ΣΕΛΙΔΕΣ

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...Ο ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ

Η επιχείρηση Λαχανόκηπος ξεκίνησε το 1987 δίπλα στις όχθες του ποταμού Ανθεμούντα , 25 χλμ ανατολικά της Θεσσαλονίκης. 
Συνεχίζοντας την παράδοση και ακολουθώντας τα χνάρια των παππούδων μας ασχοληθήκαμε κι εμείς με την παραγωγή φρέσκων λαχανικών. Τα τελευταία χρόνια η επιχείρησή μας θέλοντας να διασφαλίσει την άριστη ποιότητα των προιόντων της παράγει μόνο προιόντα ολοκληρωμένης διαχείρησης που σημαίνει συνεχής έλεγχος ψεκασμών , λιπάνσεων , ποτισμάτων και συγκομιδών σύμφωνα με το ευρωπαïκό πρότυπο Globalgap και το ελληνικό πρότυπο Agro 2.1-2.2 .
Η αγάπη και το μεράκι μας γι’αυτό που
κάνουμε , η γνώση-τόσο η θεωρητική όσο και η πρακτική-για το αντικείμενό μας και η εμπειρία τόσων χρόνων μας δίνουν τη δυνατότητα να παράγουμε και να σας προσφέρουμε προιόντα υψηλής αξίας

Iceberg

το μαρούλι iceberg είναι ένα κεφαλωτό τραγανό μαρούλι που καταναλώνεται ευρέως σ'όλο τον κόσμο.Χαρακτηρίζεται από τα σφιχτά τυλιγμένα φύλλα του και μερικές φορές από την ιδιαίτερη γεύση του.
Υπάρχουν πολλές χρήσεις του iceberg , συμπεριλαμβανομένων σαλάτα, σε μερικές εθνικές κουζίνες και σαν γαρνιτούρα.Τα φύλλα του πρέπει να είναι τραγανά με ζωηρή υφή.Αυτά τα μαρούλια μπορεί να είναι χαμηλότερης θρεπτικής αξίας από άλλα είδη μαρουλιού, αλλά έχουν λογικά ποσοστά φυτικών ινών, μετάλλων και βιταμινών όπως Α και Κ.

Κουνουπίδι




Το κουνουπίδι τρώγεται μαγειρεμένο ή διατηρημένο σε ξύδι (τουρσί) και θεωρητικά αποδίδει λίγες θερμίδες.

Μπορεί να μαγειρευτεί είτε νερόβραστο, οπότε τρώγεται με την προσθήκη λεμονιού ή/και λαδιού,

είτε με την προσθήκη ντομάτας, κρεμμυδιού και μπαχαρικών, κυρίως γαρύφαλλου και μπαχαριού.
Αγ.Παρασκευή Θεσσαλονίκης
τηλ. 2396024682 2396024684 fax. 2396024675 κιν.6944711065






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου