ΣΕΛΙΔΕΣ

Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

ΑΡΩΜΑ ΟΘΡΥΣ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ

ΑΡΩΜΑ ΟΘΡΥΣ

Βότανα και μυρωδικά της Ελληνικής γης

Η ασχολία και η εμπειρία χρόνων αλλά και η αγάπη για τη φύση είχαν ως αποτέλεσμα την ίδρυση της επιχείρησής μας. Το Άρωμα Όθρυς είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, που δραστηριοποιείται στο χώρο της παραγωγής, συλλογής, τυποποίησης και εμπορίας αρωματικών φυτών και βοτάνων.
Τα προϊόντα μας ξεχωρίζουν για την ποιότητα τους και το ασύγκριτο άρωμα τους αφού καλλιεργούνται ή συλλέγονται από τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές των βουνών της Ελλάδος (Όθρυς, Πήλιο, Κίσσαβος, Δίρθης).
Κάθε προϊόν συλλέγεται με τα χέρια, κατεργάζεται με απόλυτα φυσικές διαδικασίες και συσκευάζεται επίσης με τα χέρια σε αεροστεγείς συσκευασίες, ώστε να διατηρούνται αναλλοίωτα τα πολύτιμα οργανοληπτικά τους χαρακτηριστικά.

Το «χόρτο του Θεού» λέγεται …. Λουίζα!


loyizaΗ λουίζα είναι ένα πολύ όμορφο φυτό με υπέροχο άρωμα. Αν και η «καταγωγή» της είναι από την Αμερική, την έμαθαν και στην Κρήτη και μάλιστα τη «φωνάζουν» γοργογιάννη και τη χρησιμοποιούν ως φάρμακο για όλες τις παθήσεις. Το άλλο του όνομα είναι λεμονόχορτο, αφού αν πιάσετε τα μικρά, λευκά του ανθάκια το χέρι σας θα μυρίζει… λεμόνι!
Είναι ένα φαρμακευτικό λουλούδι που φροντίζει για την καλή σας υγεία, αρκεί να ξέρετε πώς να το χρησιμοποιήσετε, αφού τόσο τα άνθη, όσο και τα φύλλα της λουίζας είναι ιδιαίτερα ευεργετικά  για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Βράστε λίγα φύλλα λουίζας για 15 λεπτά και μετά αφήστε τα άλλα 10 λεπτά να κρυώσουν και να ελευθερωθεί στο νερό το αιθέριο έλαιο του φυτού.  Μπορείτε να πίνετε ένα φλυτζάνι την ημέρα και η λουίζα θα δρα προληπτικά ενάντια σε πολλές παθήσεις.
Χρησιμοποιήστε το εάν…
 Ακολουθείτε διατροφή χαμηλών θερμίδων και θέλετε να κάψετε τα λίπη (θεωρείται το νούμερο 1 βότανο για το αδυνάτισμα).
… Πονάει το στομάχι σας ή έχετε αίσθημα καούρας και δυσπεψίας.
 Υποφέρετε από κολικούς στομάχου ή έχετε εντερικές διαταραχές.
… Αρρωστήσετε και θέλετε να σας ρίξει τον πυρετό και να σας ρυθμίσει τη διάρροια.
 Νιώθετε πεσμένη και θέλετε να τονώσετε τον οργανισμό σας .
 Έχετε ανάγκη ένα ήρεμο ύπνο και θέλετε να διώξετε τα νεύρα και την ένταση.
… Να καθαρίσετε αποτελεσματικά το πρόσωπό σας.
 Πονάνε τα μάτια σας.
 … Έχετε πρόβλημα κακοσμίας.louiza3
Τότε για να εξαφανίσετε το πρόβλημά σας θα πρέπει να χρησιμοποιείτε το αφέψημα τακτικά μέσα στην ημέρα είτε σαν ρόφημα ή σαν κομπρέσα.
Το αιθέριο έλαιο
Θα το βρείτε σε όλα σχεδόν τα φαρμακεία και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε τοπικά με λίγο βαμβάκι όπου έχετε χτυπήσει για να βοηθήσετε πληγές να κλείσουν γρηγορότερα. Ακόμη θα απαλύνει ερεθισμούς και να εξαφανίσετε τυχόν μώλωπες.

Φαρμακευτική Χρήση του Θυμαριού


553920
Το θυμάρι περιέχει αιθέριο έλαιο σε ποσοστό 1-2%. To κύριο συστατικό του αιθέριου έλαιου του θυμαριού κατά 20-54% είναι η θυμόλη ή, αλλιώς, καμφορά του θυμαριού, έχει δε χρήσεις στην αρωματοποιία και στην οδοντιατρική. Η θυμόλη έχει αντισηπτική δράση και αποτελεί το κυρίως συστατικό πολλών εμπορικών σκευασμάτων για την πλύση του στόματος, όπως η Listerine. Πριν την έλευση των σύγχρονων αντιβιοτικών, το αιθέριο έλαιο θυμαριού χρησίμευε για την επάλειψη των γαζών. Η θυμόλη έχει αποδειχτεί επίσης αποτελεσματική στην καταπολέμηση των μυκητων που συχνά μολύνουν τα νύχια των ποδιών. Αποτελεί επίσης ενεργό συστατικό σε κάποια φυτικά σκευάσματα χωρίς οινόπνευμα, για την απολύμανση των χεριών.
Το ρόφημα από θυμάρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία του βήχα και της βρογχίτιδας. Για να παρασκευάσουμε έγχυμα βάζουμε 1 κουταλιά του γλυκού ξηρό ή 2 κουταλιές του γλυκού φρέσκο βότανο, χωρίς κοτσάνι, σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό, το σκεπάζουμε για 10 λεπτά και μετά το σουρώνουμε.http://www.aroma-othris-votana.gr/language/el/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου