βοήθεια ενός καθηγητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, του κ. Μάνθου Γαλάνη.Μόλις πριν από 4 χρόνια ανέλαβε ο ίδιος την τυροκόμηση. Φτιάχνει τη γραβιέρα που βραβεύουμε, το κασκαβάλι, τυρί σαρακατσάνικο που ζυμώνεται στο χέρι, και τη φέτα.Ολα γίνονται από το αιγοπρόβειο γάλα του νησιού, με φυσική καλλιέργεια γιαουρτιού, και διατίθενται στο κατάστημά τους στην Αλεξανδρούπολη. Ενα ποσοστό διατίθεται στην τοπική αγορά και στους τουρίστες του νησιού, ενώ ένα μικρότερο φτάνει στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. «Ενας λόγος που το τυρί μας είναι ξεχωριστό», μας είπε, «είναι ότι τα ζώα αρμυρίζουν καθημερινά και βόσκουν στην εξαιρετικά πολυποίκιλη χλωρίδα της Σαμοθράκης. Κι εγώ είμαι αποφασισμένος να τυροκομώ μόνο όσο έχω γάλα από το νησί».Πού βρίσκουμε τα προϊόνταΣτα παντοπωλεία της Αλεξανδρούπολης. Στην Αθήνα διατίθεται στον Μιράν (Ευριπίδου 45, 210-32.17.187) και στον Μανδραγόρα (Δημητρίου Γούναρη 14, Πειραιάς, 210-41.72.961).
ΣΕΛΙΔΕΣ
- Αρχική σελίδα
- ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
- ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
- ΕΚΘΕΣΕΙΣ
- ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ
- ON-LINE ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
- ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ
- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ
- ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
- ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
- ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
- ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
- ΜΕΛΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
- ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
- ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
- ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΑ
- ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΑΠΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ
- ΤΟΠΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ ΚΟΜΠΟΣΤΕΣ
- ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΖΥΘΟΣ
- ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ
- ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
- ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΙΝΟΣ
- ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΑΡΤΙΚΑ
- ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΜΗ
- ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
- ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΣΠΡΙΑ-ΛΑΧΑΝΙΚΑ
- ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΡΟΥΤΑ
- ΜΟΥΣΤΑΡΔΕΣ ΚΕΤΣΑΠ ΜΑΓΙΟΝΕΖΕΣ
- ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ
- ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΑΛΙΠΑΣΤΑ
- ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΛΙΑΣ
- ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ
- ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
- ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΛΕΚΤΑ ΡΟΥΧΑ ΥΦΑΣΜΑΤΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΕΣ
- ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΟΜΑΤΟΠΟΛΤΟΣ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
- ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΠΟΤΟΠΟΙΙΕΣ
- ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΛΕΥΡΑ
- ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ
- ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ ΤΟΥΡΣΙΑ
- ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΑΛΑΤΕΣ
Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015
ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ
βοήθεια ενός καθηγητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, του κ. Μάνθου Γαλάνη.Μόλις πριν από 4 χρόνια ανέλαβε ο ίδιος την τυροκόμηση. Φτιάχνει τη γραβιέρα που βραβεύουμε, το κασκαβάλι, τυρί σαρακατσάνικο που ζυμώνεται στο χέρι, και τη φέτα.Ολα γίνονται από το αιγοπρόβειο γάλα του νησιού, με φυσική καλλιέργεια γιαουρτιού, και διατίθενται στο κατάστημά τους στην Αλεξανδρούπολη. Ενα ποσοστό διατίθεται στην τοπική αγορά και στους τουρίστες του νησιού, ενώ ένα μικρότερο φτάνει στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. «Ενας λόγος που το τυρί μας είναι ξεχωριστό», μας είπε, «είναι ότι τα ζώα αρμυρίζουν καθημερινά και βόσκουν στην εξαιρετικά πολυποίκιλη χλωρίδα της Σαμοθράκης. Κι εγώ είμαι αποφασισμένος να τυροκομώ μόνο όσο έχω γάλα από το νησί».Πού βρίσκουμε τα προϊόνταΣτα παντοπωλεία της Αλεξανδρούπολης. Στην Αθήνα διατίθεται στον Μιράν (Ευριπίδου 45, 210-32.17.187) και στον Μανδραγόρα (Δημητρίου Γούναρη 14, Πειραιάς, 210-41.72.961).
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου