ΣΕΛΙΔΕΣ

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΞΕΝΩΝΑΣ ....ΟΥΡΑΝΟΓΕΙΤΩΝ


το χωριό, που για τους ντόπιους αλλά και για τους ξένους είναι ένας εξώστης ανάμεσα σε ουρανό και γη, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον και στην αρχιτεκτονική του λειτουργεί ο ξενώνας"Ουρανογείτων". Με πολύ μεράκι και αγάπη, τα πατροπαράδοτα υλικά όπως πέτρα και ξύλο, συνδιάστηκαν αρμονικά δημιουργώντας ενα χώρο υψηλής αισθητικής με όλες τις σύγχρονες ανέσεις, ενα πολυτελές καταφύγιο με ρομαντική - οικογενειακή ατμόσφαιρα και αυθεντική φιλοξενία . Εκεί η πολυτέλεια συναντά την απλότητα, η φύση και η γαλήνη διώχνει τους έντονους ρυθμούς της πόλης.
Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΧΘΕΣ......ΣΗΜΕΡΑ !

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Μακριά απο την θαλπωρή του ξενώνα ο επισκέπτης έχει παρα
πολλές επιλογές.
Ο κεντρικός δρόμος του χωριού οδηγεί στην πέτρινη πλατεία του, που είναι σκεπασμένη απο 7 θεώρατα πλατάνια (που φυτεύτηκαν το 1883 ) με γραφικά καφενεία και ταβέρνες.
Στο κέντρο της δεσπόζει η ωραία εκκλησία των Αγίων Αναργύρων, Κοσμά και Δαμιανού, που είναι οι πολιούχοι του. Πίσω απο το ιερό της εκκλησίας τρείς όμορφες κρήνες χύνουν αδιάκοπα τα νερά τους. Στο χωριό επίσης ξεχωρίζει το Δημοτικό σχολείο. Ο Κοσμάς διαθέτει βιβλιοθηκη, μικρή πινακοθήκη και Λαογραφικό μουσείο. Αν το επισκεφτείτε θα είναι μια πολυ ευχάριστη εκπληξη, αφού μέσα στις αίθουσές του κρύβεται αποτυπωμένη όλη η ιστορία του Κοσμά. Θα δείτε τα εργαλεία των χτενάδων του Κοσμά, έργα ξυλογλυπτικής, κεραμικής, υφαντικής και κεντητικής τέχνης αλλά και αρχαιολογικά ευρήματα, ιστορικά έγγραφα και την Κοινοτική βιβλιοθήκη. Το χωριό έχει μαγευτική θέα και όταν ο ορίζοντας είναι καθαρός φαίνονται τα νησιά Σπέτσες και Υδρα.
Οι εξορμήσεις μέσα σε έλατα και κέδρα ειναι συναρπαστική. Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε το δάσος των καστανιών, τη ρεματιά των αηδονιών στον Αϊ Γιάννη, το φαράγγι του Αϊ Γιώργη του Δρομέα. Το οροπέδιο ΜΑΖΑΡΑΚΙ όπου εγιναν οι πρώτες ρίψεις όπλων απο τους ’γγλους για τους αντάρτες της ΕΛΑΣ. Τη θέση ΠΟΤΙΣΤΡΕΣ με το θαυμάσιο νερό και τα τσιμεντένια τραπεζοκαθίσματα.
Ο ξενώνας προσφέρεται ως ορμητήριο για έκπληκτικές διαδρομές μέσα στον Πάρνωνα (1600μ) γνωρίζοντας τα χωριά Πλατανάκι, ’γιο Βασίλη, Παλαιοχώρι,το καταφύγιο του Πάρνωνα και απο την μεριά της Λακωνίας το Ιστορικό Γεράκι (17χλμ), την Μονεμβάσια, τη Σπάρτη (56χλμ) και τον Μυστρά.
Ο παραθερισμός συνδιάζεται και με τη θάλασσα (παραλίες Λεωνιδίου 32χλμ , Πλάκας 34χλμ , Πουλίθρων 37χλμ).http://www.ouranogeiton.gr/ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΞΕΝΩΝΑΣ " ΟΥΡΑΝΟΓΕΙΤΩΝ"
ΚΟΣΜΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΤΚ 220 20
ΤΗΛ.: 6982874209 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου