ΣΕΛΙΔΕΣ

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ...ΕΝ ΣΠΑΡΤΗ

Στην εύφορη κοιλάδα του Ευρώτα, κοντά στην ιστορική φύση και τους καρπούς της…
πόλη της Σπάρτης, συναντηθήκαμε είκοσι γυναίκες, άγνωστες μέχρι εκείνη τη στιγμή μεταξύ μας. Αναπολήσαμε τις ξέγνοιαστες μέρες στο σπίτι της γιαγιάς, εκτιμήσαμε τη γλυκιά ανταμοιβή που κρυβόταν στα καλά φυλαγμένα βάζα με τα γλυκά της, εμπιστευτήκαμε τη
Και κάπως έτσι φτιάξαμε τον «Έν Σπάρτη», τον πρώτο Αγροτουριστικό-Αγροβιοτεχνικό Γυναικείο Συνεταιρισμό της
περιοχής μας. Ένα χώρο που θα μας επιτρέψει να μοιραστούμε τις αναπολήσεις μας και να διοχετεύσουμε την αγάπη μας για γεύσεις μεστές από χρώματα, αρώματα και παράδοση.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λατρεία για γεύσεις και μυρωδιές από το χθες, φρεσκάδα από τους μπαξέδες της Λακωνίας, μύηση από την αρχαία Ελλάδα, όπου έχει τις ρίζες της η πρώτη μαρμελάδα στον κόσμο, αλλά και την ανανεωτική έμπνευση των νεότερων μελών του Συνεταιρισμού μας.
Σας καλωσορίζουμε και σας προσκαλούμε να δοκιμάσετε τα χειροποίητα προϊόντα μας: μαρμελάδες, γλυκά, πίτες, σε απολαυστικούς συνδυασμούς, βασισμένα σε παραδοσιακές συνταγές της Λακωνίας, ελπίζοντας ότι θα θυμίζουν κάτι από το φίλεμα της γιαγιάς…

Γλυκά κουταλιού (σε βάζα των 460 και 980 γραμμαρίων)

Παρασκευάζονται χειροποίητα, με 100% φρέσκα φρούτα και λαχανικά της Λακωνικής γης, χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά, αιχμαλωτίζοντας όλα τα αρώματα των φρούτων σε ένα βαζάκι.



Μαρμελάδες (σε βάζα των 250, 480 και 980 γραμμαρίων)

Πριν αναρωτηθείτε τι δουλειά έχουν τα λαχανικά σε μία μαρμελάδα, σας προκαλούμε να ανοίξετε στους γευστικούς σας ορίζοντες, να δοκιμάσετε εκτός από τις μαρμελάδες φρούτων και τις μαρμελάδες λαχανικών ή και συνδυασμό φρούτων και λαχανικών. Συνδυάζονται ιδανικά και με αλμυρά πιάτα και ψητά.
Δοκιμάστε τις με ψητό κρέας, λευκά και κίτρινα τυριά, κοτόπουλο, αλλαντικά και πολλούς άλλους συνδυασμούς!
      

Παραδοσιακά γλυκά

Παραδοσιακές λακωνικές συνταγές, γίνονται με αρώματα της Μεσογείου – εσπεριδοειδή, βότανα, μπαχαρικά, μέλι, ξηρούς καρπούς. Η καθημερινή ζαχαροπλαστική μας μυθολογία συνοδεύει τις σημαντικές στιγμές της ζωής μας (γέννηση, γάμο, γιορτές κ.λ.π) και είναι ιδανική για κεράσματα και δώρα: Δίπλες, μελομακάρονα, κουραμπιέδες με αμύγδαλο (λαδιού και βουτύρου), καρυδάτα, κουλούρια, <<Βυζαντινό καλούδι>> σαραγλί, γαλακτομπούρεκο, καρυδόπιτα, πούρα με καρύδι, πούρα με καρύδα, χαλβά, ραβανί, βασιλόπιτα.






Αλμυρά

Τυρόπιτα, σπανακόπιτα, χορτόπιτα, κολοκυθόπιτα, τυροπιτάκια κούρου, σπανακοπιτάκια, χορτοπιτάκια









Ζυμαρικά

Τραχανάς ξινός και γλυκός, χυλοπιτάκια, χυλοπίτες, ζυμαρικά με σπανάκι.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου