ΣΕΛΙΔΕΣ

Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΧΑΝΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΤΕΜΕΝΙΑ

κρυστάλλινα ιαματικά νερά, τους περήφανους για την καταγωγή τους ανθρώπους γεννήθηκε μια οικογενειακή επιχείρηση που έμελλε να συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.
Δίδοντας το όνομα του χωριού του Τεμένια στα προϊόντα του, ο ιδρυτής Γεώργιος Γαροφαλάκης αντιλαμβανόμενος την μοναδικότητα των νερών του χωριού του πίστεψε και όχι άδικα ότι η παραγωγή αναψυκτικών θα ήταν η καλύτερη αξιοποίηση αυτού του μοναδικού φυσικού πλούτου.
Συνεργαζόμενος αρχικά συνεταιρικά με τον ξάδερφο του Νταουντάκη Ιωάννη ξεκίνησαν με μεράκι και αφοσίωση την παραγωγή αναψυκτικών το 1954 με βάση πάντα το ιαματικό νερό του Χωριού Τεμένια και χυμούς από διαλεχτά φρούτα και φυσικά υλικά που αγόραζαν από ντόπιους παραγωγούς. Παρά τις τεράστιες δυσκολίες, αφού οι πρώτες ύλες ,τα έτοιμα προϊόντα διακινούνταν σε όλη την επαρχία Σελίνου με τα γαϊδουράκια, χωρίς ηλεκτρικό για 15 ολόκληρα χρόνια όλες οι εργασίες γίνονταν χειρωνακτικά, παρόλα αυτά η αγάπη και η επιμονή στην ιδέα του Ιδιοκτήτη Γεωργίου Γαροφαλάκη που στο μεταξύ συνέχιζε μόνος του μετά την αποχώρηση του συνεταίρου του, είχε σαν αποτέλεσμα να εξελίξει την μικρή μονάδα του αργότερα σε μια επιτυχημένη και ανταγωνιστική επιχείρηση αφού πλέον από το 1969 ήρθε στο χωριό το ηλεκτρικό ρεύμα.

Έτσι το 1970 εγκαθιστάνται αυτόματα ηλεκτροκίνητα μηχανήματα σε νέο μικρό ιδιόκτητο εργοστάσιο, πολλαπλασιάζοντας την παραγωγή, δίνοντας την δυνατότητα στους φίλους των είδη γνωστών από στόμα σε στόμα αναψυκτικών ΤΕΜΕΝΙΑ να διανεμηθούν πέρα από τα όρια της επαρχίας Σελίνου στην Κίσσαμο στα Χανιά και ακόμα μακρύτερα, συνεργαζόμενος με τοπικούς διανομείς σε διάφορες περιοχές του νομού Χανίων αρχικά.
ERGOSTASIOΤον Φεβρουάριο του 1986, μετά τον θάνατο του ιδρυτή των αναψυκτικών ΤΕΜΕΝΙΑ Γεωργίου Γαροφαλάκη, την διεύθυνση της επιχείρησης ανέλαβαν τα παιδιά του ηλικίας από 16- 25 ετών, που είναι και οι σημερινοί ιδιοκτήτες έτσι η επιχείρηση μετατράπηκε σε ετερόρρυθμη εμπορική εταιρία με την επωνυμία “Αναστάσιος Γαροφαλάκης και ΣΙΑ ΕΕΕ” και το 1994 μετατράπηκε σε Ο.Ε.Ε. και από αρχές του 2014 δημιουργήθηκε νέα εταιρεία με την επωνυμία ΤΕΜΕΝΙΑ Ι.Κ.Ε., στην οποία συμμετέχουν και 2 από τα παιδία των ιδιοκτητών, με αποτέλεσμα να αποτελούν την Τρίτη γενιά στη επιχείρηση.
icetea_lemon_600x345
Σπουδαίο ρόλο στην εξέλιξη των αναψυκτικών ΤΕΜΕΝΙΑ αλλά και στο σύνολο της επιχειρηματικής δραστηριότητας έπαιξαν και συνεχίσουν να παίζουν οι συνεχείς επενδύσεις, που αδιάκοπα γίνονται τελευταία 20 και πλέον χρόνια, με ή χωρίς επιδοτήσεις, με σκοπό την αύξηση της παραγωγής την βελτίωση της ποιότητας των παραγομένων αναψυκτικών καθώς και των συνθηκών εργασίας τον σεβασμό στο περιβάλλον και τέλος την διασφάλιση ποιότητας κατά ISO & HACCP, ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε τους κυριότερους σταθμούς σε αυτά τα χρόνια:

Μπυράλ ΤΕΜΕΝΙΑΤο φημισμένο αναψυκτικό στην καλύτερή του στιγμή!
Εξαιρετικό αεριούχο ποτό με νερό από τις “Ιαματικές Πηγές Τεμενίων Κρήτης”.
Η μυστική συνταγή του συνεχίζει να κερδίζει φίλους σε όλο τον κόσμο!
Εχει κατοχυρώθει στο Υπουργείο Εμπορίου το όνομα “ΜΠΥΡΑΛ” (Αρ. Σήματος 123047/1994), το οποίο αποτελεί και το προϊόν, σήμα κατατεθέν της εταιρίας.
Κυκλοφορεί σε συσκευασίες:
    a mantarini
  • Γυάλινη φιάλη 0.25 lt. μιας χρήσης
  • Γυάλινη επιστρεφόμενη φιάλη 0.25 lt.
  • Φιάλη PET 0.5 και 1.5 lt.



  • Αεριούχο ποτό με τον πιο αρμονικό συνδυασμό φυσικού χυμού μανταρινιού και νερού από τις “Ιαματικές Πηγές Τεμενίων Κρήτης”.
    Κυκλοφορεί σε συσκευασίες:
    • Γυάλινη φιάλη 0.25 lt. μιας χρήσης



Στοιχεία & Διεύθυνση Εργοστασίου
Τεμένια, 73009, Χανίων Κρήτης
Τηλ. +302823051255, +302823083200, +302823083201
Fax +302823051120
email: temenia@otenet.gr











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου