ΣΕΛΙΔΕΣ

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ ΗΛΙΑΝΑ

Ντόπια υλικά που υπάρχουν σε κάθε Αστυπαλίτικο σπίτι

Η παραγωγή ενός παραδοσιακού προϊόντος είναι για εμάς μια πολύ ιδιαίτερη διαδικασία. Οτιδήποτε βγαίνει από το εργαστήριό μας, δεν πρέπει να είναι απλά άριστο σαν προϊόν, αλλά πρέπει επίσης να μας θυμίζει ότι μας έφτιαχναν οι παλιοί, τις γεύσεις και μυρωδιές με τις οποίες μεγαλώσαμε. Για αυτό και δεν θα μπορούσαμε να χρησιμοποιούμε τίποτα λιγότερο από αγνά υλικά του νησιού μας, όπως τον εξαιρετικό Κρόκο
(σαφράν) Αστυπάλαιας, την Χλωρή, το περίφημο τοπικό ανθότυρο, άγριο και ευωσδιαστό Θυμάρι καθώς και άγρια Ρίγανη.
Φυσικά και θα χρησιμοποιήσουμε το ονομαστό για το άρωμα του Θυμαρίσιο Μέλι, καθώς και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, φρέσκο γάλα και αυγά.

Κιτρινοκούλουρο Αστυπάλαιας


Βασικά συστατικά είναι το σαφράν (αυτοφυής ζαφορά) και το τοπικό ανθότυρο (χλωρή). Ζυμωμένο με γάλα, περιέχει υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες και ένα συνδυασμό από μπαχαρικά που προσδίδουν μια ελαφρά πικάντικη επίγευση.







Παξιμάδι Ριγανάτο

Κύρια συστατικά είναι το Ελληνικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και η άγρια ρίγανη. Ζυμωμένο με νερό, περιέχει υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες και έχει ισορροπημένη γεύση και τραγανή υφή.




Παξιμάδι Αμυγδάλου


Κύρια συστατικά είναι το αμύγδαλο, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και η κανέλα. Ζυμωμένο με χυμό πορτοκάλι, περιέχει υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες και έχει ήπια και ισορροπημένη γεύση και τραγανή υφή.



Γαλακτοκούλουρο Αστυπάλαιας

Βασίζεται στο τοπικό θυμαρίσιο μέλι, τη μαστίχα Χίου και την κανέλα. Ζυμωμένο αποκλειστικά με γάλα, περιέχει υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες και έχει ήπια γεύση και ροδαλό χρώμα.


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑ∆ΟΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ
Πρόβαρμα, 85 900 Αστυπάλαια
 (+30) 22430 61633, Fax: (+30) 22430 61003
 info@eliana-bakery.gr   website  https://www.eliana-bakery.gr/el/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου