gr
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ.............17,89mg
ΑΣΒΕΣΤΙΟ.....................141,00mg
ΣΙΔΗΡΟΣ..........................6,35mg
ΜΑΓΝΗΣΙΟ...................353,00mg
ΦΩΣΦΟΡΟΣ..................459,00mg
ΚΑΛΙΟ...........................459,00mg
ΝΑΤΡΙΟ.............................1,00mg
ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟΣ...................10,45mg
Θερμίδες 607 kcal/100gr
ΠΡΩΤΕΙΝΗ......................17,95gr
ΛΙΠΟΣ.............................56,44gr
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ.............17,89mg
ΑΣΒΕΣΤΙΟ.....................141,00mg
ΣΙΔΗΡΟΣ..........................6,35mg
ΜΑΓΝΗΣΙΟ...................353,00mg
ΦΩΣΦΟΡΟΣ..................459,00mg
ΚΑΛΙΟ...........................459,00mg
ΝΑΤΡΙΟ.............................1,00mg
ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟΣ...................10,45mg
ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ
Β1:................................1,99mg
E:..................................2,27mg
B2: Ριβοφλαβίνη..........0,12mg
Β3: Νιασίνη..................5,64mg
Β6: .............................0,15mg
Φολικό οξύ.................98,00mg
Ε:..................................2,25mg
Β1:................................1,99mg
E:..................................2,27mg
B2: Ριβοφλαβίνη..........0,12mg
Β3: Νιασίνη..................5,64mg
Β6: .............................0,15mg
Φολικό οξύ.................98,00mg
Ε:..................................2,25mg
Περιέχει επίσης υδατάνθρακες (20%) κυρίως με τη μορφή των φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν στην ομαλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος, καθώς και καλής ποιότητας λίπος (50%), κυρίως μονοακόρεστα ή πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (ω-6), που συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης (της ολικής και της ‘κακής’).
Σε σύγκριση με άλλα γλυκά, όπως η σοκολάτα και τα παράγωγά της, το ταχίνι υπερτερεί διότι περιέχει ελάχιστα κορεσμένα λιπαρά. Είναι πλούσιο σε ασβέστιο (κατά της οστεοπόρωσης), σίδηρο (σωματική και πνευματική ευεξία), κάλιο, ψευδάργυρο (αυξάνει την άμυνα του οργανισμού), φώσφορο, μαγνήσιο (δρα καταπραϋντικά, ηρεμιστικά, μειώνει τους πονοκεφάλους και τις ημικρανίες), μαγγάνιο, σελήνιο (αντιοξειδωτική δράση), χαλκό (μειώνει τους πόνους των αρθρώσεων), ενώ είναι καλή πηγή φυτοστερολών και λιγνανών (σεσαμίνη, σεσαμολίνη) που δρουν αντιοξειδωτικά, αποτοξινωτικά και φαρμακευτικά (μειώνουν την χοληστερίνη και την υπέρταση) στον οργανισμό ).
Η βιταμίνη Ε που περιέχεται (σε μεγαλύτερο ποσοστό από το ελαιόλαδο), δρα προστατευτικά στον οργανισμό από τις φθορές που προκαλούν οι παραγόμενες ελεύθερες ρίζες και τα υποπροϊόντα μεταβολισμού. Διαθέτει επίσης αντικαρκινική δράση Ca και ανασταλτική σε χρόνιες παθήσεις (καρδιαγγειακές παθήσεις, καταρράκτης, διαβήτης, νόσος Alzheimer, Parkinson). Δεν περιέχει καθόλου χοληστερίνη
Επικοινωνία
ΑΦΟΙ ΛΟΥΚΑ ΟΕ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΧΑΛΒΑ
ΣΟΦ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 24 Δ.Σ .κατ. 8
ΜΕΝΕΜΕΝΗ Τ.Κ.546 24
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ. 2310764362
FAX 2310758068
Email: lukas@lukas.gr
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΧΑΛΒΑ
ΣΟΦ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 24 Δ.Σ .κατ. 8
ΜΕΝΕΜΕΝΗ Τ.Κ.546 24
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ. 2310764362
FAX 2310758068
Email: lukas@lukas.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου