ΣΕΛΙΔΕΣ

Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013

Γνωρίστε τις ελληνικές μπύρες και επιλέξτε τη δροσιά τους











Τι μπύρα  βγάζει η Εύβοια; Ποια είναι η παλιότερη ελληνική ζυθοποιία και τι χρώμα έχει η κερκυραϊκή μπίρα; Εσείς πιστεύετε ότι ξέρετε τα πάντα για τις ελληνικές μπίρες;
Είμαι βέβαιος ότι θα απαντήσετε αρνητικά και γι’ αυτό αποφασίσαμε να κάνουμε ένα αφιέρωμα στην άγνωστη ελληνική μπύρα.
Εδώ και κάμποσο καιρό στην πατρίδα μας έχει αναπτυχθεί η μικροζυθοποιία. Τις μικρές ζυθοποιίες που υπάρχουν στην πατρίδα μας και παράγουν θαυμάσια ελληνική μπύρα συνεχίζοντας την αρχαιοελληνική παράδοση. Στο σημείο αυτό αξίζει να πούμε ότι είναι παντελώς λάθος η άποψη που θέλει τη μπύρα να είναι γερμανικό προϊόν. Η μπύρα ήταν γνωστή στους έλληνες από τα αρχαιοελληνικά χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχειά που διατίθενται από τους αρχαιολόγους.
Αν νομίζετε ότι καλή και γευστική μπύρα  μπορείτε να πιείτε μόνο εισαγόμενη από την Τσεχία ή τη Γερμανία, μάλλον θα πρέπει να επανεξετάσετε τις απόψεις σας. Η Ελλάδα προσφέρει εδώ και μερικά χρόνια, αρκετές επιλογές μπύρας από τοπικές ζυθοποιίες, με ωραία αρώματα και εξαιρετική γεύση, ισάξιες των ξένων.
Για αυτό, με οδηγό την παράφραση του γνωστού ρητού «παπούτσι από τον τόπο σου κι ας είναι και μπαλωμένο…», εμείς σας λέμε «Μπύρα από τον τόπο σου…» και σας προτείνουμε να τολμήσετε μια δοκιμή για να πειστείτε, ακόμα και οι πιο απαιτητικοί. Ιδού μερικοί λόγοι για να το τολμήσετε άμεσα…