ΣΕΛΙΔΕΣ

Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Το κρασί του… εμείς!

«Είμαστε στο εμείς», έλεγε ο Μακρυγιάννης, και αυτό στις μέρες μας οι άνθρωποι το αντιλαμβάνονται όλο και περισσότερο. Γιατί το «εγώ» μοιάζει αδύναμο να αντιμετωπίσει όσα συντελούνται παγκοσμίως.

Ο λαός μας όμως έχει άμυνες που πηγάζουν από τα αρχαία χρόνια. Και όσο κι αν εντείνονται οι προσπάθειες κοινωνικής απομόνωσης, οι Έλληνες θα συνεχίζουν να κάθονται γύρω από ένα τραπέζι με καλό φαγητό και το «οινόπνευμα της σπονδής» για την… εύνοια των Θεών.

Τσουγκρίζουν ποτήρια είτε γελούν, είτε κλαίνε. Εκμυστηρεύονται τις μεγαλύτερες αλήθειες στα αντικρινά τους μάτια, και από τα συμπόσια της

Αρχαίας Αθήνας έως τα ταπεινότερα ταβερνάκια του σήμερα, μια γόνιμη κουβέντα θα «γεννήσει» σε μια στιγμή χιλιάδες… ασπίδες και δόρατα, που θα πάνε τη φυλή μας στα πεδία της μάχης και θα την βγάλουν νικήτρια.

Σ’ αυτούς τους αυτοσχέδιους πυρήνες ο Οργ. Ηλέσιον προσφέρει -με τον πιο όμορφο τρόπο- το κρασί του «εμείς».

Ακριβώς επειδή το αποτελεσματικό «εμείς» το συνθέτουν χιλιάδες πολύτιμα «εγώ», ο Οργ. Ηλέσιον έβαλε στο τραπέζι τον φυσικό, βιολογικό Άκρατο οίνο και δύο παράγωγα του (Ειδύλλι – Σταφυλόμελο). Με αυτά τα υλικά ο κάθε οινόφιλος -στην ίδια παρέα και από την ίδια βάση- μπορεί να απολαύσει το κρασί που θέλει, όσο ξηρό ή γλυκό και όσο ελαφρύ ή έντονο το επιθυμεί.

Έτσι, χαίρονται όλοι την ζεστασιά της παρέας, απολαμβάνοντας ο καθένας ξεχωριστά το κρασί της αρεσκείας του, χωρίς να χρειάζεται να παραγγέλνει το δικό του μπουκάλι.

Γιατί το Ηλέσιον θεωρεί υπέρτατη επιτυχία να μπορείς να διατηρείς το «εγώ» στο ασφαλές πλαίσιο του «εμείς».

Αρχαιοελληνικός Οίνος Ηλέσιον… το κρασί όπως το θες!

Όσο ελαφρύ… όσο γλυκό… όσο φυσικό το θες!

Το δικό σου κρασί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου