ΣΕΛΙΔΕΣ

Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Δύο δικηγόροι - παντοπώλες

Είναι μερικές φιλίες από τα φοιτητικά χρόνια που σε ακολουθούν σε όλη σου τη ζωή. Ετσι και αυτή του Γιάννη Κοντογιάννη και του Σταύρου Σιέμπου, που γνωρίστηκαν στη Νομική Κομοτηνής. Εγιναν δικηγόροι και άσκησαν το επάγγελμα για 25 περίπου χρόνια. Ως λάτρεις του καλού φαγητού αλλά και ταξιδευτές, όλο αυτόν τον καιρό γνώρισαν δεκάδες παραγωγούς - πολλοί από αυτούς έγιναν φίλοι τους. Η υποδομή, λοιπόν, υπήρχε και
πριν από έναν περίπου χρόνο άνοιξαν ένα παντοπωλείο, «παντοπώλιο» για την ακρίβεια, στο Μοναστηράκι και την Πρωταπριλιά του 2016 το μετέφεραν στο Κουκάκι.

Δεν είναι μόνο μπακάλικο, αλλά και «μπακαλοταβέρνα» - έτσι το χαρακτήρισε ο Γιάννης. Ενα μεγάλο παλιό ξύλινο τραπέζι στρώνεται για όσους θέλουν να γευθούν επιτόπου τα νόστιμα μεζεδάκια ή τα κρασιά τους. Ολα αποκλειστικά ελληνικά, είτε από τα ράφια και το ψυγείο είτε από τον πάγκο, που διαθέτει ποικιλία τυριών και αλλαντικών (από σφέλλα Καλαμάτας μέχρι γραβιέρα του Γασπαράκη και από κοτόπουλο του Μουλκιώτη μέχρι πατέ μπέικον του Κασάκη).

image

Οι σημειώσεις μου για τα προϊόντα που θα βρείτε γέμισαν 4 μεγάλες σελίδες. Με λίγα λόγια, έχουν απ’ όλα: κρασί (ετικέτες από όλη την Ελλάδα), ποικιλία από ελληνικές μπίρες, τσίπουρο, μέλι (από ελαιοβανίλια Βυτίνας ή Καλαβρύτων, από άνθη και βότανα Μάνδρας, θυμάρι Κρήτης ή Ερμιόνης κ.ά.), ζυμαρικά, γλυκίσματα (ροδοζάχαρη από τα Καλάβρυτα, τρουφάκια από τη Σάμο, σοκολατάκια με σύκο από την Ιστιαία, παστέλια Καλαμάτας, αλλά και εξαιρετικές καραμέλες από τη Νάξο), μαρμελάδες, γάλα, τυριά, αλλαντικά, γιαούρτι (διαθέτουν και χύμα), παξιμάδια, λάδι (Ziro απ’ τη Σητεία, βιολογικό Lithos Λακωνίας, Εύανδρος Καλαμάτας), ελιές (βρήκαμε και χύμα δαμασκηνοελιές από το Αστρος και αθηνολιές από τη Σπάρτη, αλλά και αλμάδες) και διάφορες «νοστιμιές», όπως μελιτζανοσαλάτα ή σάλτσα με πιπεριά Φλωρίνης του Ναουμίδη, χέλι και αυγοτάραχο Τρικαλινού. Διαλέγετε ό,τι χρειάζεστε και το παίρνετε στο σπίτι μέσα στην οικονομική πάνινη τσάντα με το λογότυπό τους. Οργανώνουν, επίσης, γευσιγνωσίες αλλά και μαθήματα ελληνικών προϊόντων. ΠΗΓΗhttp://www.gastronomos.gr/magazia/9194/Duo-dikigoroi-pantopoles?c=15

«Παντοπώλιον», Δημητρακοπούλου 34 και Στρατηγού Κοντούλη (Τ/210-32.54.890). Ανοιχτά καθημερινά μέχρι τις 22.00 - και τις Κυριακές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου