ΣΕΛΙΔΕΣ

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Τυροκομικά προϊόντα Γρεβενών(Μακεδονίας)

Η τυροκομία αποτελεί σημαντική οικονομική δραστηριότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών. Το κύριο προϊόν είναι η φέτα, παράγονται ωστόσο και άλλα είδη τυριών σε μικρότερες ποσότητες όπως ανεβατό, κασέρι, κεφαλοτύρι, μανούρι και μπάτζιος τα οποία έχουν χαρακτηρισθεί όλα ως ΠΟΠ. 
Το ανεβατό Γρεβενών έχει χαρακτηριστεί ως ΠΟΠ από την Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι ένα κρεμώδες τυρί που παρασκευάζεται από παστεριωμένο κατσικίσιο γάλα στην περιοχή των Γρεβενών. Έχει αλμυρή και υπόξινη γεύση και πλούσιο άρωμα. Αποτελεί εξειρετικό επιτραπέζιο τυρί που
συνοδεύει ευχάριστα τα γεύματα και κάθε κρασί.
Τα τοπικά τυροκομεία απορροφούν κυρίως το αιγοπρόβειο γάλα, και στη συνέχεια προωθούν τα προϊόντα τους στις τοπικές αγορές της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ σημαντικές ποσότητες τοπικών τυροκομικών προϊόντων διακινούνται σε αγορές εκτός της περιφέρειας και στο εξωτερικό. Το αγελαδινό γάλα απορροφάται σχεδόν αποκλειστικά από τις μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες, οι οποίες και έχουν αναλάβει τη διακίνησή του κυρίως στην εσωτερική αγορά.
TO ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ>>>http://www.visitwestmacedonia.gr/el/topika-proionta-grevena

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου